Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Koos mist mama
Omgaan met een onregelmatig werkende ouder

Auteur

Debora de Visser

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (6 reviews )
Prijs
16 ,59
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is winter. Er ligt sneeuw in de tuin van Koos en mama. Koos kijkt naar buiten en besluit om mama te roepen om samen met haar een mooie sneeuwpop te maken. Op het moment dat hij mama ziet, schrikt hij en moet hij huilen. Mama gaat werken. Dat vindt hij altijd zó stom. Door het werk van mama ziet Koos mama minder. Hij mist mama vaak als ze moet werken. Zal het Koos lukken om hier beter mee om te leren gaan?

Over de auteur

Debora de Visser (1997) woont in Lelystad samen met haar ouders en zusje. De liefde voor prentenboeken is ontstaan tijdens het volgen van de mbo-opleiding Onderwijsassistent. Het schrijven van haar eigen (prenten)boek is een lang gekoesterde wens. Tijdens het derde jaar van de hbo-opleiding Drama Vaktherapie, kwam Debora erachter wat voor impact (verlies)situaties kunnen hebben op kinderen (en ouders). Maar ook hoe belangrijk het is om hier aandacht en herkenning aan te geven en tijd aan te besteden. Ze trok de stoute schoenen aan en besloot om haar wens in vervulling te laten gaan. Dit boek is geschreven om kinderen erkenning te bieden voor het gemis wat er kan bij onregelmatig werk van de ouder(s). Creativiteit en ondersteuning in het gemis is de basis tussen ouder en kind.

Productinformatie

ISBN
9789464313079 / 978-94-643-1307-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-01-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
32
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Koos kan niet slapen. Hij doet zijn nachtlampje aan en legt de tekening die hij had gemaakt voor mama naast zijn kussen. Plotseling hoort hij de stem van Guusje beneden. Ze is aan het bellen. Koos stapt zijn bed uit en gaat op de trap zitten. Hij luistert naar Guusje.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Emmy op 03-02-2021
Dit boekje is een hart onder de riem voor werkende ouders; voor ouders die gevoelig zijn voor wat hun kind ervaart als zij/hij hen moet missen door werk. De schrijfster voelt goed aan wat ouders nodig hebben om hun kind gerust te stellen, namelijk samen spelen, samen iets maken. Welk kind wil dit niet? Kinderen kunnen zich verheugen op iets leuks te gaan doen, dat helpt bij het missen!
door Dineke op 01-02-2021
Mooi boekje ook voor mensen die met kinderen werken die verlatingsangst hebben.
Prettig om te lezen , nog leuker om voor te lezen.
Goed uit te leggen en leuk geïllustreerd.

door Miguel op 29-01-2021
Een leuk verhaaltje om voor te lezen aan de kinderen. De illustraties geven er een duidelijk en leuk beeld bij. Beveel ik dit boekje aan? Ja, zeker!
door N. De Visser op 27-01-2021
Leuk boekje voor kinderen. De illustraties vullen de tekst goed aan.
door Martijn op 27-01-2021
Erg leuk verhaal voor kinderen met onregelmatig werkende ouders. Kinderen krijgen wellicht meer begrip voor de ouders die weg moeten voor hun werk
☆ ☆ ☆ door - op 26-01-2021
Leuk voor ouders die vliegen.
Ouders van kinderen met onregelmatige diensten in de zorg hebben hier helaas niet veel aan.
Kinderen kunnen zich er dan niet in verplaatsen, misleidende titel.