Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Nieuwe wegen
Een pelgrimstocht over de Camino Frances, op weg naar nieuwe energie

Auteur

Ange van Ommen

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ange liep in 2008 de Camino Frances na een roerige periode in haar leven: echtscheiding, werken aan zichzelf om haar levensenergie terug te vinden, kinderen die uitvliegen en hertrouwen met haar ex-partner. Ze ging op weg om nieuwe energie op te doen en ruimte te creëren voor een zoektocht naar ander werk. Door de beeldende beschrijvingen van het landschap en de ontmoetingen onderweg krijg je als lezer het idee dat je de tocht samen met haar maakt. Lezers die de Camino Frances zelf hebben gelopen, zullen zich ongetwijfeld herkennen in het boek. Lezers die nog twijfelen of ze deze pelgrimstocht willen maken, kan Ange met dit boek zeker over de streep halen.

Over de auteur

Ange van Ommen (1957) wandelt al sinds haar jeugd en maakte in 2008 haar eerste pelgrimstocht. Toen ze anderhalf jaar later geconfronteerd werd met de ziekte sarcoïdose ontdekte ze dat wandelen voor haar ook een sleutel tot herstel is. Na de ziekteperiode maakte ze in 2012 een tweede pelgrimstocht en schreef daarover het boek De hele weg. In het boek over deze helende reis beschrijft ze ook hoe ze vervolgens met de lessen van de Camino haar leven een andere richting gaf en een nieuwe balans vond. Toen die balans in 2019 verstoord werd en ze opnieuw ging pelgrimeren schreef Ange haar tweede boek: De weg van het hart. Tegelijkertijd besloot ze ook het dagboek van haar eerste pelgrimstocht te bewerken tot dit boek Nieuwe wegen.

Productinformatie

ISBN
9789464313666 / 978-94-643-1366-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-05-2021
Taal
Nederlands

Genre
Reizen
Kwalificaties
Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella

Uitvoering
Paperback
Pagina's
100
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Er volgt een volle regendag waarop Uta en ik opnieuw samen lopen. We maken er een sport van om de droge plekken op het pad te vinden. Een sport die we later moeten opgeven als ons niets anders rest dan dwars door de stroom te waden. Al glibberend door de modder klinkt het Fürchte dich nicht, ich bin bei dir in mijn hoofd, een motet van Bach dat ik in mijn middelbareschooltijd zong. In het gidsje las ik dat dit bergachtige traject ongeschikt is om bij zware regenval te lopen. Dat maakte me bang, vooral bang om uit te glijden. Het motet geeft me vertrouwen, vooral door de zin ‘Ich stärke dich, ich helfe dir auch’. Ik voel me gedragen door een goddelijke macht en kan ontspannen lopen. ’s Avonds zullen we horen dat dit pad vlak nadat wij het passeerden afgesloten werd.

In de bergen is eenzaamheid voelbaar, de uitzichten missen. Er staan bemoste bomen, nog nauwelijks in blad. Vreemd genoeg bloeien hier wel al orchideeën. Uta is, net als ik, op planten gericht en we hebben er plezier in om de plantennamen in beide talen te benoemen. Het traject over een brandgang hoog in de bergen is zwaar: er lijkt geen eind te komen aan het kaarsrechte pad en het wordt steeds kouder. Bij een sanitaire stop kan ik vanwege koude handen de knoop van mijn broek nauwelijks dicht krijgen. We fotograferen elkaar als verzopen katten. Uiteindelijk komt de abdij van San Juan de Ortega in zicht, prachtig van eenvoud. Helaas kunnen we er niet blijven, de albergue in de abdij is gesloten. De laatste kilometers naar Agés zijn verrassend. Eerst lopen we door een dicht dennenbos en dan ineens is er een prachtig open landschap mét uitzicht. In de herberg zijn we vanwege onze verkleumde handen amper in staat onze regenkleding en schoenen uit te trekken. Met thee, een warme empenada, een warme douche en een siësta komen we weer op verhaal.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De hele weg Lopend naar Santiago, een pelgrimstocht op weg naar herstel

Ange van Ommen

1 reviews
De hele weg is een verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in 2012 maakte naar Santiago de Compostela, een verhaal over met beperkingen op pad gaan, grenzen verkennen en weer thuiskomen. Ange beschrijft ook hoe ze met de lessen van de Camino in de jaren erna haar leven opnieuw heeft vormgegeven. Ze schrijft volstrekt open en eerlijk over haar gevoelens en emoties, en met gepaste afstand over haar beperkingen. Door de vanzelfsprekende schrijfstijl lijkt het alsof je als lezer de reis samen met haar maakt. Ze laat zien dat je ver kunt komen als je vanuit mogelijkheden leeft.   

23,50
Voorkant cover

De weg van het hart Een pelgrimstocht van Montpellier naar Pamplona, op weg naar een nieuwe balans

Ange van Ommen

1 reviews

De weg van het hart is het verslag van de pelgrimstocht die Ange van Ommen in het najaar van 2019 maakte na een turbulent jaar. Thema’s die spelen zijn mantelzorg, rouw en dementie. In haar dagelijkse verhalen schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens en emoties. Toch is het boek niet zwaar. Door de beeldende schrijfstijl heb je als lezer het idee dat je de reis samen met haar maakt. Ze laat zien hoe je al wandelend je balans kunt herstellen. De tocht door soms verlaten landschappen brengt rust. Onderweg leert Ange haar tempo te vertragen en flexibel om te gaan met steeds veranderende omstandigheden. De weg van het hart is herkenbaar voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers en kan hen inspireren een innerlijke reis te maken zonder zelf op pad te gaan.

18,99
Voorkant cover

De weg naar huis Op weg naar jezelf tijdens een pelgrimstocht van Santiago naar huis

Ange van Ommen

Omdat thuiskomen bij jezelf een terugkerend thema is tijdens al haar pelgrimstochten, loopt Ange deze laatste keer vanuit Santiago de Compostela naar huis. Het is een pelgrimstocht om terug te blikken op haar herstelproces en om te vieren hoe ze nu in het leven staat. Tijdens de vier maanden durende pelgrimstocht door vaak verlaten gebieden, wordt ze fysiek en mentaal flink op de proef gesteld. Alsof de reis een test is of ze eerdere opgedane lessen in de praktijk kan toepassen. Hoe zorg je goed voor jezelf als je belastbaarheid beperkt is en hoe ga je om met eenzaamheid? In De weg naar huis schrijft Ange open en eerlijk over haar gevoelens, emoties en dilemma's. Door de beeldende schrijfstijl krijg je als lezer het gevoel dat je de reis samen met haar maakt en meebeleeft. Het blijft spannend: is het haalbaar deze terugtocht te volbrengen?

22,50