Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Moord op de Vampier

Auteur

Marco Ludema

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het rustieke dorpje Fliersom, wat in de pers bekendstaat als “de tweede Hof van Eden”, schrikt op wanneer de illustere miljonair en filantroop Simon Tersteeg dood wordt aangetroffen in één van haar hotels. Bij het onderzoek vindt de politiemacht een houten staak in zijn borst en een agenda met gecodeerde namen. Commissaris Max Gerritsen wordt op de zaak gezet, met als doel de namen te ontcijferen en de moordenaar te vinden. De plaatsen Fliersom, Volkertsen en Maviere vormen het decor van deze spannende detectivethriller, die het levensverhaal van Tersteeg, de Vampier van Volkertsen, blootlegt.

Over de auteur

Marco Ludema (1997) woont sinds jaar en dag in het dorpje Driezum met zijn ouders en zusje. Door de jaren heen heeft hij altijd de droom gehad om zelf een boek uit te kunnen geven. Als een liefhebber van detectives was het genre hiervoor dan ook snel bepaald. Met Moord op de Vampier introduceert hij de “stille” detective: een verhaal dat zich hoofdzakelijk laat vertellen op basis van gedachten, de omgeving en de emoties van de personages.

Productinformatie

ISBN
9789464313703 / 978-94-643-1370-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-05-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Een peperduur, beige pak bedekte het lijk. Gouden manchetknopen blonken aan weerszijden. De linkerpols van de man was onnatuurlijk verdraaid door de val, zodat Max de Rolex die Tersteeg droeg kon zien. De rechter was onzichtbaar voor hem.
Het bloed.
De streep krulde om de figuur heen en stopte op borsthoogte. Achter zich voelde hij hoe drie paar ogen de rode lijn volgden. Ze keken pas op toen ze een droge kuch hoorden. Dokter Staartjes, een kale man met de gelige teint van een zware roker, stapte naar voren en hurkte bij het hoofd van de miljonair neer. Hij was blijkbaar nog maar net begonnen met het onderzoek. Een uitlijn was met tape om het lichaam heen geplakt. Politiemarkers stonden in een rij naast hem, klaar om door de ruimte verspreid te worden. Staartjes reageerde direct op Gerritsens stille vraag om antwoorden. Hij richtte zijn woorden tegen het kapsel van Tersteeg. Het slachtoffer was al ongeveer zeven uur dood. Daar vertrouwde de commissaris maar op. Hij had nooit begrepen hoe een lijkschouwer dat kon bepalen. Zulke dingen werden niet geleerd op de politieacademie. En hoe is de man vermoord? Bij het horen van die vraag keek de dokter op. Hij had een vreemde glimlach over zijn gezicht, waarbij Max kon zien dat hij een hoektand miste. Staartjes schoof zijn in plastic handschoentjes gestoken handen onder het lichaam en duwde het over de rand van de witte tape heen, zodat alle aanwezigen een duidelijke blik kregen op het moordwapen dat uit de borst van de overledene stak.
Jezus…
Hij had kogelgaten verwacht. In plaats daarvan stak een lang, donker stuk hout uit de magere borstkas van Tersteeg, op de plaats waar zijn hart behoorde te zitten.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Douwe Zwart op 16-06-2021
Ik heb inmiddels het boek van 'kaft bis kaft' gelezen en mijn indruk is dat het een heel goed boek is! Marco Ludema heeft de (hoofd)personen, de karakters op voortreffelijke wijze beschreven en geplaatst in een gedetailleerd vormgegeven decor. Wat gelijk opvalt is dat de achtergrond veel uitgebreider wordt beschreven dan de personen die erin geplaatst zijn. Wat de personages betreft, laat hij ze wel (na)denken, wat de personen bezig houdt, de basisgedachten. Een stukje toepaste psychologie, de stille detective.
door Frits de Jager op 09-05-2021
Prachtig mooie spannende originele detective. Leest prettig en is onderhoudend tot het eind. Een echte aanrader voor de detective liefhebber. De titel is wat verwarrend want het gaat niet over een "echte vampier". Ik hoop dat er een tweede deel komt.