Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tussen Ja en Nee
Waarom werkelijkheid tot welzijn leidt

Auteur

Widoere Djelantik

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tussen Ja en Nee biedt inzicht in wat de werkelijkheid is. Eigenlijk is dat een onmogelijke opgave. De werkelijkheid gaat over alles, en is dus niet te vatten in een boek. Toch kan inzicht in de werkelijkheid voldoende worden verkregen door het begrijpen van de voor werkelijkheid meest belangrijke begrippen, zoals bevrijding, bewustzijn, cultuur, dualisme, ego, evolutie, ik, illusie, leven, liefde, lijden, pijn, spiritualiteit, taal, vrijheid, welvaart, welzijn en wetenschap. Deze en nog meer begrippen worden dan ook stuk voor stuk kort maar duidelijk behandeld. Behalve inzicht in de werkelijkheid biedt dit boek vele tips voor het bereiken van persoonlijk, collectief en universeel welzijn.

Over de auteur

Widoere Djelantik (1953) is opgegroeid op het eiland Bali. Na zijn middelbare school aldaar ronde hij studies af in architectuur, beeldende kunsten en informatie-technologie in Nederland. Behalve in Indonesië en Nederland is hij werkzaam geweest in Slowakije, Mali, Botswana en de Malediven. Mede dankzij deze achtergrond vloeien het spirituele oosten en het rationele westen in zijn denken en werken naadloos in elkaar over.

Productinformatie

ISBN
9789464314571 / 978-94-643-1457-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-06-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Liefde is het onvoorwaardelijk koesteren van, het gesteld zijn of de genegenheid hebben op jezelf, op het zelf van de ander, op dat van alles wat leeft, op de natuur, op alles wat er is, kortom op de werkelijkheid.
Liefde is de wens dat je ik en dat van de ander dichter bij de werkelijkheid komen.
Liefde is de wens dat jezelf en het zelf van de ander in de werkelijkheid verblijven.
Liefde is de wens om het (voort)bestaan van de ander en jezelf te vervolmaken. Het geven en ontvangen van liefde is vreugdevol omdat het voldoet aan de eigen wens om de ander en jezelf te vervolmaken in welzijn.
Liefde ontvangt alles, maar houdt niks. Liefde is ontvangen zonder iets te houden, en geven zonder iets te verliezen. Het ontvangen en geven van liefde vermenigvuldigt slechts de liefde, zowel voor de ontvanger als de gever. Dit in tegenstelling tot het ego, dat iets terugverwacht bij, of voorwaarden stelt aan het geven, en dat het geven ervaart als een vermindering van het eigen bezit.
Liefde is het begeren zonder begeerte.
Liefde kan tot pijn leiden, maar nooit tot lijden.
Liefde voor de ander kan voor je partner zijn, je gezin, je familie, je groep, je buren, je land, de mensheid, de natuur, God, het hele universum.
Liefde voor jezelf is jezelf.
Hoe onvoorwaardelijker of zuiverder de liefde, hoe minder het ego te zeggen heeft, totdat er geen ego meer overblijft, maar slechts jezelf. Daarom is wie je werkelijk bent, jezelf, niets anders dan liefde. Daarom is jezelf een ander woord voor liefde.
Liefde is een staat van grenzeloosheid, zonder voorwaarden en zonder verwachtingen, zoals de werkelijkheid dat is. Liefde is bevrijding, de eenwording met wat je liefhebt, want je bent niet langer tegenover, maar mét wat je liefhebt.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek