Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Stel je dat eens voor...
Zes eigentijdse sprookjes - Vrolijke Verzinsels: Jacqueline Booij. Betoverende illustraties: Ljuba Gilani

Auteur

Jacqueline Booij

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Weet je dat er vreemde dingen kunnen gebeuren als je een nieuw kleurboek in een lade laat liggen?
Heb je er wel eens van gehoord dat er eigenwijze spiegels bestaan? Pas op als je erin kijkt, ze overdrijven graag!
Heb je wel eens gehoord van eilandbewoners, die boodschappenlijstjes in lege flesjes steken? En dat ze die dan in de zee werpen? Misschien wil je weten waarom ze dat doen? Laat je dan maar eens voorlezen uit dit boek. Of lees het gewoon zelf. Er staan namelijk nog veel meer ongelofelijke dingen in!

Bekijk hier de trailer!


Geschikt om voor te lezen vanaf vijf jaar, zelf te lezen voor kinderen vanaf acht jaar.


Over de auteur

Jacqueline Booij is Nederlandse van geboorte en woont sinds 1993 in de Belgische Kempen. Dagelijks om vijf uur is het weer tijd voor haar schrijfuurtje. Uitgerust met pen en papier en samen met de kat op de bank is zij helemaal in haar element. Als je schrijft, maak je je hoofd leeg, is haar motto. Het mag dan ook van alles zijn: een lied, poëzie, of iets voor een of andere gelegenheid.
En... er was eens een sprookje dat ze al heel lang geleden had geschreven. Het worstelde zich uit de lade en smeekte om broertjes en zusjes. Jacqueline ging op reis in haar fantasiewereld en ziedaar… nu zijn ze met z'n zessen!
Zeker is, dat als niemand haar stoort tijdens haar schrijfuurtje, er nog veel meer sprookjes uit haar pen zullen vloeien.

Productinformatie

ISBN
9789464315165 / 978-94-643-1516-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-06-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
54
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Koning Karel van Kirudar is een knappe man. Hij heeft grote vriendelijke ogen en een brede snor met aan weerszijden een puntige krul. Hij is lenig en sportief, elke dag rijdt hij op zijn fiets het hele eiland rond om te kijken of alles in orde is.
Hij ziet dan ook werkelijk alles! Als er grote mensen of kinderen rare dingen doen, treedt hij streng op, meestal is het dan snel gedaan met die grappen!
Koning Karel van Kirudar is eigenlijk een perfecte koning, maar ooit, lang geleden, heeft hij iets zeer doms gedaan. Luister goed, ik zal het je vertellen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mieke Schepens op 10-07-2022
In ‘De droevige druppel in Waterland’ lees je over een druppel die een hele reis maakt; van de wang van Dolila in pretpark Waterland naar de wang van een kleine jongen die helemaal ergens anders is.
Hoe dat zo kwam, lees je in dit eerste sprookje van deze mooi bundel.

‘De kale koning van Kirudar’ is een sprookje dat midden in het leven staat; soms denkt iemand dat hij niet goed genoeg is omdat hij of zij er anders uitziet. Maar ook flessenpost kan niet het beoogde resultaat leveren voor prins Karel en er dreigt zelfs hongersnood op het eiland. Dat moet veranderen!

Lees over ‘Kol en de ontsnapte vlinder’ en geniet er van terwijl je meer kleur in het leven van de vlinder ziet komen.

“De bloemen zijn een beetje verbaasd zo’n bleke vlinder op bezoek te krijgen, maar ze zijn allemaal heel gul en doen de ontsnapte vlinder graag een plezier. Zo zijn bloemen nu eenmaal. Ze brengen graag wat blijdschap in iemands leven.”

Het verhaal over Max is reusachtig mooi!
Lees meer over zijn avontuur in dit verhaal dat gaat over groot en klein.

Weten jullie wat ‘balorig’ is? Lees hierover in het verhaal over Witchy en geniet van de fantasie van de auteur en de bevlogenheid van de illustrator.

Het laatste sprookje in deze bundel is het verhaal over Prins Promo Von Tierlantijn bis Habbekrats en de benadrukspiegel.
Je moet écht zo’n spiegel in huis hebben, maar dat is slechts mijn mening.

“Verliefde mensen overdrijven ook altijd, maar dat geeft helemaal niet! Ze dansen samen nog steeds halve nachten, want ze hebben een hele grote balzaal. Gelukkig maar!!!’

De figuren die in deze zes eigentijdse sprookjes een rol spelen zie je voor je ogen tot leven komen omdat ze zo uitgebreid beschreven zijn door Jacqueline Booij.
Dankzij de prachtige illustraties door Ljuba Gilani hoeft dat niet perse van je fantasie af te hangen.
En dat is heel belangrijk in sprookjesboeken, want sommigen van ons hebben wat minder fantasie dan de ander.
Omdat ook fantasie de tijd moet krijgen om te groeien is dat probleem hier ook meteen opgelost.

Ik heb werkelijk genoten van deze bundel met zes eigentijdse sprookjes.
Een heerlijk boek om uit voor te lezen en dan samen blij te worden van de illustraties en de woorden, of als je al wat groter bent; zelf te lezen.
Maar pas op: voor je het weet ben je betoverd en wil je meer!

Deze bundel verdient vijf schitterende sterren.