Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het tweede sprookjesboek van prinses Fenne
Over een nieuwe liefde, een dappere vos, twaalf zusjes en vijf goede feeën

Auteur

Antoon Engelbertink

Uitvoering
Hardcover
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Prinses Fenne is zeven jaar en leefde héél lang geleden ver weg in een prachtig kasteel. Samen met koning Filip, koningin Isabel en haar twee broers. Prinses Fenne is verliefd op prins Eden. De laatste vakantienacht slapen ze op het strand maar ze maken wel veel lawaai. Daar worden de twee heksen Sabaka en Sabaku boos om en ze nemen wraak. Allemaal krijgen ze een angstige droom. Daar wordt de dappere vos Wrozy wakker van en hij vreet de heksen op. Door een oude toverspreuk lukt het om prinses Fenne twaalf zusjes te geven. Helaas zegt prins Eden dat hij niet meer op prinses Fenne is. Zo verdrietig! Prinses Fenne krijgt een vriendinnetje, ze heet prinses Luna. Samen maken ze veel plezier.

Over de auteur

Antoon Engelbertink (Losser, nabij Oldenzaal, 1944) debuteert in 2009 met een sprookjesboek voor kinderen (zijn kleindochter Elyse Meier van elf jaar is coauteur), gevolgd door twee intens emotionele gedichtenbundels. In 2010 verschijnt zijn onthutsende semi-autobiografische roman Het geniepige vergif. Antoon wisselt opnieuw van genre. De eerste misdaadthriller De tweede moord in Baaiduinen verschijnt in 2011 in de nieuwe politieserie “MobieleMisdaadBrigade” (MMB). Er zijn al 19 MMB-thrillers gepubliceerd en dat zegt genoeg.
Engelbertink keert terug op zijn schreden en is begonnen aan een serie sprookjesboeken voor kinderen, waarvan dit heerlijke boek het tweede is. Om voor te laten lezen dan wel zelf lezen. Zijn droom is dat in elke schoolbibliotheek zijn boeken in de kast(en) staan, zodat er zoveel mogelijk kinderen nog heel lang van kunnen genieten. Binnenkort verschijnt Het derde sprookjesboek van prinses Fenne.

Productinformatie

ISBN
9789464315202 / 978-94-643-1520-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-06-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
92
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Wat anders nooit mag maar nu wel, is dat iedereen van tafel mag als hij is uitgegeten.
Eden gaat voetballen met de andere prinsen. Ze winnen met 4-0 van het andere elftal.
Fenne zit een beetje verdrietig in de schommel onder een boom.
Koningin Isabel vraagt haar wat eraan scheelt.
“Kom op! Het is vandaag toch een groot babyfeest, meisje,” lacht ze blij.
Fenne begint zachtjes te huilen en snikt: “Dat weet ik wel, lieve mama. Maar toch ben ik bedroefd.”
De koningin begrijpt haar niet en vraagt: “Waarom ben je dan bedroefd? Vertel het mij maar. Je hoeft vandaag niet te huilen.”
De prinses droogt haar traantjes met een zijden zakdoekje.
Dan zegt ze zachtjes: “Mama, wij spelen allemaal gezellig buiten. Iedereen heeft plezier. De grote mensen praten en lachen met elkaar. Alle kinderen hebben lol. Maar mijn twaalf kleine zusjes liggen in het kasteel eenzaam in hun wiegjes en kunnen niet meedoen. Dat vind ik zielig.”
“Och, och, och,” zucht de koningin, “moest je daarom huilen, lieve Fenne? Iedere baby moet een paar maanden in zijn wiegje liggen. Daar kun je niets aan doen. Zo is het leven.”
“Waarom moet dat dan?” vraagt Fenne nieuwsgierig verder.
“Tjaaaa, waarom? Waarom? Daar vraag je me wat. Een goeie vraag. Dat moet gewoon,” antwoordt haar moeder, “wat wil jij dan dat er gebeuren moet?”
“Nou, mijn zusjes kunnen vandaag toch wel zeven jaar worden. Dan kunnen ze wél meespelen!” lacht de slimme Fenne opgewekt.
De koningin is even heel stil. Ze weet niet goed wat ze moet zeggen en denkt diep na. Dit is best wel spannend.
Twaalf baby’tjes die in één keer zeven jaar worden, zou dat kunnen?
Nee, dat is toch onmogelijk. Of zou er toch een oplossing zijn?
“Kom maar even mee, Fenne, dan vragen wij het aan je vader,” zegt de koningin, “eens kijken wat hij ervan vindt.”
Fenne kan het bijna niet geloven. Zou haar vader de oplossing hebben?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Waardevolle en loze gedichten

Antoon Engelbertink

Hoe vaak gaan je gedachten heen en weer tussen deze aarde en het oneindig geachte heelal? En waarover gaan die allemaal? Sinds 1990 heeft Antoon Engelbertink vele dappere, ontroerende, uitdagende, humoristische, mooie, lelijke, lieflijke en gruwelijke momenten en ideeën opgeschreven. Dat leverde een grote verscheidenheid op in zijn beleving van de maatschappelijke gebeurtenissen en ingrijpende arbeidsomstandigheden. Enkele gedichten zijn lichtvoetig van aard, rijp voor je glimlach. Andere stemmen tot dieper nadenken. Je kunt er heel droevig van worden maar ook heel blij. Beleef het zelf.
18,50
Voorkant cover

Als parfum

Antoon Engelbertink

Wat je andere mensen zeggen wil, kun je ‘gewoon’ vertellen maar ook als gedicht meedelen. Dat is duidelijk een enorm verschil, nietwaar? In deze omvangrijke bundel met gedichten, waarvan een aantal in het Twents (mét een Nederlandse vertaling) komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. De liefde is uitdrukkelijk aanwezig, soms ook afwezig zoals in het dagelijkse leven. Dan komen verdriet en treurnis aan de beurt. Maar gelukkig zorgen humor en het plezier om taalkundige grapjes voor een mooi evenwicht. Als extraatje is een beknopte uitleg gegeven op de toegepaste poëzie. Kortom: begrijpelijke en prettig leesbare gedichten voor iedereen.
20,99
Voorkant cover

Criminelen onder vuur

Antoon Engelbertink

De machtige bende Orizaba van Wilco Koelslag, alias De Gnoe, uit Winterswijk verkoopt een partij drugs aan de bende d’Agadir van Amien Chorabel, alias Merzouga. De actie eindigt in een dodelijke ripdeal. De Gnoe is woedend en zweert wraak te zullen nemen.
Er wordt een gespecialiseerd politieteam op de zaak gezet, de MobieleMisdaadBrigade (MMB). In Uruguay is een drugsschip naar Rotterdam vertrokken. De zaak wordt verraden, een heftige confrontatie volgt. Een jonge rechercheur wordt genadeloos afgeknald. De Gnoe stuurt twee man op pad om honderd kilo drugs af te leveren. Opnieuw mislukt de deal. Het MMB-team ontdekt de verblijfplaats van De Gnoe. Een tweede transport van honderd kilo coke is geland op Schiphol. Er ontstaat een verschrikkelijk vuurgevecht tussen de MMB en de criminelen.

22,50
Voorkant cover

Het eerste sprookjesboek van prinses Fenne Over verliefd worden, reuzenkrokodillen, haaien en boze heksen

Antoon Engelbertink

Het is heel lang geleden dat koning Filip en koningin Isabel hun derde kindje kregen. Ze noemden haar: prinses Fenne. Echt een lief kindje. Ze heeft twee stoere broertjes. Koning Filip is jarig maar weet nog niet welk cadeau hij graag wil hebben. Hij kiest voor een lange baard maar toevallig woont daar een kriebelende dwerg in. Voor het eerst wordt een babyslaapkamer voor Fenne uitgevonden. In het koninkrijk Weltevreden wordt een prinsje geboren. Maar er is nog een ander kasteel met mensenetende haaien in de gracht. Daar wonen de twee lelijke heksen Sabaka en Sabaku, die de kinderen uit verveling gaan pesten. Ze moeten voor straf op het eiland Supereng wonen. Als ze vissen gaan vangen in de zee gebeurt er iets verschrikkelijks.
22,99
Voorkant cover

Het derde sprookjesboek van prinses Fenne Over het trouwfeest, de hete hoefsmid, de dolle dwergeter en de zwijntjesbende

Antoon Engelbertink

Prinses Fenne leefde héél lang geleden samen met prinses Luna in een prachtig kasteel. Haar vader is koning Filip de Dappere en haar moeder is koningin Isabel. Verder heeft ze twee stoere broers en twaalf zusjes. Haar lievelingspaard heet Donder-en-Bliksem. Fenne besluit twee dagen op visite te gaan bij haar ouders. Onderweg ontmoet ze onzichtbare ondergrondse bosdwergen. Hun grootste vijand is de dolle dwergeter, maar die wordt net op tijd doodgebeten door de dappere grote vos Wrozy. Er gebeuren plotseling enge dingen. Dat doet een lelijk monster. Die kunnen ze gelukkig gevangennemen. Prinses Luna wordt ontvoerd tijdens een boswandeling. Wie zit daarachter en waarom? De beide prinsessen worden tot koningin benoemd om samen te regeren. Daarna komt er nog een ander groot feest. Verrassing!

22,99
Voorkant cover

Het vierde sprookjesboek van prinses Fenne Over witte wiefkes, dorstige koeien, een kus en traantjeskruid

Antoon Engelbertink

Prinses Fenne gaat met koningin Luna op werkbezoek naar een dorpje bij het paarse heideveld. Een oude boerin geeft iedere dag de koeien water uit een diepe put. Dat is een zwaar karwei. Kan het ook anders? Koningin Luna moet de verjaardag van prinses Fenne regelen. En ze weet nog niet eens wat ze haar moet geven. Wat erg! Gelukkig kunnen de vijf goede feeën drie prachtige cadeaus toveren. Vos Wrozy krijgt ruzie met de grizzlybeer om een groot stuk vlees. Kabouter Klabats bedenkt een slimme oplossing. Een sluw monster zit in de gevangenis maar hij ontsnapt. Dan gebeuren er vreemde dingen. Het monster heeft spijt en belooft voortaan alleen nog maar brave dingen te doen. Fenne en Luna krijgen een fantastische verrassing.
22,99
Voorkant cover

Beretta

Antoon Engelbertink

Beretta is een 35-jarige Zeeuwse huurmoordenaar. Hij krijgt opdracht crimineel Bradin, leider van bende 1 uit Utrecht, om te leggen. De leider van bende 2 uit Rotterdam is Simon. De nieuwe boss van bende 1 heet Calo. Simon sneuvelt bij een drugsdeal. Gerechtsdeurwaarder Leo van der Kras (59) dwingt een klant, mevrouw Jeannet van der Kolk (40) tot seksuele handelingen. Juul ter Vaalsteren (30) werd verliefd op Friso baron van Lynden. Leo randt haar aan. Twee tipgevers vertellen dat de hitman Beretta is. Calo beraamt een genadeloze overval. In een vuurgevecht stort Beretta dodelijk getroffen door twee politiekogels ter aarde. De rechercheurs vinden zijn Beretta terug in het gras van een diepe sloot.
21,99
Voorkant cover

De Haagse hel

Antoon Engelbertink

De Haagse belastingambtenaar Kees van Lehrdam wordt vermoord door Klimmer, de leider van een criminele bende. Het volgende slachtoffer is de chef van Kees. Zowel Kees als zijn chef werkten aan de kinderopvangtoeslagaffaire, project 1043, waar de moeder van Klimmer slachtoffer van is.
Het MMB-team wordt direct na de eerste moord ingeschakeld.
Drie Rotterdamse belastingambtenaren worden vanuit een rijdende auto doodgeschoten. Later moeten tachtig medewerkers voor hun eigen veiligheid onderduiken op een camping in Rheeze.
Een dappere topambtenaar - hij is een ex-commando - wordt op wrede wijze gedwongen de toeslag van Klimmers moeder terug te boeken.
Het MMB-team overrompelt de bende op een slimme manier.
Het vuur in 'De Haagse hel' is in de praktijk nog lang niet gedoofd.
21,50