Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een klus voor twee
Twee tegenpolen met dezelfde wens

Auteur

Esther Stui

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Iris heeft het helemaal gehad met mannen. Telkens wordt er tegen haar gelogen of wordt ze bedrogen. Van nu af aan gaat ze het anders doen! Ze gaat orde op zaken stellen. Haar kinderwens is echter groot. Nu het met een partner niet gaat lukken, gaat ze voor het alleenstaand moederschap en staat ze op het punt om zich in te schrijven bij de spermabank. Dan krijgt Iris een nieuwe buurman, hij is haar absolute tegenpool. Thomas is accountant, loopt strak in het pak en Iris heeft haar eigen klusbedrijf, zij draagt werkkleding en schoenen met stalen neuzen. Door een personeelsprobleem bij het aannemingsbedrijf, krijgt Iris de leiding over de renovatie van Thomas’ huis. Daardoor komen hun verschillen pas echt naar voren. Thomas past echter iedere week een dag op zijn neefjes. Is hij de perfecte vader voor haar kindje? Of kan ze beter haar relatie met Maarten weer nieuw leven inblazen?

Over de auteur

Esther Stui is geboren in 1971 en woont in het Zeeuwse dorpje Wissenkerke. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen zoons. Het schrijven is haar lust en haar leven, daarnaast werkt ze in de leukste boekwinkel van Goes. Ze is een vrolijk, bezig bijtje en een absolute boekenwurm. Een klus voor twee is alweer haar vijfde feelgoodroman. Personages uit twee eerder verschenen boeken, namelijk Gewoon puur Emma en De onbeschoft aantrekkelijke man, keren in dit boek terug. Van lezers kreeg Esther berichtjes met de vraag hoe het nu met die personages verder gaat en daar geeft ze graag gehoor aan. Het manuscript voor boek zes is in wording en de ideeën voor manuscript nummer zeven en acht, heeft ze al aan haar laptop toevertrouwd.

Productinformatie

ISBN
9789464316650 / 978-94-643-1665-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-08-2021
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
258
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Hoeveel denk jij dat het dan kost?’ Ja, Thomas vraagt het en krijgt dus een eerlijk antwoord. Rob heeft zijn ogen tot spleetjes geknepen en zijn mond vormt een smalle streep. Jammer dan. ‘Eerder twaalf- tot dertienduizend euro extra.’
Thomas knikt. ‘Bedankt voor je eerlijke antwoord.’
Rob knikt bevestigend. ‘Wil je de kantelramen ook in dezelfde kleur groen als beneden?’ In de gang hapt Iris naar adem. Als Thomas zich naar haar omdraait ziet hij de afschuw in haar ogen, haar mond houdt ze echter stijf dicht.
‘Wat is er, Oosse? O sorry, ik bedoelde Iris.’ Haar vader kijkt Thomas lachend aan en maakt een gebaar van: geeft niks.
‘Nou, krijg ik nog antwoord?’
‘Groen,’ is het enige wat zij zegt.
‘Wat is er mis met groen?’ Hij loopt nu op haar af.
‘Niets als je op de Veluwe woont.’
‘Iris!’ Haar vader kijkt haar waarschuwend aan. ‘Thomas, mijn dochter heeft nogal een uitgesproken mening, dat heeft ze van haar moeder.’ Hij lacht zijn tanden bloot.
‘Ja ja, geef ma maar de schuld, heel toevallig weet ik dat ik qua karakter erg op jou lijk. Jij zou ook niet voor groen gekozen hebben, pa.’ Harry zwijgt maar kan zijn lachen nauwelijks inhouden.
‘Welke kleur zouden de kantelramen dan moeten krijgen volgens jou?’ Thomas staat nu maar op een halve meter afstand en hij kijkt indringend in de bruine Bambi ogen. Zij heeft echt alleen maar een beetje mascara en oogpotlood op, meer niet, ziet hij.
‘Aangezien de Zeeuwse vlag voor het grootste deel bestaat uit blauw met wit zou ik voor donkerblauw gekozen hebben.’
‘Wat is dat nu voor redenatie?’ Thomas kijkt haar spottend aan.
‘Giroblauw past bij jou.’ Iris refereert aan een reclame van lang geleden van de toenmalige Postbank en Harry en Vic barsten in lachen uit. Vic geeft Iris een high five. Ook Thomas kan er wel om lachen. Rob kijkt nog steeds kwaad, ziet Iris.
‘Met groen zul je het moeten doen.’ Thomas blijft onafgebroken in haar bruine ogen staren tot ze ook in de lach schiet.
‘Oké baas, maar wel onder protest.’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Karin van der Lee op 19-08-2021
In mijn groep schreef ik een bericht over het boek van Esther dat ik nog een stukje moest lezen, maar dat ik even moet stoppen want ik wil niet dat het verhaal uit is. Je waant je in een heerlijke familie, vriendenkring en omgeving waar je jaloers van wordt. Er komen een aantal bekenden voor uit het boek 'De onbeschofte aantrekkelijke man' en van horen ook uit het boek 'Gewoon puur Emma'. Dat vind ikzelf erg leuk om iets te lezen over een persoon uit een eerder verhaal maar het is niet zo dat het een vervolg is. Dus de boeken zijn gewoon los van elkaar te lezen. Het verhaal vind ik erg mooi omdat er veel in voorbijkomt. Jaloezie, onbegrip, onverwachte relaties en erg veel liefde, ook van beide ouders van Iris en Thomas. En van een hele lieve oma die in Zweden woont. Thomas heeft daar ook een huis en rijdt daar graag naartoe met zijn mooie, snelle, strakke Audi. Iris vindt het huis in Zweden erg mooi en geniet van de prachtige natuur en stilte. Esther schrijft het verhaal zo mooi dat je gelijk in het verhaal zit en meer wilt lezen. Ik geef Esther vijf sterren voor het boek en hoop dat ze voor ons over een tijdje weer zo'n mooi verhaal heeft.
door Annemiek op 09-08-2021
In dit boek had ik nog wel enkele dagen willen lezen, helaas is het uit. Wat een heerlijk verhaal met geweldige hoofdpersonen en allemaal bekenden uit 2 eerdere boeken van Esther, wel gewoon los van elkaar te lezen. Een heel bijzonder boek vol liefde, jaloezie, onbegrip, onverwachte relaties en natuurlijk was de Audi van de partij, Zweden met de rust en prachtige natuur en een traan en af en toe kippenvel. Esther Stui, de binnenkant van het boek is net zo mooi als de buitenkant (cover). Ik heb weer genoten!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Pencarrow Een nieuw begin in Cornwall voor een schrijfster in de dop

Esther Stui

9 reviews
De eenentwintigjarige Rebecca gaat na een verbroken relatie doen waar zij altijd al van gedroomd heeft, een boek schrijven. Zij vertrekt daarvoor naar het Engelse Cornwall. Rebecca komt tijdens een rondleiding in het landhuis Pencarrow op een idee en stuurt dit in briefvorm naar de eigenaresse. Hierdoor krijgt zij een baan aangeboden als gids in het landhuis. Zo ontmoet zij de kleindochter van de eigenaresse, de vijfjarige Sarah en op bijzondere wijze ook haar vader, James en wordt uiteindelijk de nanny van Sarah. Rebecca heeft sterke gevoelens voor James maar hij is verloofd met de beeldschone Lady Jemima. Door Rebecca’s zorg bloeit Sarah op en dat blijft ook niet onopgemerkt door de vader van Sarah.
21,99
Voorkant cover

Gewoon puur Emma Een leuke klus brengt de Zeeuwse Emma naar het Zweedse Småland

Esther Stui

5 reviews
Emma heeft een stoer beroep in de haven van Vlissingen. In de liefde en relaties gelooft ze niet. Nou ja, de liefde voor haar oma en haar vrienden Sam en Suzanne zijn daarop een uitzondering. In haar vakantie krijgt ze een leuke klus aangeboden: een grote, luxe en sportieve Audi naar zijn eigenaar in Zweden brengen. Het brengt haar naar het prachtige boslandschap van Småland. De ontmoeting met de eigenaar, een waanzinnig goed gelukt mannelijk exemplaar met de naam Marcus, zorgt bij Emma voor een hartslag van zeker honderdtwintig. Het weer is die avond erg slecht en Marcus biedt Emma een slaapplaats aan. Zij accepteert deze, de volgende dag gaat ze tenslotte toch weer naar huis…
21,99
Voorkant cover

Het Rubens meisje

Esther Stui

4 reviews

De Amsterdamse studente kunstgeschiedenis Eva, krijgt door haar afstudeerscriptie over schilder Peter Paul Rubens een baan aangeboden in een museum. Dit is voor haar de ultieme droombaan! Net voordat ze begint ontmoet ze de wereldberoemde Amsterdamse rockster Davidson. Ze krijgen een relatie en beleven een romantisch weekend in New York. Davidson wil dat Eva meegaat op tournee door Azië. Zij weigert, ze wil haar droombaan niet voor de zanger opgeven. Eva weet dat ze vriendin nummer zoveel is en ze gaan uit elkaar. Ze probeert verder te gaan maar dat blijkt veel moeilijker dan gedacht. Eva's werkgever vraagt of zij het museum wil vertegenwoordigen op een tentoonstelling ter ere van Rubens in Wenen. Voor Eva betekent dit een ontsnappingsmogelijkheid uit Amsterdam, ver bij Davidson vandaan...

22,50
Voorkant cover

De onbeschoft aantrekkelijke man

Esther Stui

2 reviews
Charlotte heeft haar leven na haar scheiding prima voor elkaar. Ze heeft een mooi huis met een prachtige tuin in het buitengebied van een Zeeuws dorpje en woont daar met haar zeventienjarige zoon, twee katten en een konijn. Op haar laatste werkdag voor de gemeente Goes doet zij, met haar collega's, mee aan een pubquiz. In het café ontmoet ze een onbeschoft aantrekkelijke man. Ze heeft een one night stand met hem en is best trots op zichzelf. Voor haar huwelijk heeft zij slechts één vriendje gehad. De onbeschoft aantrekkelijke man is een echte jager. Hij zal haar na die ene nacht wel snel vergeten zijn en dat is precies wat Charlotte wil...
19,95