Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Geslepen

Auteur

Barend Eikelenboom

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Johnny en zijn maat Alex treffen bij een inbraak in een Amsterdams appartement een mooie, naakte, gewurgde vrouw aan. Geschrokken maken zij zich uit de voeten, met een gevonden zakje diamanten. Johnny ziet zich echter genoodzaakt om terug te keren naar het appartement, waar de vrouw inmiddels verdwenen blijkt te zijn. Bij zijn pogingen om de diamanten te gelde te maken komt hij terecht in een dodelijk en onbeheersbaar proces. Detective Richard Doum wordt in dezelfde periode ingehuurd door Sarah Simons, omdat haar zus, diamanthandelaar Esther, wordt vermist. Richard start, met zijn Surinaamse vriend en beveiligingsspecialist Cyriel Rijkmans, het onderzoek.
Er lijkt sprake van grootschalige fraude in de internationale diamanthandel. De vraag is echter of en hoe Esther daarbij betrokken is en wat haar recente verblijf in Suriname met haar vermissing te maken heeft.

Over de auteur

Barend Eikelenboom (1955) heeft een loopbaan in de bibliotheeksector achter de rug, waarvan ruim dertig jaar als directeur. Naast schrijven is reizen, onder andere met de camper, zijn grote passie. ‘Geslepen’ is zijn eerste roman. Er liggen diverse verhaalideeën te wachten op uitwerking naar een tweede roman. Barend is samen met zijn vrouw woonachtig in Naarden.

Productinformatie

ISBN
9789464316698 / 978-94-643-1669-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-08-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
308
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Om tien uur kwam er een vrouw uit het appartement. Johnny was net van plan geweest om ergens een kop koffie te drinken toen de voordeur openging. Het was een blonde vrouw, eenvoudig gekleed in een strakke spijkerbroek en trui. Ze had een koffertje bij zich, liep het trapje af van het bordes naar een blauwe Mini die langs de gracht stond geparkeerd. Ze stapte in, draaide even later de parkeerplaats uit en reed weg.
Na tien minuten ging de deur weer open. Johnny wist niet wat hij zag. De vrouw die hij een paar dagen geleden dood in het appartement had zien liggen kwam de deur uit, draaide zich om, sloot de deur af en liep het trapje van het bordes af richting de Leidsestraat. Het was een prachtige vrouw. Haar lange zwarte haar golfde licht terwijl ze liep. Ze was gekleed in een korte rok met elegante laarsjes en een duur uitziend leren jackje erboven. Het leek of ze een deel van haar hand in verband had. Johnny stak de gracht over en liep achter haar aan. Ze liep naar de parkeergarage honderd meter verderop, ging daar naar binnen en kwam er na vijf minuten uit in een witte Jaguar E-Pace met een Belgisch kenteken. Ze sloeg rechtsaf de gracht op en reed langs hem heen. Ze keek hem even aan, gaf gas en accelereerde snel op de nog rustige gracht. Godallemachtig, dit kon niet waar zijn. De vrouw, afgelopen week in het appartement, was hartstikke dood geweest. Hij wist het zeker. Alex wist het zeker. Het feit dat ze een paar uur later was verdwenen had hij min of meer weggedrukt. Hij had het op een gegeven moment geaccepteerd en uit z’n gedachten gebannen. Geen oorzaak voor gezocht. Het ging hem niet aan en het boeide hem niet. Hij had de diamanten, daar ging het om. Maar nu liep ze weer levend rond. Dat viel niet zomaar te negeren. En ze was relaxed. Ze wekte niet de indruk een vermogen aan diamanten kwijt te zijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek