Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

50 keer 50 kilometer
Een fietstocht naar Santiago de Compostella?

Auteur

Marga Wispels-Klompjan

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
4,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Een vrouw wordt 50 jaar! Ze denkt, "Wat wil ik voor mijn verjaardag?" In 2002 kreeg ze de diagnose borstkanker en toen wist ze heel goed wat ze graag wilde krijgen: een goede gezondheid! Ze denkt: "Dit is mijn kans om in actie te komen en aandacht te krijgen". Er plopt al snel een idee op in haar hoofd. Het is een mooi cadeau voor haarzelf en voor haar medemens. Ze gaat 50 dagen 50 kilometer per dag in haar uppie fietsen en als cadeau sponsorgeld voor KWF-kankerfonds. Haar fietsdoel wordt Santiago de Compostella, 2500 km (50 dagen x 50 km). Maar het worden 3672 kilometers?

Over de auteur

Marga Wispels-Klompjan (1970) is getrouwd met Huub en hebben samen vier kinderen. Ze werkt als medewerker bloedafname, heeft een webwinkel met houten poppenwagens en is poppenmaakster van Waldorf poppen. Tijdens haar 50keer50km-actie schreef ze dagelijks een blog voor haar volgers. Deze werd zo goed ontvangen dat mensen haar aanspoorden om deze in boekvorm uit te geven en zie hier het resultaat. De opbrengsten van het boekje gaan geheel naar KWF-kankerfonds.

Productinformatie

ISBN
9789464317268 / 978-94-643-1726-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-08-2021
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De dag goed begonnen met een bakje vers gezette koffie. Verder fiets ik op het kaarsrechte fietspad (oude spoorbaanlijn) richting Belin-Béliet. Ik kom meten een bord tegen met Barricade trois kilomètres. Toch even verder fietsen, dan volgt een hele wegversperring, ik kan er nog steeds omheen. Dan zie ik het: een heel gat in de weg. Ook daar kan ik omheen. Ik maak er even een foto van en dan komt er nog een man op de fiets langs. Ik zeg: “Het is wat, hè?” De man fietst door en zegt ook iets. Ik denk: wat dom, zit ik gewoon Nederlands te praten tegen een Fransman, maar ergens denk ik dat hij wel begreep wat ik zei. Ik fiets gestaag verder. Het is alweer een uurtje later of zo en dan komt een man mij tegemoet fietsen.
Hij stopt en zegt: “Jij bent Nederlander, hè?” Het is dezelfde man waar ik Nederlands tegen praatte. “Zo grappig dat ik doorfietste!” zegt hij. Hij heet Erwin en vertelt dat hij het rechte fietspad ook saai vindt en daarom gewoon van het pad af gaat en dan via de bosjes fietst. Hij heeft ook allemaal schrammen op zijn huid. We staan volgens mij wel een half uur te kletsen. Het is een leuke ontmoeting. Hij zegt dat hij de blog gaat opzoeken en belooft ook te doneren. Super! Ik ga pauze houden in Biganon, bij het oudste kerkje van deze streek uit de 11e eeuw. Erg mooi! Ik kan binnen niet kijken, de deur zit dicht. Achter de kerk is de Sainte-Ruffine bron en het water zou goed zijn tegen diverse huidziekten. Verder zie ik mooie natuur, voornamelijk weer bos, nu productiebossen. Ik ben blij als ik weer een veldje met mais zie. En nu op naar het hotel dat ik in gedachten heb. Kom ik daar aan, moe en bezweet... is het vol! Maar 8 kilometer verderop is misschien nog plek. De twee campings vlakbij bestaan niet meer. Dan moet ik dus nog even 8 kilometer trappen. Ik krijg van de beste hoteleigenaar vier adressen op een papiertje mee...

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marchel op 09-09-2021
Heerlijk boek om te lezen. Binnen 1 weekend uit. Geeft voor mij een goede indruk wat je kunt verwachten op weg naar Santiago. Binnen 1,5 jaar vertrek ik zelf ook. Ik hoop wel Santiago te bereiken en dat de pandemie geen roet in het eten blijft gooien.
door Ernest op 20-01-2022
Prachtige verhalen. Ik ben zelf ook regelmatig onderweg. Ik ben ook wel steeds benieuwd naar het type weg waarop je fietst. Apart fietspad, verhard, asfalt, semi-verhard, onverhard??? Veel hoogtemeters, heuvels of vlak. Hoe is de sfeer op de camping? Veel fietsers? Kan je ,'s avonds makkelijk iets te eten vinden? In Frankrijk zijn de restaurantjes op maandag en dinsdag gesloten. Heb je het daar moeilijk mee gehad? Maar voorkeuren zijn voor iedereen verschillend. Ik heb vooralsnog genoten van het boek.