Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van roze wolk naar code rood
GBS-bacterie? Ik had er nog nooit van gehoord

Auteur

Claire Arnold

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vol verlangen verwachtten wij ons eerste kindje en wat waren we gelukkig toen ze ter wereld kwam. Het genieten was echter van korte duur. Het krijgen van een baby voelt niet altijd als een roze wolk. Wat ben je gezegend wanneer alles van het begin tot het einde goed gaat. Dit verhaal gaat over een bacteriële hersenvliesontsteking na besmetting met de GBS-bacterie. Een verhaal dat ik graag had willen lezen toen het mijn dochter overkwam, zodat ik een houvast had kunnen hebben aan een positieve afloop.

Over de auteur

Ze is moeder van twee jonge dochters, maar daarnaast staat Claire Arnold voor de klas als docent aardrijkskunde. Ze geniet van haar man en kinderen, de muziek van haar cello, mooie reizen en is bijna dagelijks langs de beek te vinden voor een rondje op haar skeelers. Nooit had ze verwacht een boek te schrijven, maar het opschrijven van haar persoonlijke ervaringen met betrekking tot het ziekteproces van haar dochter en de gesprekken die ze over het onderwerp heeft gevoerd in emotionele tijden, leidden tot een drang om het verhaal te delen. Het belangrijkste doel: een helpende hand bieden voor ouders in een (soort)gelijke situatie.

Productinformatie

ISBN
9789464317367 / 978-94-643-1736-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-08-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
104
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik weet nog goed dat ik Emma op schoot had. Na een hele lange kroel opende ik mijn telefoon om felicitatie berichtjes te bekijken. Ik wist even niet waar ik moest beginnen, want het waren er heel veel. Zonder er over na te denken begon ik deze te beantwoorden, maar op een of andere manier had ik halverwege het gevoel dat ik mijn telefoon neer moest leggen. Dat ik hier helemaal geen focus op moest hebben. Emma lag in mijn armen. Dat was toch veel belangrijker? De drang om te stoppen voelde zo groot dat ik eerst een selfie maakte samen met mijn dochter om het moment vast te leggen en daarna nog heel lang met haar knuffelde. Nick was op deze dinsdagochtend even het vuilnis wegbrengen en de kraamverzorgende was bezig met wat huishoudelijke klusjes. Toen ikzelf eenmaal beneden was zou ik Emma voor het eerst gaan verschonen. We merkten dat het geven van de ochtendfles die dag niet zo gemakkelijk ging. Eigenlijk dronk Emma nauwelijks. Daarom hielden de kraamverzorgende en ik haar extra in de gaten. Toen ik met veel moeite aan tafel ging zitten (vanwege de lichamelijke ongemakken), om aan het verschonen te beginnen, haalde de kraamverzorgende Emma uit haar bed. We zagen op dat moment voor het eerst iets vreemds, wat we buiten het slechte drinken, nog niet eerder hadden gezien. Ze keek erg beduusd en leek niet aanwezig te zijn. Ze zag grauw en had herhalende schokkende bewegingen in haar armen en benen. We waren erg ongerust en namen snel haar temperatuur op. Deze was niet verhoogd, wat later vreemd was, want dat past wel bij het beeld van een hersenvliesontsteking. Toch bespraken we dat we direct de verloskundige gingen bellen omdat we onszelf er totaal niet goed bij voelden. Maar voordat we hier de tijd voor hadden, was die al aanwezig. Precies op het moment dat ik de thermometer terug in het bakje legde.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Pieter J.C. Vedder op 14-12-2022
Na het lezen van dit boek kan ik me volledig inleven in de moeilijke periode die jullie hebben doorgemaakt. Pieter
door Mariette VandenMunckhof-Vedder op 14-12-2022
Het heeft láng geduurd eer ik het boek in mijn bezit had via lieve vriendin in Nederland waar ik het naar toe had laten sturen... Heb het even opgehaald—mijn laatste emotionele trip. En gisteravond het héle boek even uitgelezen. Je kunt gewoon niet stoppen—het neemt je gewoon mee naar de zéér emotionele situaties waar dit jonge gezin onverwacht mee geconfronteerd werd. Geweldig mooi verwoord en opgeschreven, iets wat op zich al een erg goed ding is om zoiets te verwerken. Zo wordt er aan anderen een schat aan informatie doorgegeven die voorheen niet bestond! TROTS op jullie en we wensen het hele gezin heel veel geluk! Mariette
door Sasha op 14-09-2021
Prachtig boek. Ontroerend verhaal, in één keer uitgelezen. Wat een heftige periode, een mooie liefde tussen de ouders. Ik raad dit boek aan.