Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het eeuwige geheim van Wolfslaer
De wonderlijke wereld van Lucas Stas

Auteur

Erik Franken & Rob Hopstaken

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

1591 - De ambitieuze apotheker Lucas Stas vestigt zich met zijn gezin in de stad Breda. Daar kruist zijn pad dat van turfschip-soldaat Diederick Spijcker. Het leven van Stas is een aaneensluiting van uitersten. Nog maar net in de stad belandt hij in de gevangenis. De geniale apotheker behoedt de stad van de pest en werkt zich op tot garnizoensarts. Hij verkrijgt aanzien in de stad.
Het decor van dit intrigerende epos wordt gevormd door de Tachtigjarige oorlog, het twaalfjarig bestand, de stadsbrand op de Haagdijk en het alledaagse leven in het Breda van de zeventiende eeuw. Diederick Spijcker, blijft door dik en dun assistent van Meester Stas en ziet met verwondering aan hoe Meester Stas onverschrokken het onmogelijke tracht te verwezenlijken, het maken van een levenselixer!

402 jaar na zijn dood is Lucas Stas nog altijd omgeven met mysteries. Hij is begraven in de grote kerk, maar waarom ontbreekt zijn graf? Wat is er gebeurd met het recept van zijn levenselixer? Is Lucas Stas wel dood?

Dit is een verhaal gebaseerd op historische feiten die in een digitale bijlage te vinden zijn, samen met interessante extra’s.

Over de auteur

Legendejagers leven in de wereld van mythen, sagen, legenden en historie. Twee van hen, Erik Franken (Roderick) en Rob Hopstaken (Ambrosius), besloten in 2012 hun werkzaamheden in de streken rondom Breda te concentreren.
Erik Franken (1969) is geboren in Breda en woont in Ulvenhout. Zijn leven bestaat uit het verleggen van grenzen, ontdekken van dieren en plantenzaken. Als beheerder van de Bredase kinderboerderij vormt Wolfslaar zijn dagelijkse werkomgeving.
Rob Hopstaken (1966) is geboren in Oudenbosch en woont in Etten-Leur. Hij brengt met zijn bedrijfje Skapare Plan zijn tijd door met het maken van tekeningen en wandschilderingen voor auteurs, restaurants en andere instanties.
Samen bundelden Erik en Rob hun krachten in vele boeiende projecten waarin het verhaal, waargebeurd of niet, centraal staat.
Buiten de Legendejagers trekken Erik en Rob er graag met de kano op uit, stoken ze graag een kampvuurtje en houden van lekker eten en drinken. En daarmee voldoen zij trots aan het beeld van de Bourgondische Brabander.

Productinformatie

ISBN
9789464317985 / 978-94-643-1798-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
214
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Marieke’.
Het was doodstil.
‘Marieke, doe open.’
Nog altijd geen reactie. Er zat geen beweging in de deur. Kennelijk hadden de bewoners uit plichtsbesef de deuren van binnenuit ook vergrendeld. Ik liep langs het huis en keek tussen kieren en vensters naar binnen, maar er was geen beweging of geluid te bekennen.
‘Marieke,’ probeerde ik nog eens. Maar nog altijd geen geluid. Was ik te laat? De pest kon snel gaan, dat wist ik van mijn meester. Als je besmet was met de longenpest kon het binnen enkele uren met je gedaan zijn. Ik dacht aan haar bleke gezichtje, haar trouwe ogen, haar rossige haar, aan de toekomst die we samen konden hebben als we elkaar eindelijk zouden tolereren. Maar de stilte was vreselijk. Hoorde ik maar gesnurk, dan had ik hier gewacht. Ik voelde me wanhopig. Het besef dat ik te laat was en Marieke hier met haar ouders, broertjes en zusje eerloos lag weg te rotten, het was ondraaglijk. Ik had het uit willen schreeuwen…
‘Diederick… ben jij het? Ben jij het echt? Maar het is levensgevaarlijk. Papa heeft de pest… en mama… ze heeft al koorts.’
‘En je broertjes en zusje?’
Ze begon te huilen. ‘Het is te laat Diederick. Het is te laat.’
‘Nee, Marieke. Kijk! Eén lepel driemaal daags. Ik zorg dat je meer krijgt.’
Marieke snikte. ‘Er is geen middel tegen de pest, Diederick. Wat Lucas Stas ook beweert. Het is de toorn van God. Echt, het is te laat. Je wilt niet zien hoe ze er aan toe zijn.’
‘Zeur niet zo, Marieke. Doe wat je kunt doen. Ik heb mijn leven gewaagd om je dit te kunnen brengen. Proberen is het minste wat je kunt doen. Een lepel, driemaal daags, hoor je? Ik zorg dat Lucas Stas bij je langs komt.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek