Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verandering door bewustzijn, human based
Creëer verandering door bewustzijn met jouw menselijke waarden als basis!

Auteur

Lies Bot

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Verandering door bewustzijn, human based is zeker in deze tijd een belangrijk boek! Het is bedoeld als herkenning en erkenning van wat er zich bij de lezer op gebied van lifestyle, emotioneel- en fysiek welbevinden afspeelt. Wat is aangeleerd, beperkend en onwenselijk gedrag en hoe kun je dit transformeren. Het legt een basis voor een nieuwe en human based vorm van zelfanalyse voor (jonge) mensen die zich bewust zijn van het feit dat er iets in hun leven moet maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Tevens biedt het handvatten voor problemen met de reguliere, fysieke en emotionele gezondheidszorg, werk, relaties en opvoeding.

Dit boek is ook verkrijgbaar op: https://www.bol.com/nl/

Over de auteur

Lies Bot heeft als doktersassistente in diverse ziekenhuizen en binnen haar eigen praktijk ruim 32 jaar (para)medische ervaring opgedaan. Naast de gezondheidszorg is zij geïnteresseerd in kunst en kunstzinnige vorming.

www.humanbased.nl/praktijk-lies-bot
info@praktijkliesbot.nl

Productinformatie

ISBN
9789464318050 / 978-94-643-1805-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-03-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
132
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Gevoelsbeleving is subjectief

Ik denk dat de subjectieve, bewuste of onbewuste innerlijke gevoelsbeleving van ieder mens de leidraad is voor de keuzes die hij maakt. De verbindende factor tussen mensen onderling is liefde en daarmee samenhangend het respect voor zichzelf en de ander.

Liefde is de enige energie die helend werkt en mensen verbindt, niet een overtuiging of visie die van buitenaf wordt opgelegd.

Door zijn bewustzijn is de mens in staat meer natuurlijke keuzes te maken ten aanzien van zijn fysieke en emotionele welbevinden. Dit gaat verder dan alleen de persoon in kwestie, want het beïnvloedt ook zijn directe leefomgeving. Een ogenschijnlijk kleine verandering heeft invloed op alle facetten van je leven. Je verlegt een steen in de rivier en daardoor verandert de stroming.

Het (zelf)bewustzijn bevindt zich in het subjectieve, niet-materiële, persoonsgebonden deel van ons mensen. Dat deel dat verbonden zou moeten zijn met de universele energie, de levenskracht en liefde in onszelf en om ons heen.

Ons bewustzijn laat zich niet bewijzen in cijfers en wiskundige berekeningen. Hierbij maak ik graag de vergelijking met de natuur om ons heen; we kunnen de groeikracht zelf niet bewijzen, maar wel het groeiproces beschrijven en de groei waarnemen. Deze niet te bewijzen, maar wel waarneembare energie manifesteert zich in elk levend wezen en is dus wel degelijk zichtbaar en voelbaar!

Innerlijke vragen

Bij iedereen die het pad van bewustwording gaat bewandelen, ontstaat op een bepaald moment van binnenuit een behoefte aan antwoord op innerlijke vragen.

Een aanleiding hiervoor kan zijn dat je het gevoel hebt geen bevredigend en zinvol leven te leiden, een burn-out hebt ontwikkeld of niet meer gelukkig bent in je relatie of je werk.

Vaak gaat hier een persoonlijke crisis aan vooraf, zoals bijvoorbeeld een echtscheiding.

Ook andere vormen van verlies kunnen een aanleiding zijn: het verlies van een dierbare, verlies van werk of van gezondheid. Het zet je wereld op zijn kop. Dit overweldigende gevoel maakt dat je bijna niets anders kunt doen dan van binnenuit de controle die je over je leven denkt te hebben, los te laten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek