Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jan
Een liefdesverhaal Voor verdraagzaamheid Tegen racisme en haat Door verandering

Auteur

Luc Van Gael

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Jan, een liefdesverhaal. Voor verdraagzaamheid. Tegen racisme en haat. Door verandering. Voor jongens én voor meisjes. Ernstig en vrolijk. In minder dan 15.000 woorden krijgt de jonge lezer enkele levensbeschouwelijke thema’s op een kindvriendelijke manier voorgeschoteld, waarover her en der een zweempje humor neerdwarrelt. We maken kennis met de jeugdige inheemse Amerikaan Jan en zijn hond. Jan is verliefd op Haren-in-de-Wind. Jan heeft enkele bijzondere vrienden: Slanke-Handen (transgender), Zonder-Rust (ADHD), Mbambi Batongo (bootvluchteling), Joesef (vluchteling), … Samen beleven zij hun jeugd in een steeds veranderende wereld. Verandering en verdraagzaamheid lopen als een rode draad doorheen het boek. Een ander thema is oorlog. Oorlog is iets heel ergs en heeft vluchtelingen tot gevolg.

Over de auteur

Luc Van Gael is een goedlachse kerel die geboren is in Turnhout (België) in 1965. Na de mooie reacties die hij kreeg op zijn vorige boeken, besloot hij dat het tijd werd om eens een echt kinderboek te schrijven. Het is Jan geworden. Het schrijven ervan deed hem terugdenken aan de mooie tijd, waarin hij, net voor het slapen gaan, verhaaltjes vertelde aan zijn jongste zoon. Het waren veelal interactieve verhaaltjes die ter plekke werden verzonnen en die vaak uitdijden, om die laatste nachtzoen zo lang mogelijk uit te stellen.

Productinformatie

ISBN
9789464318227 / 978-94-643-1822-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-09-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Vijf jaar geleden kwamen Mdamhert en Mbambi Batongo dus met hun bootje over de rivier naar het inheemse tentenkamp. Mdamhert Batongo vertelde aan de inheemse Amerikanen dat ze uit hun land waren weggevlucht. Omdat er daar oorlog was. De inheemse Amerikanen vonden dat heel erg voor hen. Want heel lang geleden was er bij de inheemse Amerikanen ook oorlog ge-weest. Daar vertelden alle opa’s en oma’s nog heel vaak over. Oorlog is iets heel ergs.

Mbambi Batongo heeft alleen maar een vader. Hij heeft geen moeder. Nou ja, iedereen heeft een moeder. Mbambi Batongo dus ook. Maar de moeder van Mbambi is dood. Door de oorlog. Daarom waren Mdamhert en Mbambi Ba-tongo weggevlucht. Omdat ze bang waren dat zij anders ook gedood zouden worden. Alle inheemse Amerikanen waren heel triest toen ze dat verhaal hoorden. Daarom gaven ze Mdamhert en Mbambi een inheemse tent. En ook kleren en eten. En vanaf dan mochten Mdamhert en Mbambi Batongo bij hen in het kamp wonen. En nu zijn ze er heel gelukkig.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Ling Ling - Tweeling

Luc Van Gael

1 reviews
Opa vertelt een verhaal: Een jongeman verneemt dat hij een tweeling is, waarna hij op zoek gaat naar zijn andere helft. Zijn tocht vangt aan bij het ontstaan van de aarde en hij doorloopt de hele evolutie tot hij een mens is. Hij doorkruist verschillende tijdperken en is getuige van het bouwen van de piramides, de tocht van de joden doorheen de woestijn, hij ontmoet Jezus, raakt verzeild in een eeuwenlange oorlog en komt terecht in een schijnwereld. Onderweg ontmoet hij duivels: Lucifer brengt hem in verleiding en Satan maakt het hem erg moeilijk.
15,45
Voorkant cover

De Tovenaar

Luc Van Gael

1 reviews
Filippino wil tovenaar worden. Hij onderneemt een reis om in de leer te gaan bij een echte tovenaar. In een ver land wordt de vrouwelijke engel Eva, of kortweg ‘Evangelina’, vermoord. Filippino wordt onterecht beschuldigd en wordt voor het gerecht gedaagd. Welke impact heeft deze gebeurtenis op het verdere verloop van zijn leven? Zal hij er in slagen om daadwerkelijk te leren toveren? Zal deze eenvoudige man kunnen uitgroeien tot een ware held?
18,45
Voorkant cover

De Gek

Luc Van Gael

1 reviews
Niet echt toegankelijk, of echt niet toegankelijk? Dat is de vraag die men zich kan stellen. Maar als men ervoor openstaat, dan kan het vanzelf naar binnen. Hij was een man die zich als gek bestempelde. Hij vergezelde mij naar de top en begeleidde mij naar het dal. Meer hoeft daar niet over gezegd te worden. Dit boek behandelt de totaliteit van het leven: vallen en opstaan, stijgen en dalen, zonneschijn en regen, zin en onzin, vreugde en verdriet, liefde en… o nee, geen haat, want dat hoort in feite niet thuis in de totaliteit van het leven. 
15,45
Voorkant cover

Glimlach, adem en neem de tijd Mystieke en spirituele gedichten

Luc Van Gael

1 reviews

‘Glimlach, adem en neem de tijd.’

Dit prachtige citaat dat wordt toegeschreven aan wijlen Thich Nhat Hanh, een van de grootste boeddhisten van onze tijd, vat zo mooi de kerngedachte samen van een levensstijl die in scherp contrast staat met onze hectische en stressvolle Westerse samenleving waarin sociale status en ego hoogtij vieren. Spiritualiteit lijkt echter hoe langer hoe meer opnieuw haar intrede te doen in onze samenleving, als een opkomende zon die stijgt naar het uur van volle middag. Hoe langer hoe meer komt ze tot bloei. Mystiek gaat nog een stapje verder dan spiritualiteit in het algemeen. In de mystiek probeert men in direct contact te treden met het hogere.

18,50