Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Raka de eilandkabouter
avonturen met zijn dierenvriendjes

Auteur

Gidi Croes

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In vier spannende verhalen beleeft Raka de eilandkabouter met zijn dierenvriendjes talloze avonturen. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De mengeling van werkelijkheid en fictie geeft kinderen ruim de gelegenheid hun eigen fantasie te stimuleren. In ieder verhaal zit een moraal betreffende de positieve gevolgen van vriendschap; de gevolgen van pesten en eenzaamheid; de relatie tussen gezelschap en welbevinden; het fijne gevoel dat hulp aanbieden geeft.

Over de auteur

Gidi Croes, geboren in 1926, is in haar lange leven altijd geboeid geweest door haar omgeving, de mens, de natuur en met al wat met vrede te maken heeft inclusief de rol van religie daarin. Het gevoel van mysterie en van verwondering over alles wat met het bestaan te maken heeft draagt zij van jongs af aan met zich mee. Tevens staat het motto: “je bent nooit te oud om te leren en om nieuwe uitdagingen aan te gaan” centraal in haar leven. Reislust is een mooi voorbeeld hiervan en vooral nu het schrijven van het boek 'Raka, de eilandkabouter'.

Productinformatie

ISBN
9789464318401 / 978-94-643-1840-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
62
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Raka houdt zijn oren dicht tegen het lawaai, maar verder durft hij zich niet te verroeren. Toch komt er één zo’n glanzende zwarte vogel naar zijn schuilplaats toe getippeld. De vogel ziet hem, staat verbaasd stil en begint hard te schetteren. De andere vogels komen ook kijken en héél dichtbij. Raka breekt het angstzweet uit. De eerste vogel doet nog een stapje dichterbij en... pak­t Raka aan zijn rode broekje op. Hij voelt hoe hij heen en weer geslingerd wordt. Horen en zien vergaat hem. Opeens valt hij op de grond, maar wordt meteen weer opgetild, nu aan zijn haren.
‘Au, au.’ Raka schréeuwt het uit. Gelukkig maar, want de vogel schrikt, laat hem direct vallen en loopt fladderend weg, net als de andere. De hele zwerm stijgt als één geheel op en verdwijnt. Een poos lang durft Raka zich nog niet te verroeren. Uit angst dat de vogels terug zouden komen houdt hij zijn ogen stijf dicht. Maar dan hoort hij een zacht gesnuffel en voelt hij iets vochtigs tegen zijn wang. Weer schrikt hij. Toch opent hij zijn ogen. Het is Binky’s natte wiebelneusje maar.
‘Oh, gelukkig,’ zegt Binky. ‘Je leeft nog. Ik dacht al dat je dood was.’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Heinz Gutknecht op 28-10-2021
Mooie verhalen waarbij de fantasie geprikkeld wordt.