Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

KOFFIEVINGER
EEN AUTSIDER INSIDE OUT

Auteur

Hindrik van der Spoel

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In mijn leven heb ik mij lang als een outsider gedragen. Iemand die vooral buiten de maatschappij stond. Dit had alles met autisme te maken waarmee ik in 2014 werd gediagnosticeerd. Daarmee wist ik wie ik was en heb ik in maatschappelijk opzicht een behoorlijke ontwikkeling ondergaan. Ik noem mezelf nu niet meer een outsider, maar met de nodige zelfspot een autsider. In deze bundel treft u bijna 70 columns en persoonlijke verhaaltjes aan waarin u mij persoonlijk leert kennen en komt u erachter hoe ik over dingen denk. Inside out dus. Er is een periode in mijn leven geweest dat ik 'verliefd' was op alles wat met koffie te maken heeft. De inspiratie voor de titel komt van Goldfinger en Scarface Tony Montana.

Over de auteur

Hindrik van der Spoel (Roden, 1968) is regionaal bekend van de rubriek 'Stuurlui aan wal' die in 2011-2012 in De Krant in de gemeente Noordenveld verscheen, van de columns op de site Roden Actueel in 2014-2015, echter vooral van het door hemzelf geschreven en geproduceerde videodrama uit de periode 1996-2000, waarvan 'Prooi' zijn bekendste productie is. De personages in zijn films worstelen met zichzelf en/of het leven en staan aan de zelfkant van de samenleving. In tegenstelling tot zijn vaak duistere psychologische romans gooit Van der Spoel het hier over een totaal andere boeg. KOFFIEVINGER staat met columns en verhaaltjes over zijn persoonlijke leven, hier en daar openhartig en kwetsbaar, lokale-, regionale-, landelijke- en wereldgebeurtenissen vooral bol van de humor en zelfspot. Een eerlijk boek waarin de auteur zichzelf af en toe behoorlijk op de hak neemt waarmee hij er blijk van geeft om zichzelf te kunnen lachen.

Productinformatie

ISBN
9789464318494 / 978-94-643-1849-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

In 2014 kreeg ik een nieuwe, behoorlijk geestelijke dip te verduren. In dit jaar belandden mijn beide ouders in de lappenmand en wel in het ziekenhuis en revalidatiecentrum. De zorg voor hen drukte zo zwaar op mij dat ik er bijna zelf aan onderdoor ging en mezelf weer onder psychische behandeling moest stellen. Ik slikte in deze tijd oxazepam en een slaapmiddel bedoeld om mij te kalmeren maar het had juist een averechts effect op mij. Ik sliep helemaal niet meer en voelde me geleidelijk aan een zombie worden. Gedurende de dag hoorde ik allemaal songs in mijn hoofd waarbij het niet lukte om de knop te vinden om het af te zetten. Om het kwijt te raken keek ik zelfs naar het kampioenschap voetbal in de zomer van 2014. Het had in elk geval een gunstig effect op het Nederlands elftal want ze eindigden dan niet als kampioen maar wel in de top 3. Ik stopte zelf acuut met oxazepam en slaapmedicatie en gaandeweg kon ik 's nachts weer slapen. Een geluk bij een ongeluk was dat mijn huisarts me in 2014 ten tijde van de geestelijke klachten aanmeldde bij het autismeteam. Daar werd onderzoek gedaan of er bij mogelijk sprake was van ASS. Autisme Spectrum Stoornis. Dit bleek inderdaad het geval. En zo kwam ik erachter wie ik ben en hoe ik in elkaar zit. Ik had als het ware mezelf gevonden. Na 2014 heb ik gelukkig geen depressie meer gehad. Dankzij de behandeling en de steun van het autismeteam en psychologen heb ik mijn leven weer op de rails gezet. Ik verdeel mijn tijd nu tussen het werken als auteur met inmiddels vier boeken op mijn naam en het werken als vrijwilliger vrijwillig huisbezoek. Mocht u zelf last hebben van depressiviteit schroom dan niet hulp te zoeken. Het is het waard. Dat heb ik persoonlijk ondervonden.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Rudy de Groot op 03-11-2021
Heel overzichtelijk boek met korte verhalen! De humor van Hindrik is echt ongekend.