Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zebra en Pad
in het verkeer

Auteur

Maartje Velthuis

Uitvoering
Hardcover
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zebra woont in de dierentuin. Hij hoort een jongetje tegen zijn moeder zeggen: ‘Kijk, mama! Een zebra! Net zoals bij ons in de straat.’ Een andere zebra, wil Zebra wel leren kennen. Hij is nog nooit buiten de dierentuin geweest. Hij weet niet hoe je je moet gedragen in het verkeer. Gelukkig weet Pad dat wel. Pad gaat met Zebra mee. Zullen Zebra en Pad de andere zebra vinden? Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar. Het boek past goed bij het thema verkeer in een kleutergroep. De kinderen leren spelenderwijs een aantal belangrijke verkeersregels. Achter in het boek zijn woordenschatactiviteiten te vinden die passen bij het boek.


Over de auteur

In het dagelijks leven is Maartje leerkracht op twee basisscholen in Oss (basisschool John F. Kennedy en IKC Regenboog). Ze werkt met kinderen van groep 1-2, o.a. met kinderen die nog geen of weinig Nederlands spreken.

“Tijdens mijn werk maak ik veel gebruik van prentenboeken. Voor kinderen die nog geen of weinig Nederlands spreken is het vaak moeilijk om echt te genieten van deze boeken. Willen deze kinderen een verhaal globaal kunnen volgen dan moeten ze immers 90 procent van de woorden kennen. Daarom heb ik bij dit boek woordkaartjes, spelletjes en een vereenvoudigde tekst gemaakt. Door de kinderen de woorden die in het boek voorkomen eerst op een bepaalde manier aan te leren, kunnen ook nt-2 leerlingen genieten van dit boek.”


Productinformatie

ISBN
9789464318623 / 978-94-643-1862-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-10-2021
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 4 jaar

Uitvoering
Hardcover
Pagina's
42
Formaat
A4 liggend
Illustraties
Nee

Inkijk

O nee. Zebra loopt zomaar de straat op! Er komt een auto aan! ‘Stop!’ roept Pad en hij trekt aan het oor van Zebra. ‘Pff! Dat ging maar net goed. Gelukkig weet ik wel hoe het moet!’ zegt Pad. ‘Als je een straat oversteekt, stop je bij de stoeprand. Eerst kijk je naar links. Daarna kijk je naar rechts. Dan kijk je nog een keer naar links. Pas als er niks aan komt, steek je over.'


Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek