Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hutspot en Couscous
Wonen in samengestelde gezinnen, een gedoe of juist niet?

Auteur

Mariël Roelfsema-Maas

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit vervolg op Mariël Roelfsema's vorige boek, Elke dag vla met vlokken, lezen we over het leven van Maartje. De ouders van Maartje zijn gescheiden. Maartjes moeder heeft een nieuwe man die al een zoontje heeft en Maartjes vader heeft een nieuwe vriend die al een dochter heeft. Daarom woont Maartje in twee samengestelde gezinnen. In deze gezinnen loopt Maartje tegen problemen aan die kenmerkend zijn voor samengestelde gezinnen. In het ene gezin is ze de oudste en in het andere gezin de jongste. Hoeveel vaderdagkadootjes kun je maken in één knutselles? En hoe zit het met heel-, half- en stief? In verschillende, korte, herkenbare verhalen vindt Maartje samen met haar ouders een oplossing voor al deze problemen. De extra vragen voor de kinderen en de informatieve voetnoot voor de volwassenen biedt een extra houvast bij het voeren van een vervolggesprek over het verhaal.

Over de auteur

Mariël Roelfsema is Kindbehartiger en Stiefcoach bij Stief & Co en heeft een eigen praktijk in het noorden van Nederland (Klem Kindbehartiging en Coaching). Als professional, en ervaringsdeskundige op het gebied van scheiding en samengestelde gezinnen, begeleidt zij kinderen als hun ouders gaan scheiden of reeds gescheiden zijn en volwassenen met kinderen bij het vormgeven van hun samengestelde gezin. Zij merkt in de praktijk dat kinderen het fijn vinden om zich te spiegelen aan andere kinderen en zo makkelijker praten over de problemen die een scheiding of een samengesteld gezin voor hen met zich meebrengt. Een goed verhaal waarin kinderen zich herkennen, biedt een opening voor een gesprek.

Productinformatie

ISBN
9789464318647 / 978-94-643-1864-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
84
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Maartje rijdt op haar fiets naast haar moeder. Het is vrijdag en ze gaat naar school. Vrijdag is altijd een leuke dag, want aan het eind van de middag staat knutselen op het programma. Als ze op school aankomt ziet ze haar vriendin Marit al op het schoolplein staan. Ze geeft mama een kus en loopt naar Marit toe. Als ze de klas inloopt ziet ze dat het kaartje van knutselen op het planningsbord hangt. Maartje gaat snel zitten want juf staat al te wachten. “Zoals jullie kunnen zien hebben we een drukke dag vandaag,” zegt juf. “Als we flink doorwerken in de ochtend, kunnen we de hele middag gebruiken voor gym en knutselen. We gaan vanmiddag een leuk cadeau maken voor vaderdag!” Juf kijkt blij de klas rond. Bijna alle kinderen beginnen te juichen. Maartje niet. Zij kijkt bedenkelijk voor zich uit en ze voelt de steen in haar maag steeds zwaarder worden. De ochtend begint, net als alle andere dagen, met de rekenles. Maartje probeert haar rekenwerk af te krijgen, maar als juf aangeeft dat ze gaan stoppen, heeft Maartje nog 4 rijtjes sommen niet af. ‘s Middags na de gymles ligt in de klas al papier en karton klaar. “We gaan een verjaardagskalender voor vaderdag maken,” zegt juf vrolijk. “Jullie maken twaalf tekeningen, voor elke maand één en die plakken we op gekleurd karton met daarop de lijntjes voor de namen. Het is even flink doorwerken, maar dan hebben we ook wat leuks. Je kunt voor elke tekening iets leuks tekenen wat bij die maand past.” “Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb twee papa’s,” zegt Ties. “Als je even flink doorwerkt, moet dat wel lukken, Ties!” zegt juf. “Jij maakt dus twee kalenders.” Maartje kijkt van juf naar Ties en weer terug naar juf. Precies waar ze al bang voor was. In plaats van één mooi cadeau moet Ties in dezelfde tijd twee cadeaus maken. Die worden lang niet zo mooi. En voor haar geldt dat ze er zelfs drie moet maken. Dat lukt nooit zonder het af te raffelen...

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek