Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het derde sprookjesboek van prinses Fenne
Over het trouwfeest, de hete hoefsmid, de dolle dwergeter en de zwijntjesbende

Auteur

Antoon Engelbertink

Uitvoering
Hardcover
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Prinses Fenne leefde héél lang geleden samen met prinses Luna in een prachtig kasteel. Haar vader is koning Filip de Dappere en haar moeder is koningin Isabel. Verder heeft ze twee stoere broers en twaalf zusjes. Haar lievelingspaard heet Donder-en-Bliksem. Fenne besluit twee dagen op visite te gaan bij haar ouders. Onderweg ontmoet ze onzichtbare ondergrondse bosdwergen. Hun grootste vijand is de dolle dwergeter, maar die wordt net op tijd doodgebeten door de dappere grote vos Wrozy. Er gebeuren plotseling enge dingen. Dat doet een lelijk monster. Die kunnen ze gelukkig gevangennemen. Prinses Luna wordt ontvoerd tijdens een boswandeling. Wie zit daarachter en waarom? De beide prinsessen worden tot koningin benoemd om samen te regeren. Daarna komt er nog een ander groot feest. Verrassing!

Over de auteur

Antoon Engelbertink (Losser, nabij Oldenzaal, 1944) debuteert in 2009 met een sprookjesboek voor kinderen (zijn kleindochter Elyse Meier van elf jaar is coauteur), gevolgd door twee intens emotionele gedichtenbundels. In 2010 verschijnt zijn onthutsende semi-autobiografische roman Het geniepige vergif.
Antoon wisselt opnieuw van genre. De eerste misdaadthriller De tweede moord in Baaiduinen verschijnt in 2011 in de nieuwe politieserie “MobieleMisdaadBrigade” (MMB). Er zijn al 19 MMB-thrillers gepubliceerd en dat zegt genoeg.

Engelbertink keert terug op zijn schreden en is begonnen aan een serie sprookjesboeken voor kinderen, waarvan dit heerlijke boek het derde is. Om voor te laten lezen dan wel zelf lezen. Zijn droom is dat in elke schoolbibliotheek zijn boeken in de kast(en) staan, zodat er zoveel mogelijk kinderen nog heel lang van kunnen genieten.

Productinformatie

ISBN
9789464318944 / 978-94-643-1894-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
94
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Prinses Fenne stapt van haar paard en zegt dat hij hier op haar moet blijven wachten tot ze terugkomt. Het edele dier schudt op en neer met zijn hoofd. Dit paard is wel zó schrander.
Ze loopt een klein stukje in de richting van de eikenboom en buigt dan rechts een paar struiken opzij. Vreemd! Op de grond ligt een deur. Normaal staat een deur toch altijd rechtop? Toch niet plat op de grond? Ze bukt zich, pakt de kruk vast en wil de deur openen. Dat lukt.
Ze ziet een deftige beukenhouten trap die ze voorzichtig afloopt. De treden kraken gelukkig niet. ’s Nachts is dat altijd zo’n naar geluid. Alsof er van die domme spoken van de zolder komen, die nog niet geleerd hebben om geruisloos te zweven.
De ronde leuningen zijn van echt goud en niet van dat klatergoud. De muren zijn keurig geschilderd. Vol bewondering kijkt ze naar de schilderijen die aan de muur hangen. Hoofdzakelijk grote zonnebloemen, maar ook vogels die ze nog nooit in haar tuin en in het grote bos heeft gezien. Maar goed, er zijn nog zoveel vogels die ze nog nooit in haar tuin heeft gezien. Dat zijn de vreemde vogels.
De hele ruimte wordt verlicht door kaarsen die in een kaarsenhouder naast de schilderijen op de grond staan. En wat ruikt het hier lekker. Zou dat door die kaarsen komen? Dan zijn het zeker geurkaarsen.
Wie zou hier wonen? Wie zou al die geurkaarsen aansteken en ook weer uitblazen? Kaarslakeien zeker. Of is het hier nooit donker?
Prinses Fenne is de hele trap afgedaald en staat nu op een betegelde vloer. Opnieuw een kunstwerk, fraai om naar te kijken.
Ze loopt langzaam door zonder geluid te maken. Alles is doodstil.
Links en rechts zijn wel deuren maar ze raakt niets aan. Ben je gek? Wie weet wat daar achter de deuren gebeurt? Toch? Levensgevaarlijk. Daar kunnen wel boze trollen en lelijke troelen zitten. Die willen maar één ding en dat is alle mensen doodsbang maken. Daar heeft ze vandaag echt geen zin in. Kom nou!
De gang maakt een scherpe bocht.
Ai, ai, ai, nou zit ze in de val. Ze kan geen kant meer op.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Waardevolle en loze gedichten

Antoon Engelbertink

Hoe vaak gaan je gedachten heen en weer tussen deze aarde en het oneindig geachte heelal? En waarover gaan die allemaal? Sinds 1990 heeft Antoon Engelbertink vele dappere, ontroerende, uitdagende, humoristische, mooie, lelijke, lieflijke en gruwelijke momenten en ideeën opgeschreven. Dat leverde een grote verscheidenheid op in zijn beleving van de maatschappelijke gebeurtenissen en ingrijpende arbeidsomstandigheden. Enkele gedichten zijn lichtvoetig van aard, rijp voor je glimlach. Andere stemmen tot dieper nadenken. Je kunt er heel droevig van worden maar ook heel blij. Beleef het zelf.
18,50
Voorkant cover

Als parfum

Antoon Engelbertink

Wat je andere mensen zeggen wil, kun je ‘gewoon’ vertellen maar ook als gedicht meedelen. Dat is duidelijk een enorm verschil, nietwaar? In deze omvangrijke bundel met gedichten, waarvan een aantal in het Twents (mét een Nederlandse vertaling) komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. De liefde is uitdrukkelijk aanwezig, soms ook afwezig zoals in het dagelijkse leven. Dan komen verdriet en treurnis aan de beurt. Maar gelukkig zorgen humor en het plezier om taalkundige grapjes voor een mooi evenwicht. Als extraatje is een beknopte uitleg gegeven op de toegepaste poëzie. Kortom: begrijpelijke en prettig leesbare gedichten voor iedereen.
20,99
Voorkant cover

Criminelen onder vuur

Antoon Engelbertink

De machtige bende Orizaba van Wilco Koelslag, alias De Gnoe, uit Winterswijk verkoopt een partij drugs aan de bende d’Agadir van Amien Chorabel, alias Merzouga. De actie eindigt in een dodelijke ripdeal. De Gnoe is woedend en zweert wraak te zullen nemen.
Er wordt een gespecialiseerd politieteam op de zaak gezet, de MobieleMisdaadBrigade (MMB). In Uruguay is een drugsschip naar Rotterdam vertrokken. De zaak wordt verraden, een heftige confrontatie volgt. Een jonge rechercheur wordt genadeloos afgeknald. De Gnoe stuurt twee man op pad om honderd kilo drugs af te leveren. Opnieuw mislukt de deal. Het MMB-team ontdekt de verblijfplaats van De Gnoe. Een tweede transport van honderd kilo coke is geland op Schiphol. Er ontstaat een verschrikkelijk vuurgevecht tussen de MMB en de criminelen.

22,50
Voorkant cover

Het eerste sprookjesboek van prinses Fenne Over verliefd worden, reuzenkrokodillen, haaien en boze heksen

Antoon Engelbertink

Het is heel lang geleden dat koning Filip en koningin Isabel hun derde kindje kregen. Ze noemden haar: prinses Fenne. Echt een lief kindje. Ze heeft twee stoere broertjes. Koning Filip is jarig maar weet nog niet welk cadeau hij graag wil hebben. Hij kiest voor een lange baard maar toevallig woont daar een kriebelende dwerg in. Voor het eerst wordt een babyslaapkamer voor Fenne uitgevonden. In het koninkrijk Weltevreden wordt een prinsje geboren. Maar er is nog een ander kasteel met mensenetende haaien in de gracht. Daar wonen de twee lelijke heksen Sabaka en Sabaku, die de kinderen uit verveling gaan pesten. Ze moeten voor straf op het eiland Supereng wonen. Als ze vissen gaan vangen in de zee gebeurt er iets verschrikkelijks.
22,99
Voorkant cover

Het tweede sprookjesboek van prinses Fenne Over een nieuwe liefde, een dappere vos, twaalf zusjes en vijf goede feeën

Antoon Engelbertink

Prinses Fenne is zeven jaar en leefde héél lang geleden ver weg in een prachtig kasteel. Samen met koning Filip, koningin Isabel en haar twee broers. Prinses Fenne is verliefd op prins Eden. De laatste vakantienacht slapen ze op het strand maar ze maken wel veel lawaai. Daar worden de twee heksen Sabaka en Sabaku boos om en ze nemen wraak. Allemaal krijgen ze een angstige droom. Daar wordt de dappere vos Wrozy wakker van en hij vreet de heksen op. Door een oude toverspreuk lukt het om prinses Fenne twaalf zusjes te geven. Helaas zegt prins Eden dat hij niet meer op prinses Fenne is. Zo verdrietig! Prinses Fenne krijgt een vriendinnetje, ze heet prinses Luna. Samen maken ze veel plezier.
22,99
Voorkant cover

Het vierde sprookjesboek van prinses Fenne Over witte wiefkes, dorstige koeien, een kus en traantjeskruid

Antoon Engelbertink

Prinses Fenne gaat met koningin Luna op werkbezoek naar een dorpje bij het paarse heideveld. Een oude boerin geeft iedere dag de koeien water uit een diepe put. Dat is een zwaar karwei. Kan het ook anders? Koningin Luna moet de verjaardag van prinses Fenne regelen. En ze weet nog niet eens wat ze haar moet geven. Wat erg! Gelukkig kunnen de vijf goede feeën drie prachtige cadeaus toveren. Vos Wrozy krijgt ruzie met de grizzlybeer om een groot stuk vlees. Kabouter Klabats bedenkt een slimme oplossing. Een sluw monster zit in de gevangenis maar hij ontsnapt. Dan gebeuren er vreemde dingen. Het monster heeft spijt en belooft voortaan alleen nog maar brave dingen te doen. Fenne en Luna krijgen een fantastische verrassing.
22,99
Voorkant cover

Beretta

Antoon Engelbertink

Beretta is een 35-jarige Zeeuwse huurmoordenaar. Hij krijgt opdracht crimineel Bradin, leider van bende 1 uit Utrecht, om te leggen. De leider van bende 2 uit Rotterdam is Simon. De nieuwe boss van bende 1 heet Calo. Simon sneuvelt bij een drugsdeal. Gerechtsdeurwaarder Leo van der Kras (59) dwingt een klant, mevrouw Jeannet van der Kolk (40) tot seksuele handelingen. Juul ter Vaalsteren (30) werd verliefd op Friso baron van Lynden. Leo randt haar aan. Twee tipgevers vertellen dat de hitman Beretta is. Calo beraamt een genadeloze overval. In een vuurgevecht stort Beretta dodelijk getroffen door twee politiekogels ter aarde. De rechercheurs vinden zijn Beretta terug in het gras van een diepe sloot.
21,99
Voorkant cover

De Haagse hel

Antoon Engelbertink

De Haagse belastingambtenaar Kees van Lehrdam wordt vermoord door Klimmer, de leider van een criminele bende. Het volgende slachtoffer is de chef van Kees. Zowel Kees als zijn chef werkten aan de kinderopvangtoeslagaffaire, project 1043, waar de moeder van Klimmer slachtoffer van is.
Het MMB-team wordt direct na de eerste moord ingeschakeld.
Drie Rotterdamse belastingambtenaren worden vanuit een rijdende auto doodgeschoten. Later moeten tachtig medewerkers voor hun eigen veiligheid onderduiken op een camping in Rheeze.
Een dappere topambtenaar - hij is een ex-commando - wordt op wrede wijze gedwongen de toeslag van Klimmers moeder terug te boeken.
Het MMB-team overrompelt de bende op een slimme manier.
Het vuur in 'De Haagse hel' is in de praktijk nog lang niet gedoofd.
21,50