Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Golfberekeningen in beeld II

Auteur

Kees Vermeer

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Fascinerend is de uitleg en het in beeld brengen van de golven die een mysterieuze financiële wereld samenvatten. Een wereld waar iedereen van zegt “die wereld is onbegrijpelijk.”
De auteur heeft het weer voor elkaar gekregen om de golf, die tussen 2009 en augustus 2015 tot stand is gekomen, volledig berekenbaar en inzichtelijk te maken. Al het nieuws wordt in de cijfers samengevat, overigens op een simpele en voor iedereen begrijpelijk wijze. De auteur laat u zien dat het nieuws misschien een weging heeft, maar niemand weet welk nieuws de grootste weging heeft om de beurs te doen dalen in een stijging of te doen stijgen in een daling.
De uitleg in dit boekje gaat verder dan de uitleg in het boek ‘Golfberekeningen in beeld,’ omdat er aan het berekenen van golven vuistregels verbonden zijn; welke golf komt tot stand met welk fibonaccigetal.
Naast de vuistregels zijn er ook conclusies in het boek opgenomen, die bepaalde bewegingen ontrafelen.
Er zijn theoretische regels opgesteld en aan de hand van deze regels zijn alle golven helder en duidelijk in beeld gebracht. Een vergelijking van indexen laat zien dat de theorie ook te gebruiken is op andere indexen. De uitleg in dit boek is op zich te gebruiken, maar in combinatie met het boek ‘Golfberekeningen in beeld,’ heb je in feite alles in huis om de golfbewegingen, de tijd en de vorm van indexen en aandelen te volgen.

Zeker een aanrader voor degene die zijn of haar beleggingen wil verbeteren!

Productinformatie

ISBN
9789464319088 / 978-94-643-1908-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-01-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
38
Formaat
A4
Illustraties
Nee

Inkijk

Golfbewegingen in aandelen, indexen, fondsen en ga zo maar door, gaan altijd door. Ze stoppen niet. Het leuke van het berekenen van de golven is dat, als je de smaak eenmaal te pakken hebt, het berekenen van de money waves je niet meer loslaat.
Je krijgt steeds meer vertrouwen in wat je berekent, omdat het gewoon werkt. Tevens kun je de berekeningen gebruiken om je beleggingen te verbeteren en je ontdekt zo ook, omdat het berekenen in feite analyseren is, dat er veel meer mogelijkheden zijn dan alleen maar indexen berekenen.
Bereken eens de procentuele stijgingen van topaandelen, om er de conclusie aan te kunnen verbinden of zij inderdaad de beste aandelen zijn om in te beleggen. Je weet dat topaandelen vaak in trek zijn, omdat ze naast het rendement van een koersstijging ook nog dividend uitkeren in de vorm van rente of stockdividend. Maar is zo’n aandeel wel beweeglijk genoeg!

Breng eens procentueel in kaart welke aandelen van de AEX bijvoorbeeld het meest beweeglijk zijn door het jaar heen. Welke conclusie kun je hieraan verbinden?
Allemaal leuke uitdagingen als je geïnteresseerd bent in het berekenen van aandelen, indexen, fondsen etc.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Opties moeilijk? Met deze uitleg gaat de optiewereld voor je open

Kees Vermeer

Dit boek sluit haarfijn aan op het rekenkundige eerste boek `Golfberekeningen in beeld’. Op een heel heldere manier wordt het gebruik van opties en optiestrategieën uitgelegd. Met voorbeelden!
In feite snapt iedereen na het bestuderen van de uitleg in dit boek dat alles met + en – en : en x valt te berekenen. Je moet alleen weten hoe je het moet doen en dat wordt tot in details uitgelegd in dit boek.

De maximaal te behalen winst, de investering, het verlies, het breakeven point, de bandbreedte en hoe je zonder een grafiek te tekenen een optiestrategie kunt samenstellen.
Dit alles krijgt u onder de knie, omdat het op een simpele manier is uitgelegd.

Om het interessant te maken zijn er enkele nieuwe strategieën in opgenomen. Voor de liefhebber zijn er grafieken en vragen in het laatste deel van het boek opgesteld om zelf rekenkundig strategieën te berekenen. Aan de hand van de voorbeelden en berekeningen in het boek kun je de vragen beantwoorden. Maar mocht het niet helemaal duidelijk zijn dan kun je vragen stellen aan de auteur van dit boek. Bij aanschaf van dit boek krijg je een kaartje waarop staat hoe je van deze service gebruik kunt maken.

Er staat ook een voorbeeld in van het uitbreiden van een i.t.m. Strangle met een Long Condor Spread. Voor iedereen wat wils dus. In ieder geval gaat deze uitleg verder dan wat men zoal in boeken kan lezen over opties en optiestrategieën.

Opties is een moeilijk begrip. Wie het begrip opties snapt begrijpt meteen de ingewikkelde structuur van deze financiële wereld.

De auteur heeft met deze beide boeken de economie voor gevorderden begrijpelijk gemaakt voor iedereen die kan rekenen. En wie kan er nu niet rekenen!
20,99
Voorkant cover

Golfberekeningen in beeld

Kees Vermeer

De auteur van dit dagboek is geïnspireerd geraakt door de rekenkundige materie die Ralph Nelson Elliot al begin 1900 heeft ontwikkeld op de Dow Jones index. Omdat er geen enkel boek te vinden is waarin golven achter elkaar beschreven staan heeft de auteur dit dagboek samengesteld.

Frappant genoeg valt uit de berekeningen op te maken dat de Fibonacci reeks die destijds door Ralph Nelson Elliot en die nu door de auteur zijn gebruikt om koersdoelen te berekenen er voor zorgen dat de impulsgolf of correctiegolf uitkomt.

De tijdsberekening geeft u een beeld van hoe lang bepaalde golven kunnen duren.

De “vorm” is belangrijk want hoe gek het ook klinkt, de koers vervolgd zijn weg tot de vorm compleet is.

Dit boek is rijkelijk geïllustreerd met grafieken met de daarbij behorende berekeningen van koersdoelen.

Een zéér interessant boek voor zowel de beginnende als de meer ervaren belegger.
29,50
Voorkant cover

BELEGGEN II De trekpaarden van de AEX

Kees Vermeer

Geld beleggen is in feite willen weten hoe deze markt werkt.
Heb je daar geen zin in dan kun je beter in een indexfonds of een fonds dat trendvolgend is aan de index of in een Tracker die de index volgt je geld beleggen. Dan hoef je alleen maar de index te berekenen en te volgen, want tijdens een recessie verdien je niets op je beleggingen. Ook niet op een index-fonds of een Tracker of een fonds die trendvolgend is.

Aan bod in dit boek komen maandgrafieken in combinatie met de index om erachter te komen of er aandelen zijn die zich voortbewegen volgens de 5-3-5-3-5-golfbewegingen. En er zijn er die dat doen! Er worden verschillende methodes belicht om erachter te komen welke methode de beste is:
Aankopen en niets doen in aandelen en de index.
Op indicatoren aandelen aankopen.
Iedere 1e handelsdag van de maand voor hetzelfde bedrag aandelen aankopen. En aandelen in combinatie met de index brengen om zo de momenten van aankoop in beeld te brengen.

Op een simpele manier is deze materie in beeld gebracht met vragen erbij over de behandelde stof om de aspirant-belegger op de hoogte te brengen welke methode de beste is. Je krijgt in ieder geval inzicht in de momenten dat het grote geld instapt en voor langere tijd blijft zitten. En dat wil jij toch ook!
22,50
Voorkant cover

De Moord op een Vreemde

Kees Vermeer

Een huisarts komt voor het eerst bij een ouder stel, beiden zijn inmiddels de 98 gepasseerd en verkeren nog in goede gezondheid.
Volgens het dossier dat de huisarts had ingezien was de vrouw in haar hele leven nog maar enkele keren bij de huisarts geweest voor haar gezondheid. En vanzelfsprekend was een huisarts bij de geboorte geweest van hun kinderen, zo ging dat vroeger. De man is 9 keer geopereerd in een tijdsbestek van 17 jaar. Maar daarna is er vrijwel geen huisartsbezoek meer geweest.
De huisarts was nieuwsgierig naar hoe het kon zijn dat zij zo gezond waren gebleven al die jaren. Dus vroeg hij aan beiden wat voor bijzonders zij deden om gezond te blijven. De vrouw die bijna altijd al het woord had zei tegen de huisarts dat ze gewoon iedere dag goed en gevarieerd aten en ook iedere dag fruit eten. En ’s avonds voor het slapen gaan krijgt mijn man nog een pruim.

Een verhaal met een knipoog en een dijk van een waarheid.

Dit boek is het vervolg op de titel ‘Mevrouw, u heeft mijn ballen bij elkaar geniet’, want de lijdensweg was nog niet teneinde.
22,99
Voorkant cover

BELEGGEN Vertaald naar MBO/HBO-niveau

Kees Vermeer

Het laatste puzzelstukje van Golfberekenen is met de uitleg in dit boek in beeld gebracht. Door andere indexen ook volgens de theorie te berekenen, kun je zien wanneer markten toe zijn aan een correctie na een 5-golfbeweging. Door middel van tekst in combinatie met grafieken wordt uitgelegd hoe je golfbewegingen kunt berekenen. Zowel in verhouding, als in de tijd in dagen en de vorm. De informatie is zo simpel in beeld gebracht dat het voor iedereen, die kan rekenen, te volgen is hoe een golfbeweging tot stand komt.

Ook een defensieve belegging wordt uitgelegd en welk rendement die belegging maakt volgens de theorie van golfberekeningen. Denk hierbij aan fondsbeleggen en indexbeleggen.

Tevens wordt een defensieve belegging in een fonds buiten de EU met een andere valuta uitgelegd en wat daarvan het rendement is, nadat de waarde van de munt is gedaald, terwijl de index is gestegen.

Aan bod komen ook indicatoren, steun- en weerstandslijnen, patronen en formaties en verteld wordt welke informatie deze geven.

Tot slot zijn er vragen met antwoorden in het boek opgenomen, met het doel de aspirant-belegger het golfberekenen te leren en hoe hij/zij een defensieve belegging kan opbouwen, voordat hij/zij overgaat tot het echte beleggen.
20,50
Voorkant cover

Mevrouw, u heeft mijn ballen bij elkaar geniet

Kees Vermeer

De laatste tijd komen medische missers regelmatig in het nieuws. Artsen die falen gaan van ziekenhuis naar ziekenhuis en kunnen blijven praktiseren.
Over het falen van een verzekering of een advocaat hoor je weinig.

De auteur vertelt op een komische manier over een medische misser die hij heeft ondergaan; niet één keer, maar twee keer. Twee behandelingen die absoluut niets met elkaar te maken hebben. De lange weg die hierop volgt om een andere arts, of specialist zoals zij zich noemen, ervan te overtuigen dat er wel degelijk prutswerk is geleverd door de orthopaed op de EHBO en door de uroloog bij de sterilisatie.
De lijdensweg start in augustus 1991 met de eerste medische miskleun en die van de tweede medische verminking in februari 1993. Na 8 orthopedisch chirurgen, 3 keuringsartsen en 2 neurologen te hebben bezocht is er in juli 2007 een hersteloperatie uitgevoerd voor de medisch misser van augustus 1991. Pas in 2003, volgt de eerste hersteloperatie voor de ingreep van februari 1993. In 2006 volgt de tweede hersteloperatie.
Hoewel uit de hersteloperaties blijkt dat er wel degelijk sprake is van 2 medische missers, blijven zowel de rechtsbijstandverzekering als de advocatuur volledig in gebreke en doen zij deze zaken af als ‘verjaard’ en ‘onhaalbaar’.

Opgenomen zijn de brieven van artsen en keuringsartsen die de authenticiteit onderstrepen evenals de röntgenfoto’s en foto’s van de hersteloperatie. Daarnaast ook de brieven van verzekeringen en advocaten die alles afwimpelen onder de noemer niet haalbaar en de afwijzing van de verzekering van het betreffende ziekenhuis.

De auteur schuwt niet om diegene die denken dat ze alles kunnen op een wel heel andere manier te belichtten. In feite wil hij er mee zeggen dat iedereen die meer dan € 70,00 per uur verdient eigenlijk niet te vertrouwen is. Het spreekwoord luidt niet voor niets, “een boer en een zog hebben nooit genog mar een heer en een beer willen alleen maar meer”.

Een boek met een lijdensweg die op een wel zeer komische manier de heer en de beer op de hak neemt.
22,50
Voorkant cover

BELEGGEN III De historische koersen van indexen en aandelen

Kees Vermeer

Een zoektocht naar welk aandeel rendement kan maken begint door de historie van een aandeel in combinatie met de index waarin het aandeel is opgenomen in beeld te brengen. Beiden vertellen iets over het momentum. De informatie die in dit boek is opgenomen bestaat uit alleen maand- grafieken van aandelen met de koers vanaf het begin dat het aandeel in de index is opgenomen. Het is de bedoeling dat je door de golfbewegingen die de maandgrafieken maken impulsen correctiegolven kunt traceren. Te denken aan een 1-2-3-4-5 golfbeweging die daarna overgaat in een 5-3-5-3-5 golf. Maar denk ook aan patronen en formaties en aan triangles. Je kunt er ook wiggen in tekenen en steun en weerstandslijnen trekken. Zomaar lukraak in aandelen stappen is een naïeve gedachte en kan soms goed gaan maar het is beter om een telleurstelling te voorkomen. Er staan enkele voorbeelden in waarin formaties en patronen en wiggen enzovoort in afgebeeld staan. Hierdoor kun je zelf in de andere grafieken patronen en formaties en lijnen tekenen en de golven met punten in beeld brengen om een complete golfbeweging uit te lijnen en te berekenen.
Het is beter om goed geschoold te gaan beleggen dan herken je gemakkelijker de aandelen die interessant kunnen zijn en die staan er zeker in.
27,99
Voorkant cover

De Luie Belegger De Beurs is als een Schip voor de beginnende maar zeker ook voor de ervaren belegger

Kees Vermeer

De auteur neemt de beginnende belegger mee aan de hand op een reis door de wereld van beurskoersen, indexen en fondsen. Met echt tot stand gekomen beurskoersen brengt hij 8 beleggingsvormen in beeld op een en hetzelfde fonds. De rendementen variëren van 6% tot de 87%. En dat is per jaar.

Na ieder hoofdstuk zijn er vragen voor de aspirant, maar ook voor de ervaren, belegger om te beantwoorden. Want wat heel simpel begint, iedere maand een aandeel van een fonds kopen, eindigt met de op een na laatste beleggingsvorm die een rendement maakt van 87%. Deze beleggingsvorm is gecombineerd met koersdoel-berekenen en een Parabolic SAR indicator. De indicator wordt gebruikt om uit te stappen en de koersdoel-berekeningen laten zien wanneer er een moment is om in te stappen.

Mede door de 8 beleggingsvormen is het zeker een boek voor de aspirant en ervaren belegger. De titel ‘De Luie Belegger’ en de informatie opgenomen in dit boek laten je zien dat je als belegger ‘lui’ moet zijn, vergeet dat niet. Laat de hectiek iedere dag op de beursvloer voor wat hij is, immers een schip op Zee staat ineens ook niet stil. Dus zie de beurs als een schip op Zee, voordat die van richting verandert moet er heel wat zijn gebeurt. En dan kan jij, naast het feit dat je iedere dag moet werken, jouw aandacht vestigen op de dingen die belangrijk zijn. En dat is toch het werk, want zonder werk verdien je geen geld en zonder geld kun je niet beleggen.

Dat is de boodschap die de auteur met deze informatie wil meegeven

19,50
Voorkant cover

De economie, de spelregels en het complot Surfen met voorkennis in de beleggingswereld

Kees Vermeer

Wie dacht dat de koersen van indexen en fondsen willekeurig bewegen, heeft het volledig mis. De informatie die in dit boek is uitgewerkt, is met berekeningen van koersdoelen gekoppeld aan de uitspraken van hooggeplaatsten. Dit resulteert in het in beeld brengen van een zekere voorkennis. Tevens laat de geschiedenis vanaf het jaar 1988 tot aan 2023 golfbewegingen zien die zowel in het aantal punten als in jaren en maanden gelijk zijn.
Tot slot staat er – vanwege het zich herhalen van de geschiedenis – een voorspelling in over de lopende recessie en een prognose over de koers van de AEX-index. De economie laat daarmee een complot zien, dat met spelregels is opgetuigd.
17,99