Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verdwalen in het mensengebied
De wereld, ikzelf en mijn brein met haar verdeelde werking

Auteur

Saar Geurts

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Verdwalen in het mensengebied is een indringend verhaal over het verliezen van gebieden van het leven, over eenzaamheid en afstotende gevoelens en angsten na een tijdelijke onderbreking van de bloeddoorstroming naar de hersenen, maar het gaat ook over een gesloten leven dat opnieuw opengebroken wordt na lange tijd ‘gemist’ te zijn. Saar Geurts verliest langzaam haar zelfstandigheid in het leven. Dat wist ze zelf nog niet. Maar op een ochtend wordt ze wakker in een gesloten gemeenschap met de deuren en ramen dicht. Ze kon niet praten en legt haar woorden met armgebaren uit wanneer de arts vraagt: “Wat gaat er door je heen?” Langzaam vinden de ongehoorde echo’s vanuit haar buitenwereld de open deuren. De hoorder heeft de echo’s gehoord, hij oriënteert en vindt samen met Saar haar levenssporen terug.

Over de auteur

Saar Geurts is opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Brabant. Een wereld vol natuur en creativiteit. Haar jeugdherinneringen heeft ze vaak vastgelegd op papier om ze niet te vergeten. Ze heeft communicatie gestudeerd en heeft als vrijwilligster gewerkt in de palliatieve zorg en als bedrijfsanalist bij het UWV. Verder heeft ze werkervaring opgedaan in het buitenland, in brancheorganisaties op het gebied van sport, horeca en management. Wat jaren later koos ze een andere weg. Menselijke processen hebben haar altijd geboeid. Ze tekent en schrijft al haar hele leven en heeft in allerlei vormen en stijlen via haar abstracte benadering, met tekenen, haar levenswerk gemaakt. Als houvast, maar ook voor het plezier. Saar is ervaringsdeskundige en een vertaler van individuele en maatschappelijke, indringende situaties. Ze kwam in haar leven vaak in 'een overleving’ terecht waar niets meer hetzelfde leek. Alles wat van binnen anders werd, werd naar buiten ook anders en andersom. Haar gewoontes hielpen hierbij haar nieuwe gebruiken te herontdekken en via haar gebruiken leerde ze zichzelf en de wereld beter kennen. Dat uit zich in vertalingen via verschillende stijlen over haar welzijn van hoofd, hart, lichaam en geest. 

Productinformatie

ISBN
9789464500066 / 978-94-645-0006-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-10-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik heb het je horen zeggen. Er komt een moment dat je het weet. Ik was verbijsterd toen je het zei. Lang, lang geleden. Diep vanbinnen veranker ik mijn problemen met dat wat ik weet, toen ik dat hoorde. Ik denk na. Heel diep na. Er borrelt iets omhoog, maar het lijkt ook iets omver te duwen. Wat was dat nou? Wat bedoelde hij nou? Iets gaat ooit voorbij. Dat was weer zo’n zin. Wat was dat? Dat moment herinner ik me nog goed. O, het komt dus goed. Om mij heen kijkend zie ik vier muren, de echo’s van geluiden van onbekende mensen weerkaatsen tegen mijn complex aan. Het komt goed. Het komt goed. Ik blijf staan. En kijk door het glas naar buiten. Ieder zijn wil, denk ik dan. Beteuterd en bedroefd kom ik niet op dat gevoel, het woord misschien. Iets heeft me ingehaald, iets heeft me geraakt. Ik ben geraakt. Door dat moment. Stapels mensen met woorden komen voorbij in mijn kerngedachten. Misschien bedoelde hij het niet zo. Misschien zei hij maar wat. De onzekerheid komt opwaaien. Ik doe een stap naar voren: misschien lag het in de toekomst, en kijkt het achterom. Dat was lang geleden. Ik draai mijn hoofd van de weg af en luister nu heel goed naar wat mijn hart me vertelt. Wat bedoelde hij met: ‘er komt een moment dat je het weet'? Ik sta ineens stil. Weggevallen zijn de geluiden om mij heen en de vragende zee in mijn hoofd. Complex verloren. En ineens, uit het niets komt er een fladderend gevoel binnendringen. Speelsheid. Beweging. Voortdurend, soms blijvend, soms ver weg. Dat is het. Een gevoel dat je (mee) leeft in dit leven. Met alles en iedereen. Mooi. Dat was het dus. Geraden. Dat is geraden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek