Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hoera! Voorlezen is leuk!
Voorleesverhalen voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Auteur

Annemarie van Bokhoven

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een boek vol herkenbare eigentijdse verhalen geschikt voor kinderen van groep 1-2-3, geschreven in begrijpelijke taal. Voor leerkrachten van de basisschool is het een gemak om voor een heel schooljaar snel een passend verhaal te vinden, gebundeld in één boek. De verhalen zijn onderverdeeld in gekleurde categorieën, passend bij thema’s, gemoedstoestanden, de fantasie en belevingswereld van jonge kinderen. Deze categorieën zijn: emoties, fantasieverhalen, seizoenen, sociaal emotionele ontwikkeling, feesten en vieringen, algemene- en dierenverhalen. Dit boek is ook bedoeld voor ouders, opa’s en oma’s, opvoeders en kinderopvangcentra. Kinderen houden van fantasieverhalen, maar zijn ook gek op verhalen waarmee ze zichzelf kunnen identificeren. Dat geeft vertrouwen en ze leren ervan. Emoties worden besproken en dromen/wensen komen uit. Alles is mogelijk met dit voorleesboek.

Over de auteur

Annemarie van Bokhoven. Geboren in 1956 en is de jongste telg uit een gezin van negen. Ze is moeder van een geweldige zoon en dochter en is oma van twee lieve kleinkinderen. Ze houdt erg veel van muziek, dansen, zingen, dieren en de natuur. Ze was veertig jaar kleuterjuf ‘in hart en nieren’. Ze weet heel goed wat jonge kinderen bezighoudt. Daarom is ze na haar prepensioen begonnen met het schrijven van voorleesverhalen voor jonge kinderen. Dit boek is haar grote trots. Ze vindt het fijn om de kleintjes door middel van voorlezen te laten genieten en tot rust te laten komen. Juist in deze oprukkende digitale wereld hebben kinderen deze persoonlijke vorm van aandacht extra nodig. Verder hoopt ze via deze kinderverhalen tóch nog iets ‘mee te kunnen geven’ aan de kleintjes, die een heel speciale plaats in haar hart hebben.

Productinformatie

ISBN
9789464500608 / 978-94-645-0060-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-11-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
130
Formaat
A4
Illustraties
Ja

Inkijk

Wat is ze blij dat ze een zeemeermin is. Ze zwemt vrolijk verder. Ze voelt zich ‘als een vis in het water’. Als ze een tijdje doorzwemt komt er plotseling een dolfijn naast haar zwemmen. Ze schrikt even, want hij is zó groot. Maar als ze zijn lieve snoet ziet is ze niet bang meer. “Houd mij maar vast. Ik heet Dolfje en ik zwem wel een stuk met je mee,” zegt de dolfijn. Oh wat is dit leuk! Dat wil ik voor altijd! Denkt Elfie. Ze dollen in het water en ze hebben samen veel plezier. Maar dan komt de familie van de dolfijn eraan. Zijn vader, moeder, zus en broer. En Elfie zegt: “Hallo allemaal. Wat zijn júllie een leuke familie. Jullie hebben het vast gezellig samen.” “Jazeker,” zegt mamadolfijn. “Maar we moeten weer weg, want we gaan samen eten. Kom Dolfje, het is zo bedtijd. Het wordt straks donker.” Dolfje zwemt nog een rondje om Elfie heen en verdwijnt weer. Elfie is nu helemaal alleen… Alle vissen zijn weg. Er is niemand in haar buurt. Alles is stil en de zee wordt steeds donkerder. Dan denkt Elfie opeens aan haar éigen familie. Haar papa, mama, zussen en broertje. Ze mist hen eigenlijk wel. Ze begint ook een beetje honger te krijgen. En ze krijgt het koud. Ik wil heel graag terug naar mijn eigen huis. Naar mijn familie en naar mijn eigen bed. Want, waar moet ik hier slapen? Het is echt een heel leuke dag geweest en ik heb zóveel moois gezien. Maar om hier nu voor altijd te blijven? Nee, dát wil ik niet. Weet je wat? Ik zwem terug naar boven. Daar zoek ik Koning Krab. Hij kan mij vast wel terugtoveren tot een Elfje. En dat doet ze. Ze zwemt weg. Opeens kijkt ze weer blij. Ze is vrolijk, Elfie lacht. Zodra ze boven water komt kijkt ze of ze de rots ziet. En ja hoor, daar ziet ze iets. Ze zwemt er naartoe. Ze roept: “Koning Krab, ik ben er weer!” Het blijft stil… er komt geen antwoord.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Patricia Flohr-Elich op 11-12-2021
Annemarie van Bokhoven heeft tijdens de kinderboekenweek het verhaal: ´De reus leest voor op de kabouterschool´ voorgelezen uit haar nieuwe verhalenboek bij mij in de kleutergroep.
De kleuters waren heel enthousiast en luisterden aandachtig naar de mooie voordracht van Annemarie,(met handpop).Het verhalenboek is eigenlijk een heel jaar rond!
Goed te gebruiken voor als je vijf minuutjes over hebt, altijd een waardevol verhaal lekker voorlezen.
Ik ga het zeker gebruiken in mijn kleutergroep!
door Ine op 09-12-2021
Het is een heel mooi boek met heel veel verhaaltjes voor peuters en kleuters.Verhalen waar kinderen in geloven ze zitten heel erg in hun fantasie en dan sleuren de verhalen er mooi op aan en ook mooie verhalen over verdriet en blijdschap staat er in verhaaltjes geschreven zodat de kinderen het ook echt begrijpen en voelen.Een geweldig boek die je in huis moet halen.Voor bijna elke dag wel een verhaaltje niet te lang.Dan blijven de kinderen ook luisteren. Een dikke 10 Annemarie voor je boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Kleuters Vanuit de ogen van een kleuterjuf geschreven voor ouders, studenten, opvoeders en beginnende leerkrachten

Annemarie van Bokhoven

1 reviews

Een heerlijke leeftijd vol verrassingen!
In dit boekje geeft Annemarie handvaten om de opvoeding van jonge kinderen, zowel thuis als in de klas, gemakkelijker te maken. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, laat ze zien dat de tips die ze geeft daadwerkelijk van invloed zijn. De lezer kan tevens een ‘kijkje nemen’ in de kleuterklas, en waar je zoal mee te maken krijgt in het basisonderwijs. Dankzij de uitleg van enkele termen, is dit boek voor een grote doelgroep toegankelijk.

‘Kleuters’ is bedoeld voor ouders, opvoeders, 
beginnende leerkrachten en studenten.

19,50
Voorkant cover

Mijn zoektocht naar een eigen paard Met tips voor iedereen die van paarden houdt of een eigen paard wil kopen

Annemarie van Bokhoven

2 reviews

Aan de hand van opgedane ervaringen krijgt de lezer een beeld bij wat je kunt tegenkomen tijdens ‘de zoektocht naar’ en ‘het hebben van een eigen paard’, zoals doorzettingsvermogen, teleurstelling, hoop, geduld en vertrouwen. Het boek is een hulpmiddel voor iedereen die van paarden houdt of die de stap wil zetten om een eigen paard te kopen of net een paard heeft gekocht. Dit ‘recht uit het hart geschreven’ verhaal benadrukt de bijzondere band tussen eigenaar en paard. Dit boek biedt handreikingen, tips en inzicht om het juiste voor jouw paard te doen. Het ideale boek voor zowel de beginnende als de gevorderde ruiter.

21,99
Voorkant cover

SAMMIE De baby die stil, maar in liefde werd geboren

Annemarie van Bokhoven

1 reviews
Een prentenboek over de stille geboorte van baby Sammie. Het verhaal gaat over een liefdevol en gelukkig gezin: mama Lotte, papa Freek en hun twee kinderen Fem en Guus. Op een dag is mama zwanger.
In deel een is Iedereen blij! Het wordt een heerlijke zwangerschap; de baby groeit goed en wordt nu al omringd door veel liefde en warmte. Wat is baby Sammie welkom! Iedereen kijkt uit naar de komst van de kleine.
In deel twee krijgt het gezin een trieste mededeling te verwerken. Geluk slaat plotseling om in intens verdriet.
Het gezin is ontroostbaar. Samen proberen ze dit verdriet zo goed mogelijk te verwerken.
Sammie werd stil, maar in liefde geboren. Ze heeft in alle harten een onuitwisbaar plaatsje verworven!
22,50