Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De kinderen van Zeron
Valadin deel 1

Auteur

Peter Verkerk

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Het kleine koninkrijk Zeron wordt in haar bestaan bedreigd door de Unars, een wrede barbaren stam. Zeron is intern verscheurd en heeft een zwakke koning. De enige manier om Zeron te redden is samenwerken met Carna, het grote koninkrijk in het zuiden. Maar ook Carna is intern verdeeld. Bovendien verbieden de religies een samenwerking tussen beide landen. Op de achtergrond werken geheimzinnige mannen aan een plan om een nieuwe koning op de troon van Carna te zetten en samenwerking tussen Zeron en Carna mogelijk te maken. Zonder dat hij het weet wordt daarvoor de leraar Kamoni ingezet. Het zijn de kinderen van Zeron die de strijd moeten aangaan. Maar zijn ze nog op tijd? En kunnen de kinderen van Zeron hun land nog redden?

Over de auteur

Peter Verkerk bedacht jaren geleden de avonturen vijfluik ‘Valadin.’ Geïnspireerd door avonturenverhalen over Koning Arthur, Winnetou en Old Shatterhand, de drie musketiers, Robin Hood en anderen die hij in zijn jeugd verslond. Later, zijn die avonturenverhalen aangevuld met een (kritische) visie op de maatschappij. Peter Verkerk reflecteert scherp op onder andere drank, cultuur en religie en gaat ook in op maatschappelijke vraagstukken als migratie en aanpassing. Hij debuteerde twaalf jaar geleden met een humoristisch en sarcastisch boekje over mismanagement en fraude bij de gemeente en werkte daarna door aan vijf delen over de avonturen van Valadin, waarvan ‘De kinderen van Zeron’ het eerste deel is. Ondanks vele slechte ervaringen gelooft hij nog steeds in groei en ontwikkeling en dat alles te leren is. ‘De kinderen van Zeron’ is daar een voorbeeld van

Productinformatie

ISBN
9789464500653 / 978-94-645-0065-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-11-2021
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 12 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
316
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Rovers!” riep Val en de jongens gaven hun paarden de sporen. Val merkte al snel dat ze de rovers niet konden ontlopen. Hun paarden waren moe van de lange reis en die van de achtervolgers leken nog vers en kwamen steeds dichterbij. Val schrok plotseling, want nu verschenen ook links van hen ruiters. Voor hen doemde nu een klein bos op en de jongens gaven hun paarden de sporen, in de hoop in het bos hun achtervolgers kwijt te raken. Maar vlak voor de bosrand zag Val dat het niet zou lukken. De rovers hadden veel terrein goed gemaakt en zaten nu vlak achter ze. Val sprong van zijn paard en greep zijn boog. Hij schoot en zag de eerste rover naar zijn keel grijpen en van zijn paard vallen. Hij hoorde naast zich een tweede pijl langskomen. Feps schot schampte een rover aan zijn schouder. Ze hadden geen tijd om een tweede pijl te pakken. Ze renden snel het bos in. De struiken waren te dicht om te paard te volgen en de rovers stegen eveneens af. Ondanks hun vermoeidheid en hun honger waren de jongens snel en merkten dat ze een voorsprong begonnen op te bouwen. Maar even plotseling als het bos was begonnen eindigde het. Val zag uit de verte al dat het bos eindigde, maar hij zag ook vier ruiters aankomen. Blijkbaar kenden de rovers het bos en waren vier van hen omgereden om de jongens de pas af te snijden.

Zoals jullie weten wordt er door de auteur, onder de ter beschikking gestelde email adressen, een boek verloot. De loting is binnenkort en de uitslag wordt op LinkedIn bekend gemaakt.


Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Lijdinggeven bij de gemeente

Peter Verkerk

Fraude, mismanagement, blunders, intimidatie op de werkvloer: het komt allemaal naar voren in het boek Lijdinggeven bij de gemeente. Maar het accent ligt toch bij het onvermogen van managers om dit tegen te gaan en in een aantal gevallen wordt duidelijk dat managers misschien juist wel de oorzaak zijn van alle kwaad. De auteur probeert in dit boek tevens een antwoord te vinden op de hamvraag: waarom zijn het juist vaak de nitwits die erin slagen leidinggevende te worden?
20,99
Voorkant cover

De Krijgers van de Rode Gordel Valadin deel 3

Peter Verkerk

5 reviews
Nadat in het vorige deel de Rode Gordel werd opgericht, treden in dit deel ook Valadin, Fep en Mickletin toe tot de Rode Gordel. Gezamenlijk gaan ze de strijd aan met de ergste misdadigers in Carna. Het gaat hard tegen hard en voortdurend zoeken ze naar een rechtvaardiging van hun daden, een controle op hun handelen en mogelijkheden om het rechtssysteem grondig te herzien, zodat we ons beter kunnen verdedigen tegen het kwaad. Ze maken daarbij opzienbarende keuzes, want is ons rechtssysteem wel zo rechtvaardig en logisch als we denken?
Tegelijk beleven enkele krijgers romantische avonturen, trouwen en is er ook liefdesverdriet.
De weg naar het sterrenrijk is zwaar en hobbelig en Valadin en zijn vrienden beleven spannende avonturen, zijn het onderling ook niet altijd eens, en leren ook hun grenzen kennen. En ondertussen rusten ook de verraders niet. Zullen ze slagen?
24,99