Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van Ellie en Jose

Auteur

Ezra van Bakel

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mmm, dat wordt smullen," zegt Ellie en ze strooit de poedersuiker op haar pannenkoek. Wat stuift dat! “Kijk Jose! We hebben wolken binnen!” “Oh leuk, ik neem ook poedersuiker!”, zegt Jose. “Dan maak ik ook wolken!" Een bundel vol fantasie! De levendige zusjes Ellie en Jose, maken alledaagse, herkenbare, grappige en aandoenlijke gebeurtenissen mee. Ze gaan naar de kapper, boerderij, verkleden zich. Met de sprekende, kleurrijke illustraties, is dit een heerlijk (voorlees)boek!

Over de auteur

Ezra van Bakel (1984) schreef diverse musicals en liedjes voor kinderalbums. Haar werk kenmerkt zich door grote verbeeldingskracht, humor en speelse personages. Ze hoopt dat jong en wat ouder, veel plezier zullen beleven aan haar gezellige verhaaltjes.

Irene Hazeleger (1984) tekent al van jongs af aan. Ze is jaren werkzaam geweest als grafisch vormgever. Om nu voor het eerst een kinderboek te mogen illustreren is een droom die uitkomt. Ze is dol op Ellie en Jose met hun gekke fratsen en hoopt dat jij er net zo van mag genieten!

Productinformatie

ISBN
9789464501094 / 978-94-645-0109-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
52
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Mama zit met Jose en Ellie bij de kapper. Ellie is aan de beurt om haar haren te laten knippen. Ze mag zitten in een stoel. Nou ja, in de stoel? Eigenlijk zit ze in een vliegtuigstoel! Ellie spreidt haar armen wijd en begint heen en weer te vliegen!

“Je moet wel stil zitten hoor," zegt de kapper. “Als je beweegt, knip ik misschien scheef en dat is niet de bedoeling.”

Heel eventjes zit Ellie stil. Maar dan kijkt ze in de spiegel! Ze zit in een vliegtuig! En zij is de piloot! Ze pakt het stuur vast en begint te vliegen! “Stil zitten hoor, je bent bijna klaar!”, zegt de kapper!

Heel even zit Ellie stil. Ze kijkt in de spiegel naar de kapper. Dan draait ze haar hoofd om en kijkt de kapper aan. “Kapper, welkom aan boord van mijn vliegtuig! We gaan een verre reis maken! We vliegen over de zee en….”

“Ellie, je wiebelt! Zo kan ik je haren niet knippen!”

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anne-Miek de Jong op 02-02-2022
Wat een gezellig, levendig boek, met ondeugende verhaaltjes waar kinderen zich mee kunnen identificeren. Aanrader voor (jonge) kinderen, maar ook voor hun ouders.
door Renee op 30-01-2022
Schattige en herkenbare avonturen van twee kleine meisjes.
Lieve verhaaltjes voor het slapen gaan.

door Petra op 30-01-2022
Ontzettend leuk, grappig en gezellig boekje!! Mijn dochter van 6 vindt de verhaaltjes heel erg leuk en leeft helemaal mee tijdens het voorlezen! Met prachtige tekeningen erbij!! Echt een aanrader :)
door Judi Hoogland op 13-01-2022
Heel leuk boek! Onze dochter van 6 zei eerst: daar ben ik te oud voor, maar wil er nu steeds uit voorgelezen worden. ;-)
Vrolijke en grappige verhalen. De ouders zijn ook leuk neergezet en gaan speels om met 'problemen'. Een aanrader!
door W. Boelsma op 22-12-2021
Verassend leuke verhaaltjes en prachtige illustraties.