Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Draakje is speciaal

Auteur

Aicha Dami

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Iedereen heeft wel eens het gevoel gehad er niet helemaal bij te horen. Dat kan zorgen voor gevoelens van verdriet of boosheid. Dat is ook zo bij Draakje. Draakje is alleen wel een beetje speciaal: als hij sterke emoties voelt, begint er een vuurtje in zijn buik te branden wat zonder dat hij het door heeft naar buiten kan komen! Gelukkig krijgt Draakje tips om goed te leren omgaan met dat vuurtje en daarmee met zijn emoties. Dat komt goed uit, want alle tips die Draakje krijgt kunnen ook goed in onze wereld gebruikt worden!

Over de auteur

Aicha Dami heeft naast haar werk altijd een voorliefde voor schrijven gehad. Het verzinnen van verhalen tijdens bedtijd groeide uit tot een wens om een kinderboek te schrijven. Het verhaal ontstond tijdens een fase waarin ze zag hoe lastig het voor kinderen is om hun emoties te benoemen. Zeker wanneer ze zich er er niet bij voelden horen. Zo is dit verhaal ook ontstaan. De hoop is dat kindjes een glimlach op hun gezicht hebben na het lezen van dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789464501179 / 978-94-645-0117-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
68
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Rogier op 14-02-2022
Draakje is speciaal is een ontzettend leuk boek om voor te lezen. Maar het boek geeft ook wat extra’s mee, namelijk een onderwerp om na het lezen nog eens met je kind te bespreken. De situatie waar Draakje in beland (geen spoiler) zal bijna elk kind wel herkennen. Of bij zichzelf, of bij een ander kindje in de klas dat om de een of andere reden net een beetje anders is dan de rest. En beide situaties zijn goed om kinderen op voor te bereiden. Maar het belangrijkste is; Jimi trekt draakje nog regelmatig uit de kast om voor te lezen, gewoon omdat hij het een leuk verhaal vindt, en daar gaat het om!
door Joop Kempers op 27-01-2022
Een leuk en origineel verhaal , de mooie illustraties maken het boekje meer dan compleet.
door Ciska op 18-01-2022
Als logopedist heb ik dit boek vandaag voor het eerst gebruikt bij een kind dat zich niet zo makkelijk verwoord. Na het lezen van Draakje en bespreken zei hij al snel: ik heb soms ook vuur in mijn buik. Ik hoop met dit boek meer ingangen te krijgen om hem en andere kinderen te helpen met het verwoorden van hun emoties, iets wat vaak lastig is voor kinderen. Het boek met de kleurrijke tekeningen helpt daar tot nu toe goed bij!
door Bart op 14-01-2022
In de beschrijving van het boek kon ik een van mijn kinderen wel goed plaatsen. Hij vindt het dan ook een leuk boek om voorgelezen te krijgen.. hoewel hij het leukste vindt dat draakje vuur kan spuwen ;).
door Saida op 03-01-2022
(Jonge) kinderen en emoties dat is een lastige combinatie. In het boek wordt hierbij stilgestaan. Er worden goede tips meegegeven hoe een kind hiermee om kan gaan. De mooie illustraties zorgen voor een levendig en volledig beeld.