Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

In het bos
Inclusieve dierenverhalen voor kinderen

Auteur

Carmen Donkers

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een ochtend zitten Egeltje, Wormpje, Konijn, Merel, Giraffe, en vele andere dieren bij de grote boom in het midden van het bos. Zij beleven daar de mooiste avonturen. In het bos waar iedereen welkom is. Hoe jij ook heet, hoe jij er ook uitziet en wie jij ook bent. Het bos is de plek voor ieder dier en iedere plant. Kom gezellig langs! Laat je meenemen in de verhalen van de dieren. Wees welkom bij de grote boom in het midden van het bos.

Over de auteur

Carmen Donkers (2000) is student in Utrecht en vult haar dagelijks leven met lezen, schrijven, zwemmen, kunst en muziek. Ze groeide op in een klein dorpje in Drenthe omringd door weilanden, bossen en dieren. Een prachtige plek om op te groeien als kind en tevens een plek waar je in terug gezogen wilt worden. Al dan niet door een verhaal. Het schrijven van verhalen heeft ze niet van een vreemde. Haar vader vertelde haar in haar jeugd iedere avond een verhaal met in de hoofdrol Egeltje en Wormpje. De verhalen in haar bundel zijn hierop geïnspireerd. Ze wil met deze bundel op speelse wijze het belang van inclusiviteit benadrukken door je mee te nemen in een vriendelijke dierenwereld waar iedereen welkom is.

Productinformatie

ISBN
9789464501230 / 978-94-645-0123-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
46
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Lieveheersbeestje droomde ervan om ook samen met iemand rond te vliegen. Ze zou iemand graag het meertje met het eiland laten zien. Op het eiland woonden veel kikkers en die kwaakten erop los. Daar werd Lieveheersbeestje vrolijk van. Diep weggezakt in haar droom merkte Lieveheersbeestje niet dat er iemand naast haar was gaan zitten op het grote blad. Ze schrok op toen iets haar aanraakte. Lieveheersbeestje keek opzij en zag naast haar een prachtige, kleurrijke vlinder. Vlinder lachte naar haar en ze lachte terug. De soortgenoten van Vlinder wilden niet met haar vliegen, omdat ze teveel kleurtjes had. Door alle kleuren kregen ze pijn aan hun ogen, vertelde Vlinder met een droevig gezicht. Lieveheersbeestje had medelijden met Vlinder en vroeg of ze misschien zin had om met haar te gaan vliegen. Dat wilde Vlinder wel. Graag zelfs. Ze sloeg haar vleugels uit en een grote glimlach kwam tevoorschijn. De lach werkte aanstekelijk, want ook Lieveheersbeestje begon te stralen. Samen vlogen ze over de velden vol bloemen, over de heuvels en over het meertje met het eilandje in het midden. Ze namen pauze op het blad van een waterlelie en luisterden naar het gekwaak van de kikkers. Vlinder werd net zo vrolijk van het gekwaak als Lieveheersbeestje. Lieveheersbeestje had eindelijk iemand gevonden om mee te nemen naar het meertje vol kikkers. Haar glimlach werd steeds breder.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek