Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Moerasmonster
Zullen vriendschap en samenwerking zegevieren?

Auteur

Romy S. en Marc van Sem

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat zich aanvankelijk presenteert als een sprookje, wordt door de samenwerking en vooral de vriendschap van vier vrienden, omgebogen naar een realistisch verhaal. Een weerspiegeling van inzicht, doorzettingsvermogen en lef kruiden het verhaal. Of de vier vrienden hiermee hun einddoel bereiken, verneem je stapsgewijs. Maar dit is geenszins het einde van hun avontuur. De vier klasgenoten verdiepen zich in een opdracht, die als grapje bedoeld was en waarbij de juf van de klas een belangrijke rol speelt. Via een tegenzet zoeken de vrienden naar een passend antwoord. Slagen zij in hun opzet? Onduidelijkheden, verrassingen, onzekerheden en niet te verwaarlozen inspanningen leiden naar een onvoorspelbare afloop, waaraan zowel de juf als de vrienden een goed gevoel overhouden. Maar… kan die innige vriendschap behouden blijven?

Over de auteur

Romy Seeuws (Romy S.), geboren op 05/12/2006, startte dit schooljaar (2021-2022) in het vierde jaar Latijn-Moderne Talen. Vanaf haar prille jeugd had ze twee doelstellingen, viool spelen en dierenarts worden. Vanaf haar zesde jaar tot op heden speelt ze viool. Wat het tweede objectief betreft, blijft het afwachten. Zij was, op twaalfjarige leeftijd, de initiatiefneemster van dit verhaal en bedacht het inhoudelijke, dat we samen verder uitgewerkt hebben. Door omstandigheden bleven de eerste notities, gedurende drie jaar, onaangeroerd. Plots was de ‘muze’ echter terug. Een wandeling in Oostenrijk gaf de nodige inspiratie om het verhaal af te werken.


Marc Seeuws (Marc van Sem), haar opa, is een gepensioneerde directeur basisonderwijs. Hij schreef tal van reisverhalen en enkele publicaties over het onderwijs. Verder verdiept hij zich in bevolkingsgroepen, waarbij rituele handelingen de rode draad door hun bestaan vormen. Betekenissen, vergelijkingen maar vooral belevingen worden de hoofdingrediënten van zijn scriptie, waarvan hij hoopt die ooit in boekvorm te kunnen uitbrengen.

Productinformatie

ISBN
9789464501957 / 978-94-645-0195-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
102
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

In de verte zagen Emma en Anna het moeras met daarboven een zwarte wolk. De meisjes schrokken en Snuffel begon te grommen.
Anna was bang en deed een stapje achteruit. Emma nam haar vast en trok haar dicht tegen zich aan. Zo bleven beide meisje een tijdje roerloos staan, kijkend naar die donkere wolk. Wat zou dat kunnen zijn? Plots verdween de wolk en zagen ze iets uit het moeras opstijgen. Het werd groter en groter. Was het een mens? Een ander levend wezen?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek