Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Achter de groene deuren
Een man met zijn bakfiets - Verzet in Hillegom '40-'45

Auteur

Anton Warmerdam

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Achter de groene deuren is een intrigerend verhaal waarin wordt beschreven hoe Esther Warmerdam haar jeugd heeft doorgebracht in oorlogstijd. De spanningen binnen het gezin, het dubbelspel van haar vader, de drukte van alle zussen en broers, en het vele ziek zijn, wat je allemaal door haar ogen ziet. Je ziet een keer de andere kant van het verhaal; de kant van een niet-Joods gezin, waarbij de vader zijn eigen leven op het spel zet om Joden te helpen en zo een heldendaad verricht.

Over de auteur

Anton Warmerdam (geboren in 1943 te Hillego)m) heeft het boek, geschreven door zijn zus Esther in het Engels, naar het Nederlands vertaald. Hij wil de gebeurtenissen, vooral in de oorlogsjaren, binnen het grote gezin meer bekendheid geven.

Productinformatie

ISBN
9789464502619 / 978-94-645-0261-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-01-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Met een boze opmerking ging de Duitse soldaat terug door de huiskamer en opende de schuifdeuren naar de winkel. Ik volgde hem met mijn ogen, door de nu geopende deuren en in de uiterste hoek, vlakbij de voordeur, zag ik nog een soldaat. Met zijn geweer op vaders hoofd gericht. Vader stond roerloos stil. De uitdrukking op Vaders gezicht kon ik niet zien. De soldaat zei niets, hij staarde langs de loop van het geweer naar mijn vaders hoofd. Zoals ik het kon zien, door de winkel en de huiskamer, stond mijn Vader in de hoek, hij scheen zo ver weg en klein. De kleintjes bleven spelen, te klein om iets in de gaten te hebben.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek