Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Spitz
Topprestaties vanuit een gezonde basis - Healthcoaching voor dansers

Auteur

Saskia de Badts

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kijk jij elke dag in de spiegel om te zien of je dunner bent geworden? Weet je precies in welke spiegel je er mager uitziet en welke spiegel je moet mijden? Ben je voortdurend bezig met jezelf uithongeren en ben je daar klaar mee? Of ben je een dansliefhebber die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de schermen? Dan is Spitz! voor jou! Veel dansers hebben een ingewikkelde relatie met hun gewicht. Dat is onnodig, stelt Saskia de Badts. Als je op de juiste manier leert omgaan met de zware beproevingen die het dansvak met zich meebrengt, kun je een verstoord eetgedrag en eetstoornissen voorkomen en simpelweg genieten van dansen. Spitz! bevat handige tips, praktische tools en persoonlijke verhalen van dansers. Ook staan er heerlijke recepten in van dansers van vooraanstaande gezelschappen, zoals Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Introdans. Gewoon, omdat iedereen moet kunnen genieten van lekker eten. Aan de hand van dit boek verander je jouw bodyimage van negatief naar positief, met als bonus een gezond leven vol energie en plezier in het dansen. Je leest dat het niet alleen om eten draait, over intuïtief eten in plaats van een dieet volgen, en hoe je eetbuien kunt herkennen en voorkomen. Diverse emotionele verhalen van dansers laten je inzien dat je niet de enige bent. Met diverse opdrachten krijg je inzicht in wat je doet en hoe je hierin verbetering kunt aanbrengen.

Kijk gauw naar de geweldige promofilm! https://vimeo.com/671142698

Over de auteur

Saskia de Badts (1969) heeft na het afronden van haar dansopleiding vijf jaar in New York gedanst, lesgegeven en een van de grootste dansstudio’s mede gerund. Ze is gecertificeerd als Simonson-jazzdocent, pilatesdocent, afgestudeerd aan het Institute for Integrative Nutrition® (=IIN) Health Coach Training Program en docent basisonderwijs. Saskia is directeur van het Amsterdam Dance Centre en expert op het gebied van verstoord eetgedrag. Spitz! is haar eerste boek. Ze woont met haar man en zoon in Amsterdam

Productinformatie

ISBN
9789464502756 / 978-94-645-0275-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-01-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
194
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Chocolademelk en Donald-Duckkauwgom
In het eerste jaar had ik een klasgenootje dat leefde op snickers en er toch geweldig uitzag. Dat was mijn ideaal: wel iets lekkers eten en er toch goed uitzien. Bouwstenen voor je lichaam, daar had ik nog nooit van gehoord. Dus ik begon ook weer te experimenteren.
De volgende diëten passeerden de revue:
- Chocolademelk, in de zomer koud, in de winter warm voor de broodnodige variatie, gecombineerd met Donald-Duckkauwgom. Dan heb je iets om op te kauwen en als de smaak weg is, stop je gewoon weer wat nieuwe kauwgoms (liefst twee of meer) in je mond.
- Rode wijn gecombineerd met chokotoff. Het leek me destijds een goed idee.
- Cola light met diverse bonbonbloc-repen. De eigenaar van het tankstation waar ik ze iedere avond haalde, stelde mij nooit vragen. Dank daarvoor.
- Vier keer per dag een kwart appel met een lepeltje cottage cheese. (Gelezen in een boek van een wereldberoemde ballerina.)
- Zoute popcorn met héél veel water. Daarna voel je je lekker vol.
- Een hele bak Ben & Jerry’s met als favoriet chocolate chip cookie dough.
In die tijd woonde ik alleen, dus ik hoefde me aan niemand te storen, en andersom. Het enige lastige was een uitnodiging voor een etentje. Dan loog ik altijd: oh, dan kan ik net niet, ik heb al met iemand anders een afspraak.
Als iemand bij me was en vroeg wat ik die avond zou eten, had ik standaard een kookboek klaarliggen om er iets leuks uit voor te lezen. Deze leugens werden gewoon routine; ik hoefde er niet over na te denken. Misschien hadden anderen me door, maar daar heb ik nooit iets van gemerkt.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Theo op 09-02-2022
Een goed boek, vooral als hulpboek voor betrokkenen bij dit soort problematiek en dat hoeven m.i. niet alleen dansers(essen) te zijn. Prettig leesbaar vanwege de afwisseling van onderwerpen en indeling. Succes!!