Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Handen Vast!
Drie kinderen, drie wensen en een heks met magische krachten.

Auteur

Anneke Noordzij-Boender

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op weg naar school komen drie kinderen door een toevallige gebeurtenis in aanraking met een heks. Ze hadden nooit gedacht dat dat hen dat ooit zou overkomen. Want, zoals Isa zei; Heksen bestaan niet!'Deze heks beschikt over bepaalde krachten en heeft zelfs een specialiteit. Die vraagt wel het uiterste van haar concentratie! Isa, Yumi en Tom want zo heten de kinderen komen op plaatsen waarvan ze nooit gedacht hadden dat ze er zouden komen. Aan het einde van het avontuur weten de kinderen het zeker. Goede heksen bestaan! En er zullen nog vele avonturen volgen.

De opbrengsten van het boek worden aan de Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting geschonken.

Over de auteur

Anneke Noordzij-Boender is in 1953 geboren in Poortugaal. Een dorpje onder de rook van Rotterdam. Daar haalde ze ook de inspiratie vandaan voor het boek. Het eerste hoofdstuk is niet verzonnen maar echt gebeurd. Tot de fantasie het overnam van de werkelijkheid. Toen al. Later kwam die fantasie haar enorm van pas. Ze observeerde mensen en wat ze niet begreep of niet wist verzon ze er bij. Op de scholen waar ze later werkte vertelde ze om kinderen wijzer te maken, inzicht te verschaffen of iets duidelijk te maken. Of een bepaalde sfeer te laten beleven, emoties te voelen en een empathisch vermogen te ontwikkelen. En als woorden ontoereikend waren hielp het om tekeningen te maken. Wat bijvoorbeeld bij bepaalde kinderen als extra hulpmiddel kon worden ingezet. Anneke heeft altijd lesgegeven. Aan kinderen vanaf vier jaar tot en met 15 jaar. En altijd speelde de fantasie, het vertellen en het zichtbaar maken van woorden en situaties een belangrijke rol.

Productinformatie

ISBN
9789464502848 / 978-94-645-0284-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Mama lachte: ‘Wat is er met jou aan de hand? Normaal hou je niet zo van spruitjes.’ Hè wat stom om dat te zeggen, dacht Isa. Ze was helemaal in de war. ‘Ja dat klopt, maar gehaktballen vind ik wel lekker‘ zei ze toen maar. Pfff, wat vond ze het spannend. Ze gingen eten. Daarna ging Isa douchen en mocht ze nog even naar beneden televisiekijken. Dan tandenpoetsen en naar bed. Ze moest zorgen dat ze wakker bleef totdat het donker was. Dat was moeilijk. Haar ogen prikten. Af en toe ging ze rechtop zitten omdat ze bang was dat ze in slaap zou vallen. Toen dacht ze aan Tom en Yumi. Die lagen nu natuurlijk voor haar te duimen. Dat hielp. Ze ging zelf ook duimen. Nu was ze ineens klaarwakker. Langzaam werd het donker. Toen het zo donker was dat ze bijna niets meer zag riep Isa haar moeder. ‘Mam!’ riep ze hard. En wachtte met bonzend hart op het geluid van mama die de trap op kwam. Daar kwam ze. Ze rende de trap op! ‘Wat is er?’ vroeg ze bezorgd. En deed meteen het licht aan. ‘Nee mam. Doe het licht maar uit,’ zei Isa en knipperde met haar ogen alsof ze last had van de lamp. ‘Kom even bij mij op het bed zitten. Ik kan niet slapen. Ik moet je wat vragen.’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Resie op 21-02-2022
Heerlijk kleurrijk kinderboek! Leest fijn voor en bevat mooie illustraties. Fijn om naast het voorleesplezier ook nog eens een goed doel te kunnen steunen.