Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Sage van Aya
Regentes

Auteur

Mirjam Boers

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,7 / 5 (12 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

De Sage van Aya vertelt het verhaal over moed, innerlijke kracht, doorzettingsvermogen en de magie van ware liefde. Dankzij de unieke combinatie van lezen met muziek word je meegezogen in een wereld vol spanning, actie en avontuur. Wanneer Aleksander DeWinter onverwachts overlijdt, erft zijn dochter Aya als eerstgeborene niet alleen zijn positie als regent van Amare, maar ook de zetel van de Negen Verenigde Rijken. Die alliantie blijkt uiterst fragiel. Aya komt terecht in een keiharde mannenwereld, waarin kracht wordt vereist en emotie als zwakte wordt gezien. Bovendien accepteert niet ieder rijk een vrouw op de zetel, waardoor haar vaders levenswerk uiteen dreigt te vallen. Voortgestuwd door een onmogelijke liefde moet Aya al haar politieke vaardigheden inzetten om een allesvernietigende oorlog te voorkomen.

Bekijk hier de boektrailer: https://www.youtube.com/watch?v=0DzBqv44IxM

Over de auteur

Mirjam Boers (1981) is een geboren en getogen Rotterdamse en al vijfentwintig jaar chronisch ziek. Juist die Rotterdamse mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat ze is gaan schrijven. Eerst zagen de kinderboeken van de UP Beertjes het levenslicht, maar pas toen ze opiatenvrij was ontstond er een verhaal dat verteld moest worden. De vertellingen van de Negen Verenigde Rijken verwoorden de drijfveer die haar na iedere tegenslag opnieuw doet oprichten. De innerlijk kracht van een vrouw. En dat is precies de boodschap die ze haar lezers mee wil geven.

Productinformatie

ISBN
9789464502893 / 978-94-645-0289-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-03-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
334
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Aya blijft voor de zetel van de grootheerser staan en kijkt de zaal in. Er komt een aangename rust over haar heen. Dit is haar moment en ze wacht tot het muisstil is geworden. “Leiders van de Negen Verenigde Rijken,” begint ze kalm. “Welkom in Amare. Mijn vader, Aleksander DeWinter, was een groot en geliefd staatsman. Niet voor niets kozen jullie unaniem hem als grootheerser. Zijn passie en tomeloze energie om het leven voor iedereen beter te maken, resulteerde in het welvarende land dat wij de Negen Verenigde Rijken noemen. Negen rijken die elkaar versterken. Die handel drijven, raad geven en genezen. Mijn vader zag nooit onze verschillen, maar alleen de verbondenheid. En ook al hebben we verschillende gebruiken, rituelen en overtuigingen, we zijn allemaal mens en rechtmatig inwoner van dit land. Ik groeide op met deze overtuiging. Het overlijden van mijn moeder verwonde mijn vader diep, maar hij brak niet. Ondanks zijn grote verlies bleef hij werken aan een betere wereld voor ons allemaal. De afgelopen jaren heeft hij mij voorbereid op een taak die zwaarder is dan elke andere. Het is een grote verantwoordelijkheid om te kunnen handelen in het belang van alle rijken. Een verantwoordelijkheid die ik mij maar al te goed besef. Voor velen van u kwam het heengaan van mijn vader als een schok. De schok was voor mij niet minder, maar ik voel me gesterkt in het feit dat zijn onderricht bijna voltooid was. Hoewel zijn heengaan ook mijn hart met pijn vervult, sterk ik mij met de herinnering aan hoe hij met zijn verlies omging. Ook mijn hart is verwond, maar zeker niet gebroken. In mijn handen zal zijn nalatenschap voortgezet worden en het feit dat u allen bent gekomen om dit te bekrachtigen verwarmt mijn hart. Laten we onze wapens op het Plateau der Vereniging leggen, zodat we samen verder kunnen bouwen aan een mooier, welvarender en bovenal verenigd rijk!” Aya werpt een blik naar Sandorian die haar verbluft aanstaart. Deze krachtige woorden had hij absoluut niet van haar verwacht.

Reviews (12)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door J.N. Kingma-Postma op 07-10-2023
Recensie van:

De sage van Aya:

Regentes

Deel 1

De Sage van Aya vertelt het verhaal over moed, innerlijke kracht, doorzettingsvermogen en de magie van ware liefde. Dankzij de unieke combinatie van lezen met muziek word je meegezogen in een wereld vol spanning, actie en avontuur.

Auteur: Miriam Boers

Mirjam Boers (1981) is een geboren en getogen Rotterdamse en al vijfentwintig jaar chronisch ziek. Juist die Rotterdamse mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat ze is gaan schrijven. Eerst zagen de kinderboeken van de UP Beertjes het levenslicht, maar pas toen ze opiatenvrij was ontstond er een verhaal dat verteld moest worden. De vertellingen van de Negen Verenigde Rijken verwoorden de drijfveer die haar na iedere tegenslag opnieuw doet oprichten. De innerlijk kracht van een vrouw. En dat is precies de boodschap die ze haar lezers mee wil geven.

Wijze van lezen:

Paperback ontvangen voor deelname aan FB Boekentoer lezen en recenseren van onbekende auteurs o.l.v. Attie Dotinga in ruil voor mijn recensie.

Uitgeverij: Boekscout

Genre: roman

Cover en flaptekst:

De afbeelding op de cover benamen gelijk de adem. Wat een schitterende kleuren van fel zonnen wit tot diverse geel schakeringen. Een persoon in een mantel met een zwaard in de nek. Met de rug naar mij toe. Weglopend onder de laatste stroken licht. Wie is hij of zij? Deze afbeelding prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Ik wil het beeld vasthouden. Mijn handen jeuken om het na te tekenen. Maar kan ik dan de schoonheid wel genoeg vangen?

De flaptekst zet mij nog verder op scherp. De auteursfoto en informatie zijn een waardevolle toevoeging.

Mooie tekst:

Onmogelijk bestaat niet. Je ziet alleen de weg nog niet!

Mathias Xavier

Het verhaal:

Wanneer Aleksander DeWinter onverwachts overlijdt, erft zijn dochter Aya als eerstgeborene niet alleen zijn positie als regent van Amare, maar ook de zetel van de Negen Verenigde Rijken. Die alliantie blijkt uiterst fragiel. Aya komt terecht in een keiharde mannenwereld, waarin kracht wordt vereist en emotie als zwakte wordt gezien. Bovendien accepteert niet ieder rijk een vrouw op de zetel, waardoor haar vaders levenswerk uiteen dreigt te vallen. Voortgestuwd door een onmogelijke liefde moet Aya al haar politieke vaardigheden inzetten om een allesvernietigende oorlog te voorkomen.

Mijn leesbeleving:

Gelijk voelde ik mij innerlijk verbonden met Aya. Wat een toonbeeld van een krachtige, empatische, stoere en vechtlustige vrouw. Wat kan zij, ondanks haar intense verdriet om diegene die ze het meeste lief had, zo rotsvast en vol overtuiging het ambt wat haar door geboorte is gegeven invulling geven.

Maar wat maakte het mij woest dat een vrouw in een door mannen bepaalde wereld een extra motivatie ten toon moet spreiden. Het is toch niet best. Gelukkig is Aya ontzettend begaafd met een scherpe tong en een verstand wat vlijmscherp en zeer snel inspeelt op alle veranderingen om haar heen.

Wat was ik trots op haar gedurende het hele verhaal. Zo secuur haar plek in de wereld waar zij recht op heeft aftasten. Uitvogelen wie zij kan vertrouwen en wie niet. Vechten met een verbeterende waar je u tegen zegt. Net zolang totdat de vijand op de grond ligt en zij erboven uit torent.

Meestal vind ik een mooie quote uit het verhaal. Maar dat kan ik nu niet doen want dan zou ik het hele boek moeten quoten. Dat vergt teveel ruimte. Met andere woorden; alle zinspassages in dit boek gaan met je aan de haal. Sommige snijden diep door je ziel, anderen laten je een kolkende en zinderende passie voelen en vervolgens merk je dat je weer zit te grinniken om de humor in het verhaal.

De schrijfstijl is beeldend waardoor je snel een band opbouwt met de personages. Ze gaan je onder de huid zitten. De dialoog is uitstekend uitgewerkt. Je ervaart tot in het diepste van je binnenste wat de ware intenties zijn van de personages. Soms prettig en soms totaal niet.

De opbouw is prima. De titels boven de hoofdstukken maken duidelijk in welke fase het verhaal zich bevindt.

Wat ik moeilijk vond tijdens het lezen was het luisteren naar de muziek. Dat gaf mij teveel prikkels. Omdat ik NAH heb. Alhoewel ik honderd procent achter het idee sta. De gekozen nummers zijn erg mooi en geven de lezer een nog intensere beleving van de tekst.

Omdat het een deel 1 betreft komt het wel tot een bloedstollende finale maar laat de auteur de lezer in opperste staat van verwarring achter hoe het verder zal gaan in deel 2. Omdat ik genoten heb van deel 1 ben ik zeer benieuwd naar deel 2.

Mijn mening:

Ik geef 4 sterren.

Dit verhaal is een verrassend krachtig debuut. Een spannend en zeer boeiend verhaal wat je nergens loslaat. Je moet door lezen tot de laatste letter. De schrijfstijl is beeldend. De personages zijn prima uitgewerkt. Ze komen op het papier tot leven. De opbouw is prima.

Het open einde doen je verlangen naar deel 2.

De verklarende woordenlijst achterin is een aanvulling op het verhaal.door Roos 🌹 op 16-01-2023
Dit boek vraagt om meer!
Ik kan bijna niet wachten op Deel 2!
Spanning, Romantiek in een prachtig geschreven verhaal!
Absoluut met veel gevoel geschreven en dat komt zeker ook zo over!
Chapeau! 👍 Ik heb er van genoten!
door Wijna Wagenaar op 21-08-2022
Ik mocht De saga van Aya regentes van Mirjam Boers lezen voor de Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers.

Aya de eerstgeborene dochter van Aleksander De Winter krijgt na het plotselinge overlijden van haar vader de positie en de taak om regentes te zijn van Amare en de zetel van de Negen Verenigde Rijken .
Ze komt terecht in een keiharde mannenwereld , waar ze zich staande moet houden , niet ieder rijk ziet graag een vrouw aan de macht .
Aya moet al haar vaardigheden inzetten om een oorlog te voorkomen , en dan ook nog haar weg zien te vinden met een onmogelijke liefde te midden van al het politieke spel .

Mijn leeservaring

Vanaf het begin werd ik het verhaal ingezogen .
Het verhaal is goed uitgewerkt , de personages gaan onder je huid zitten , en zijn goed beschreven .
Sommige heb je lief vanaf het begin , en andere vertrouw je niet .
Het verhaal bouwt zich steeds verder op en de spanning neemt toe .
Aya heeft heel veel kracht en liefde , en haar doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig .
Ze heeft een plekje verovert in me hart ., samen met haar grote liefde Jaïr .
De omgeving is zo realistisch beschreven dat je alles voor je ziet en het verhaal net even meer gaat leven .
Aan het eind is de spanning te snijden .

Het lezen met muziek is een aparte ervaring , wel leuk bedacht , maar voor mij persoonlijk werkt het niet .

Ik lees graag in stilte .

Ik kijk heel erg uit hoe het verhaal verder gaat en kijk uit naar het vervolg .

Het krijgt van mij 5 sterren
door Lie op 19-06-2022
De sage van Aya: regentes, geschreven door @myriam boers, vertelt het verhaal van Aya en Jaïr. Het is een verhaal van kracht, moed, doorzettingsvermogen....maar ook over het zich als vrouw profileren in een mannenwereld.

Na het overlijden van Aleksander DeWinter wordt Aya, zijn eerstgeborene, regentes van Amare maar ook Grootheerser van het Noorden, bestaande uit de Negen Verenigde Rijken. Heel haar leven leidde haar vader haar op om deze taak te kunnen uitvoeren want na zijn dood zou zij de eerste vrouwelijke eerstgeborene zijn. Aya kan en zal zich moeten rechthouden in deze mannenwereld, ze toont dat ze haar mannetje kan staan en haar vaardigheden kan inzetten om de fragiele allianties te steunen. Na de ontmoeting met een nobele onbekende tijdens een wandeling in de stad verandert Aya's leven... Wie is hij? Is deze liefde mogelijk?
Als lezer wordt je door het verhaal omvat, stoppen met lezen is geen optie. Het boek leest heerlijk weg.
Een pluspunt bij dit boek is de begeleidende muziek. Leuk om bijpassende muziek op de achtergrond te hebben.
Kijk al uit naar een vervolg...
door Frits Waser op 19-03-2022
Heb genoten van je boek.
8 uur lang in een andere wereld geweest.
Heerlijk “leesvoer”.
Ga zo door!
Wacht ongeduldig op het vervolg

door Joska op 19-03-2022
In dit boek ga je op reis vanaf de eerste bladzijde. Het voert je naar een wereld waar van alles aan de hand is en waar een jonge vrouw (letterlijk) moet vechten voor haar plaats en haar liefde. Je komt in aanraking met meedogenloze mensen, een dreigende oorlog en falende politiek maar ook allesoverheersende liefde, humor en spanning en dat in combinatie met de bijbehorende muziek. Ineens lees je met tranen in je ogen maar ook met een vette glimlach!
Het is uniek, heerlijk om bij weg te dromen.
...en het mooie is, het wordt steeds beter!


door Robert verb op 17-03-2022
Dit verhaal is een opening voor vele meer. Je stapt er makkelijk in en voordat je het weet zit je in de nachtelijke uurtjes nog steeds te lezen. En dat tekent voor een goed geschreven boek. De combinatie muziek met lezen hoeft niet voor iedereen prettig te zijn, maar is wel een leuke vondst. Ik zou zeggen voor diegenen die het niet prettig vinden, stop even met lezen, speel de muziek en ga verder. Het voegt echt wat toe! Voor het vervolg van dit boek weet ik zeker dat het nog fantastischer wordt. Ik wens een ieder veel lees en luister plezier toe.
door Wim Boers op 15-03-2022
Heb het boek gelezen - is pakkend goede verhaallijn - na elke bladzijde ben je nieuwschierig wat er op de volgende staat en gebeurt - mijn proficiat ik hoop gauw het tweede boek te kunnen bestellen !!
door Rob van Kampen op 15-03-2022
Ik heb met veel plezier Aya gelezen. De eerste omschrijving die bij mij opkomt is “natuurlijk”. Het is “natuurlijk” geschreven ik weet geen beter woord, het leest lekker weg, staan geen rare dingen in, gebeurtenissen kunnen, bijna allemaal, gewoon waar zijn. Veel personages, wat niet hinderlijk is (naamlijst is een goede vondst) en deze worden ook goed persoonlijk gemaakt.
Compleet verhaal met een geschiedenis, zegelringen en hun geheimen, rijken met hun heersers, verliefdheid van de hoofdpersoon en alle toestanden daar omheen (inclusief seks scenes, die heel goed beschreven zijn). Mystiek, het bloed en de heerser, de strijder en de vrouw. Gevechten met zwaard die ook heel goed beschreven zijn, kortom gewoon een goed boek!
Ik heb de muzieklijsten beluisterend, maar dat is niet mijn ding, muziek bij het lezen. Ik hoor dat niet, omdat ik lees, dus dat heeft voor mij geen meerwaarde. Ik vind het wel een leuke vondst en ook een slimme gimmick om je boek wat extra’s te geven.

door Renaldo de vries op 15-03-2022
Heel leuk boek! Zeker de combinatie met de muziek erbij. Spannend maar leest ook lekker weg! Aanrader dus.
door Tineke de Ben op 14-03-2022
De sage van Aya is een vlot geschreven, levendige en boeiende roman die je moeiteloos meeneemt naar een andere wereld. Het is een boek dat je niet gemakkelijk weglegt en heerlijk om even bij weg te dromen.
door Tineke Kloosterman op 13-03-2022
Geweldig, wat een heerlijk boek om te lezen ! Verhaal pakt me, ben vanmorgen begonnen, ik kan niet ophouden met lezen ! Heerlijk genieten in de zon van meeslepende, spannende saga met bijpassende muziek vanuit de SPOTIFY playlist op de achtergrond ! Een totale beleving van een krachtig verhaal ! GENIETEN ! 😍👏❤