Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Man die uit zijn verhaal valt

Auteur

Olette Luitwieler

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Joep is een psychotherapeut die geen voldoening meer vindt in zijn werk en vervalt in cynisme en zelfingenomenheid. Hij ontdekt dat iedereen vastzit in zijn eigen verhaal en zichzelf en anderen daarmee voor de gek houdt. Door dit besef raakt hij in conflict. Hoe kan hij zijn beroep nog langer serieus nemen? Als hij op zijn verjaardagsfeest besluit om zijn waarheid uit te spreken, onthult ook zijn vrouw haar geheim. Is niet alleen zijn werk, maar ook zijn huwelijk een farce? Joep kan zichzelf niet langer ontvluchten. Wat is nu werkelijkheid? Wie is hij?
Man die uit zijn verhaal valt is een roman waarin psychologie, filosofie, spiritualiteit en intermenselijke relaties samenkomen in fictie waarin de lezer zichzelf kan herkennen.

Over de auteur

Olette Luitwieler is schrijver, spreker en ze begeleidt transformatietrajecten voor innerlijke bevrijding. Man die uit zijn verhaal valt is haar vijfde boek. Ze heeft zowel fictie, non-fictie als een dichtbundel op haar naam staan. Haar passie voor non-dualiteit is groot en ze deelt haar inzichten over bewustzijn graag.

Olette (Vlissingen, 1968) woont en werkt in Amsterdam.

Productinformatie

ISBN
9789464502978 / 978-94-645-0297-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-02-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Hij kijkt de tuin in.

‘Weet je, dieren zijn echt. Daarom hou ik zoveel van ze. Zij hebben geen therapeut nodig, omdat ze de boel niet voor de gek houden en hun lot eenvoudigweg nemen. En mensen, pff, leer mij mensen kennen. Klagen dat ze kunnen! En altijd hebben ze noten op hun zang. Ik zelf ook hoor, ben geen haar beter. Want vertel me nu eens, Madeleine, kun jij een reden bedenken waarom ik ongelukkig zou kunnen zijn?’

Kees is er inmiddels bij komen staan. En ook Sjaak, die met Cynthia staat te praten, luistert met één oor mee.

‘Nee, niet echt, denk ik,’ antwoordt Madeleine bijna schuchter.

Joep neemt een slok en houdt de entrecotes goed in de gaten nu.

‘Precies. Die is er niet. En zou je me daarom een ontevreden zeikerd vinden als ik je zeg dat ik het wel ben?’

‘Eh, nou ja, eh...’

‘Nee, zeg gewoon eerlijk, dat zou je vinden, toch?’ zegt Joep en hij heft zijn glas.

‘Ik zou het in ieder geval niet begrijpen. Je hebt toch alles?’

‘Alles ja, alles. Maar om misverstanden te voorkomen, wat bedoel jij eigenlijk met alles?’

‘Nou, gewoon, je hebt een goed lopende praktijk, een lieve vrouw en dochter, gezondheid, een mooi huis, vrienden, geen financiële zorgen.’

‘Inderdaad, en dat is nog lang niet alles. Ik heb zelfs een snoeischaar, dat weet Kees ook, hè Kees,’ zegt Joep en hij lacht.

‘Ik … ik ga even wat salade halen,’ zegt Madeleine en ze druipt af.

‘Ik zou de ogen uit mijn kop moeten schamen voor mijn ontevredenheid, niet dan?’ praat hij verder tegen niemand in het bijzonder.

‘Misschien is het de leeftijd. Je begint je leven te overdenken en dat is vaak niet de beste fase,’ zegt Kees.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Kees op 28-03-2022
Olette schrijft direct en meeslepend, en neemt je in dit boek al vanaf de allereerste zinnen meteen mee in de innerlijke wereld van de hoofdpersoon. Onder andere door haar rijke en originele gebruik van metaforen en haar zeer herkenbaar beschrijven van de gedachteprocessen van 'Joep' werd ik bijna voelbaar in zijn huid en innerlijke wereld meegezogen. Die identificatie maakte dat het verhaal tegelijkertijd ook meteen mijn eigen verhaal werd, compleet met een reeks van 'aha-momenten' en een ontroerend gevoel van herkenning. Ik bewonder hoe zij prachtig en zeer herkenbaar de pijnlijk gevoelde dualiteit schetst tussen het aangeleerde, het aangenomene, het voorgenomene, en datgene dat aan elke duiding of interpretatie ontsnapt. Een dualiteit die voor de hoofdpersoon steeds nijpender en beklemmender wordt, en er uiteindelijk in uitmondt dat het licht een klein beetje gaat dagen voor Joep (door Olette weergaloos opgetekend!). Een absolute aanrader voor de liefhebber van literatuur die raakt aan de kern van hoe we ons leven leven, en de eindeloze en onpeilbare diepte die daaronder ligt. Ik las het boek in één ruk uit en draag het nu, inmiddels al weer vele weken later, nog steeds als een kostbaar kleinood in mijn ziel mee. Bestsellerpotentie dus, wat mij betreft!