Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vergeten beroepen
Leven en werken in het Nederlandse circus

Auteur

Fabian Dekker

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Er bestaan ontzettend veel boeken over het circus. Of het nu gaat om het Nederlandse circus of om de internationale circuswereld. Meestal wordt in deze publicaties de rijke historie van het circusveld uit de doeken gedaan en niet zelden worden verhalen gepresenteerd met allerlei sfeervertellingen en foto’s. Minder bekend is wat het betekent om te leven en werken in het Nederlandse circus. Gebruikmakend van interviews met circusartiesten, directeuren, docenten, vertegenwoordigers van circuswerkplaatsen en gezelschappen, laat dit boek zien welke psychologische veerkracht circusmensen vertonen op de arbeidsmarkt én tegen welke onzekerheden ze aanlopen.

Over de auteur

Fabian Dekker is arbeidssocioloog en werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef eerder onder andere boeken over de positie van zzp’ers, jongeren op de arbeidsmarkt en over de invloed van technologische verandering op werk.

Productinformatie

ISBN
9789464502992 / 978-94-645-0299-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

“In het algemeen vind ik dat er meer aandacht mag zijn voor het circus in Nederland. Het is een beetje een ondergeschoven kunstvorm, waar neerbuigend naar wordt gekeken. Terwijl circus juist een bijzondere kunstvorm is, omdat het alle vormen in zich kan opnemen.”

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek