Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kortsluiting
Op jonge leeftijd leven met epilepsie en een kwaadaardige hersentumor

Auteur

Britt de Vries

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Het is februari 2020 als het begint. Britt heeft haar eerste epileptische aanval. Het blijft een tijdje rustig, maar na een paar maanden is het weer raak. Eind juni is er zelfs sprake van dagelijkse epileptische aanvallen. Britt voelt zich onzeker en allerlei vragen spoken door haar hoofd. Wat is er toch allemaal aan de hand? Al snel starten de onderzoeken in het ziekenhuis. Op 2 september 2020 hoort Britt dat ze een kwaadaardige hersentumor heeft. Dit nieuws slaat in als een bom. Krijgt ze chemo's? Gaat ze dood? Het boek kortsluiting is geschreven vanuit Britt haar eigen ervaringen, gedachten en gevoelens. Het verhaal laat zien hoe ze op jonge leeftijd omgaat met de angsten, zorgen en onzekerheden die bij haar ziekteproces komen kijken.

Over de auteur

Britt de Vries (2002) is geboren en getogen in Leeuwarden. Ze is tweedejaarsstudente van de hbo-opleiding pedagogiek, waarbij ze leert hoe ze ouders en kinderen moet helpen en begeleiden bij de opvoeding. In haar vrije tijd voetbalt ze graag en schrijft ze verhalen. Britt is geen onbekende in de schrijfwereld. In het verleden heeft ze namelijk vier jeugdboeken geschreven. Ze schrijft al verhalen en boeken vanaf het moment dat ze kon schrijven. Britt wil in de toekomst pedagoog en schrijfster worden.

Productinformatie

ISBN
9789464503333 / 978-94-645-0333-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
260
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Plotseling gaat de deur van mijn slaapkamer open. Mijn moeder loopt naar mij toe. “Britt, we moeten om drie uur in het ziekenhuis zijn,” zegt ze. Het komt niet heel vrolijk uit haar mond. “Hoezo?” vraag ik. “Ik moet leren.” “Ze hebben de uitslag van je MRI-scan nu al. Ondanks je wegens het coronavirus maar één ouder mee mag nemen, hebben ze voor jou een uitzondering gemaakt. Papa gaat ook mee,” zegt mijn moeder. Haar woorden komen keihard binnen bij mij en ik begin meteen te huilen. Als je letterlijk over een maand achttien wordt en je je beide ouders mee mag nemen naar het ziekenhuis waar natuurlijk ook coronapatiënten liggen, zegt dat al genoeg. Er is iets ergs aan de hand. Er is gewoon geen andere mogelijkheid. Ik ben de afgelopen zomer enorm vaak naar het ziekenhuis geweest en altijd werd er heel erg de nadruk gelegd op het feit dat je maar één ouder mee mag nemen naar het ziekenhuis in verband met de coronamaatregelen. En nou wordt er ineens gezegd dat ik mijn beide ouders mee moet nemen?! Ik ren overstuur naar beneden. Ik krijg om drie uur echt een slechte uitslag te horen. Dat weet ik zeker. Maar ik kan gewoon niet bedenken wat de uitslag is. Ik ben veel te overstuur om daarover na te denken.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Peter op 12-03-2022
Het boek van Britt besteld en in één keer uitgelezen. Een aangrijpend verhaal en vanuit Britt zo mooi geschreven. Respect en kippenvel.