Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Toof Pet de Toverpet

Auteur

Jetse Offers

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit kinderboek worden interessante leerzame elementen over zestig dieren gecombineerd met een dosis fantasie. Toof Pet de Toverpet is een (voor)leesboek voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar. Het zijn 60 kinderverhalen waarin een jongen en een meisje een hoofdrol spelen. Ze zetten om de beurt de toverpet op, kijken naar een afbeelding van een dier/beestje en spreken de toverspreuk uit. Vervolgens wordt hij of zij omgetoverd in dat dier, bij dat dier en maakt het met dat dier kennis. Wetenswaardigheden, vaak ook een verrassing voor volwassenen, worden in kindertaal eenvoudig uitgelegd. Doen ze de pet weer af, dan keren ze weer terug naar de plek waar de toverspreuk werd uitgesproken.

Over de auteur

Jetse Offers (1951) is een gepensioneerd IT’er. Hij was actief als ontwikkelaar, account-/salesmanager en trainer commerciële vaardigheden voor sales en niet-sales. Zijn motto was, en is nog steeds positief afwijkend: “Niet verkopen verkoopt het beste”. Zijn cursusmateriaal bestond uit eigen geschreven e-boeken. Door de Corona-pandemie was hij genoodzaakt echt met pensioen te gaan. Uit verveling is Toof Pet ontstaan, wat ruim een jaar resulteerde in een wekelijkse Toof Pet column in Brabants Centrum, elke week met een plaatsgenootje in de hoofdrol. Toof Pet de Toverpet is een bundeling van alle columns.

Productinformatie

ISBN
9789464503487 / 978-94-645-0348-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-02-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

WIE IS TOOF PET?

Toof Pet is een pet. Het is niet zomaar een pet, hoor. Het is een héél bijzondere pet. Het is een toverpet en daarom heet de pet “Toof Pet” of kortweg “Toof”. Toof Pet kan toveren.

Dit zijn Imke en Tijn. Imke is een meisje en Tijn is een jongen. Zij kregen vandaag samen Toof Pet de Toverpet cadeau van hun papa en mama. Nu woont Toof Pet bij Imke en Tijn.

‘Jullie mogen Toof om de beurt opzetten,’ zegt papa.
‘Hoe moeten wij toveren?’ vraagt Imke.

Papa vertelt dat als je de pet op hebt, je dan jezelf kunt omtoveren in een dier of beestje. ‘Stel dat jij je wilt omtoveren in een vlieg,’ legt papa uit, ‘dan zet je Toof Pet op jouw hoofd. Je moet de klep met duim en wijsvinger vasthouden, naar een vlieg kijken en de toverspreuk zeggen:

“Toof, opgelet! Voor die vlieg heb ik jou opgezet.”
Dan verandert Toof Pet je PATS BOEM in de vlieg waar je naar kijkt. Als vlieg kan je dan met die vlieg én Toof praten.’

‘Hoe worden wij weer gewoon een jongen of een meisje?’ vraagt Tijn.
‘Als je de pet af doet, dan ben je weer, PATS BOEM, terug op de plek waar je de toverspreuk uitsprak,’ zegt mama. ‘

Je kunt je ook omtoveren door naar een dier of beestje te kijken op een plaatje. Of een dier in een film of video, op YouTube of op de televisie,’ vertelt papa verder. ‘Als je de pet op je hoofd met de klep naar achter draait, word je ook nog onzichtbaar.’

‘Door je om te toveren leer je vast heel veel van en over het dier of beestje waarin je jezelf omtovert,’ zegt mama.

‘Dat weet ik zeker,’ zegt papa met een knipoog. ‘Soms zal het ook best wel een beetje spannend zijn, denk ik.’

Imke en Tijn zijn blij met Toof Pet de toverpet.


De doelgroep (kinderen van 5 t/m 8 jaar) blijken meteen gegrepen te worden door het gegeven Toverpet. De afbeelding van de pet geeft stof tot praten: Wat een mooie pet, wat een grappige pet, die pet heeft ogen, ik wil ook wel zo’n pet.

Zestig (60) leerzame verhalen, leuk geïllustreerd, voor slechts 33 cent per verhaal. Voeg eventueel een eigen boodschap toe in het kader op bladzijde 3 en je hebt een super leuk en zinvol cadeau voor jouw (klein)zoon, (klein)dochter, neef of nichtje."

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek