Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Koeienvlaaien Beestjes Aaien
Rampscenario voor een supervakantie

Auteur

Nancy de Heer

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Silver moet een paar weken logeren bij zijn oom Leo op een boerderij. Hij vindt er geen bal aan omdat oom verwaarloosde dieren opvangt en plantaardig eet.
Als zijn vriendinnetje Debbie ook mag komen logeren wordt alles anders. Er wordt een babycavia binnengebracht. Silver en Debbie mogen voor het diertje zorgen. Dan ziet Silver dat dieren in de mensenwereld niet kunnen overleven zonder hulp. Hij besluit zich later ook te gaan inzetten voor dieren.
Een boek van deze tijd waarin bewustzijn een grote rol speelt: de zorg voor de aarde en alles wat daarop leeft. Een tijd, waarin wij met z’n allen kunnen zorgen voor een gezonde planeet met gezonde mensen en dieren.
Een leuk en spannend boek voor vanaf 8 jaar.


De opbrengsten van dit boek worden gedoneerd aan stichting Stem voor Dieren: https://www.stemvoordieren.nl/

Over de auteur

Nancy de Heer is schrijver en ghostwriter. Zij komt uit een kunstenaarsgezin en werkte vroeger bij haar ouders in het kindertheaterbureau Bliksemproducties. Zij verzorgde talentenjachten en begeleidde kinderen op het toneel. Ook zong zij in de band die later geformeerd werd tot de jongensband The Shorts. In de jaren 90 schreef ze reclameboodschappen voor AH en het Kruidvat. Haar grote liefde voor dieren heeft ervoor gezorgd dat ze de stichting Stem voor Dieren oprichtte in 2009. Momenteel zet ze zich in tegen het leed in de intensieve veehouderij. Nancy is geboren en getogen in de prachtige stad Leiden en heeft twee zoons waar ze een hechte band mee heeft. Haar vijf kleinkinderen zijn de pareltjes die het leven zo mooi maken. En de strijd tegen dierenleed zal ze nooit opgeven.

Productinformatie

ISBN
9789464503609 / 978-94-645-0360-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-03-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Zo in de avond is alles anders, denkt Silver. Overdag lijkt de wereld zo groot. Het is of alles in de nacht kleiner is. Het is doodstil. Op zijn knie voelt hij het hartje van de cavia snel tikken. Tik, tik, tik, tik. In de verte hoort hij: ‘Oehoe … oehoe … oehoe ...’ Zou dat een uil zijn? Hij kijkt naar Whinky, die inmiddels in slaap is gevallen. Silver legt zijn handen beschermend om het diertje heen. Zo klein. Zo lief. Hoe konden mensen hem nou toch weggooien? Het zwarte lijfje voelt warm. Dat er in zo’n klein lijf een hart zit. Ja, en longen natuurlijk en een maagje waar nu alle melk in zit. Dat dat er allemaal in past. Hij voelt zijn ademhaling. Door hún hulp kan de baby- cavia blijven leven. Zíj zorgen ervoor dat hij veilig is en beschermd.
Het zorgen voor zo’n piepklein beestje geeft Silver een gevoel dat hij nog nooit gehad heeft: hij voelt zich groot en sterk en gelukkig. Hij begrijpt dat dit is wat oom bedoelt: dieren kunnen in de mensenwereld niet voor zichzelf zorgen. De mensen moeten voor de dieren zorgen. Maar behalve dat, voelt hij zich ook trots. Apetrots op oom Leo, die zoveel dieren opvangt en dat al jarenlang doet. Die zijn hele leven alleen maar denkt aan bescherming en verzorging van mishandelde of verwaarloosde dieren. Die zo zorgvuldig met zijn tuin omgaat dat zijn planten en bloemen de mooiste zijn van de wereld. En die mensen leert dat je afval niet zomaar moet weggooien, maar dat je het nog kunt gebruiken. Tuinresten en mest van de dieren, bijvoorbeeld. Daarmee kun je helpen de aarde mooi te houden. En je hoeft er geen supermens voor te zijn, gewoon iemand als oom Leo. Of als Silver.
De babycavia slaapt rustig door in Silvers handen. Dat hij zo snel ademt hoort, heeft oom verteld. Dat doen jonge dieren.
‘Later als ik groot ben Whinky, dan koop ik ook een boerderij, vlak bij oom Leo,’ fluistert Silver. ‘Dan mogen pap en mam en Debbie bij ons wonen en ga ik net als oom allemaal dieren opvangen.’ Dit vindt hij het mooiste besluit van zijn leven. Dan word ik oom Silver, denkt hij blij.
Hij tilt Whinky naar zijn plekje onder de lamp en kruipt in bed. ‘Oom Silver,’ wat klinkt dat bijzonder.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Heppie Vegan Kids

Nancy de Heer

Dit boek is voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. Misschien wel het boek voor jou. Het opent een wereld. Een wereld, waarin je je op een bijzondere manier kunt inzetten voor duurzaamheid op aarde en een beter leven voor landbouwdieren. Misschien heb je besloten, of er over nagedacht om geen dieren en producten van dieren meer te willen eten en gebruiken. Misschien weet je niet of dat wel kan als kind. Of misschien zoek je naar een manier om het er met je ouders over te hebben. Dit boek vertelt je alles over gezond en verantwoord veganistisch eten. En hoe het is om plantaardig te leven in het algemeen.

Samen met je ouders kun je op ontdekkingsreis gaan in de wereld van de vegans. Veel bekende mensen zoals Miri Kloosterman (Thijs van GTST), Milouska Meulens (Jeugdjournaal) Dio, Josje Huisman (K3), Ariana Grande, Armanda Govers (Utopia) Beyoncé, Dj Wannabeastar, en Miley Cyrus, om er een paar te noemen, gingen je voor omdat ze klaar zijn met het feit dat de aarde steeds meer vervuild raakt en dieren erg lijden in de grote veehouderijen.

Je hoeft er niet aan mee te doen. Buig je samen met je ouders over deze duurzame levensstijl: word een Heppie Vegan!
17,50
Voorkant cover

Heppie Vegan

Nancy de Heer

Dit boek is geschreven voor mensen die overwegen om plantaardig te gaan eten: vleeseters, vegetariërs maar ook veganisten. Iedereen kan iets opsteken van de bespiegelingen over deze eigentijdse, duurzame levensstijl.

Wat kom je als veganist zoal tegen behalve dat je anders gaat eten? Vegan zijn is een levensstijl die verstrekkende gevolgen heeft voor je innerlijke ontwikkeling. Kiezen voor een plantaardige levenswijze creëert meer bewustzijn. Je gaat anders denken, anders tegen de wereld en milieuproblemen aankijken. Maar wat kom je sociaal gezien tegen? Ben je echt zo’n vreemde eend in de bijt, of ligt dat aan je eigen houding? Je kunt je nuttig maken in de nog steeds overheersende vleescultuur, als ambassadeur van plantaardig leven. Praat met mensen over je ervaring maar laat ze in hun waarde. Ieder mens volgt zijn eigen levenspad.

Dit boek geeft je de juiste tools om een gezellige veganist te zijn. Het geeft je inzicht in het omgaan met de vooroordelen over veganisme. Het geeft inzicht in jezelf als mens. Hoe wij mensen geneigd zijn een ander te veroordelen om de keuzes die hij maakt.

Een plantaardige levensstijl blijkt goed te zijn voor de gezondheid, het milieu en onze landbouwdieren. Word ambassadeur van een nieuwe wereld: de plantaardige wereld, met compassie voor je medemens, voor dierenliefde en een schone aarde, dat zorgt voor een tevreden gevoel met oplichtende geluksmomentjes. Word een Heppie Vegan!
20,50