Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bokkenrijdster
magische reizen met een vrouwelijke mandragora op een fallusdiertje, doorhe

Auteur

Heleen Van 'tveld

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Een jonge heks wordt ondergedompeld in magische lessen, gegeven door haar geleerde en 'Vrij-Eigenzinnige' moeder. In Bokkenrijderstijden is het oppassen geblazen om als buitenbeentje niet mee getrokken te worden in de stroom van vervolgingen. In tijden van oorlog, ziekte en dood verliest Barbara haar hart en zielsverwant, en heeft haar lesbische mandragora, fallusbeestje en 'hellehond' als trouwe vrienden. Het is een vreemde dogmatische wereld waarin gedicteerd wordt in wie of wat je moet geloven en waarin mensen zich kopzorgen maken 'wat mensen doen met hun geslachtsdelen. Wie mag de rok en wie mag de broek?' De marginalen van de Geschiedenis hebben hun stempel achtergelaten en mogen nooit vergeten worden. Bokkenrijders bestonden uit allianties tussen vlaamse burgers, buitenlanders, zigeuners, joden, geleerden, en vrouwen. Een didactische roman

Over de auteur

Heleen alias Morgane La Fay, moeder, heks, echtgenote, vertelster, priesteres, muzikant, zangeres en schrijfster... Van klein af aan was Heleen al geobsedeerd door de wereld van sprookjes en projecteerde haar fantasie op de gewone saaie mensenwereld. Alle activiteiten waren dingen zoals cello spelen, zingen, tekenen, magie, geschiedenis, verhalen, natuur, dieren enz... Toen Heleen groot was bleek dat het kind in haar niet mee gegroeid was en dat ze in deze grijze wereld zich niet altijd even goed voelde. Gelukkig als je je dromen blijft najagen, ook al blijven ze net buiten handbereik, heb een mooi uitzicht tenminste. De eerste Lockdown was voor haar een heerlijke periode van afzondering in haar natuurlijke omgeving vol groen. Toen ze niet mocht gaan vertellen probeerde ze eerst via live cameraevents dan maar te vertellen. Maar aangezien deze oude ziel, -die al eeuwen ergens verstoft in de 'zielenvoorraadkast' lag- nog niet mee is met de moderne media was het gemakkelijker te schrijven. Interessante weetjes over geschiedenis onthoud je des te beter met een goed verhaal dat dienst doet als leidraad om al deze kennis beter te onthouden. Of dat zegt Heleen of Morgane La Fay toch tenminste. Al spelend leren en al draaiende keren!

Productinformatie

ISBN
9789464503685 / 978-94-645-0368-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-03-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
434
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Dansende Balzakken. De nacht was voorbij en het was in het jaar 1758. Barbara schrikt wakker. Met bonzend hart kijkt ze naar de balken boven zich waar de kruidenbundels aan bengelen. Opeens herinnert ze zich weer waar ze was. Ze had de avond daarvoor wat heksenzalf gestolen van moeder. Ze wou het toch eens zelf uitproberen. Onder haar oksels, op haar polsen en slapen (overal waar de huid het dunste was) had ze het mengsel van zuigelingenvet met kruiden verdeeld. De hele nacht had ze gevlogen en kunnen neerkijken op het dorp dat steeds kleiner en kleiner werd. De verleiding om de sterren te bereiken was enorm groot. Iedere keer dat ze naar beneden kwam en de grond kon raken, duwde ze zich weer af en steeg ze hoger… Hoger en hoger tot ze niet meer wist wat onder of boven was. Tot ze weer hoogte verloor en weer op de grond kwam… Ze was zelf zo klein in de kosmos dat ze vergat wie ze was, hoe ze heette… Dat verlost zijn van de dagelijkse gang van het leven, niets te zijn en toch alles… Dat was zo… fijn… Tot ze dan een vuur zag… Een vuur met volk errond dat danste… Allerlei soorten wezens… Met hoorns, hondenkoppen, mannen, vrouwen… Zelfs… zag ze dat goed? Kabouterachtige wezentjes en zelfs… waren dat nu… De intieme delen van een man die zelfstandig aan het rondhoppen waren op hun teelballen? Van al dat dansen zouden ze wel eens eeltballen kunnen krijgen… Barbke moest het uitproesten van het lachen om haar eigen woordspeling. Ze zag heksen op bokken rondvliegen. Het was een vrolijke bedoening. Iedereen kon zich zonder schaamte laten gaan. Ze zag vrouwen elkaar kussen, mannen elkaar omhelzen en omgekeerd ook. Ze zag mensen waarvan ze niet wist of ze man of vrouw waren of tegelijk. De schaamte die drukte op ieder leven in de normale maatschappij, die samenleving waar haar moeder haar zo veel mogelijk van weghield, was hier verdwenen. Barbke vond het heerlijk om er naar te kijken en ze voelde kriebels in haar buik… Een nieuw gevoel dat haar

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Willy Zon Lievens op 15-01-2023
Ik heb het boek van Heleen volledig verslonden, inclusief de niet genummerde bladzijden tss blz 329 en 426. Het zou me niet verwonderen dat Heleen daarvoor een bijzondere reden heeft. Ik vind het ronduit een fascinerend en adembenemend magisch verhaal. Ik heb intens genoten van haar schrijfstijl 'buiten categorie'. Ik viel zo een beetje van de ene verbazing in de andere. Nochtans ben ik wel iets gewoon omtrent fantasie. Ze weet als geen ander geschiedenis, (zwarte) magie, kruidenkennis en nog zoveel meer te verenigen in een onwaarschijnlijk boeiend verhaal. Meer dan 400 blz lang de spanning er in houden is een ware heksentoer. Mijn warme zonnedank hiervoor.
door Yvonne op 14-06-2022
In een ruk uitgelezen. Zeer boeiend en het wordt niet saai. En zoveel bijgeleerd ondertussen over dat wat we vandaag tegenkomen met de holebi's dat dat een lang verleden heeft. En wie durft zeggen dat transsexualiteit toen niet bestond moet dit boek maar eens lezen!
door Ying op 01-06-2022
Amai, ik glibberde bijkans van mijn stoel met al die historische sexy feitjes... Zaaaalig boek! Zou ditijdens mijn puberteit graag in handen gehad hebben.
door Klaartje Keppens op 28-03-2022
Ik ben pas in het boek begonnen en kan het maar moeilijk neerleggen. De verhalen en weetjes zijn zo intrigerend dat ik nu al weet dat het een geweldig boek is :-)
door Ben schatteman op 17-03-2022
Dit boek is een must read! Een meeslepend verhaal doorspekt van weetjes en legendes. Heerlijk en gedurfd! Wat een ontdekking. Ik kijk al uit naar meer van dit.