Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

MOBYLETTE
EEN ZOMERLIEFDE IN EGMOND

Auteur

Arita Halff en Bert Kamp

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is 1968. Op het strand van Egmond aan Zee wandelt een meisje naar haar strandhuisje. Ze gaat hier de komende zomer wonen. Vier jongens verlaten Ameland. Na een lange rit vindt er in Heiloo een ontmoeting plaats. Twee jonge mensen maken een keuze en hun leven neemt een wending. Doen ze dit bewust en is er wel over nagedacht? Of is het de liefde voor elkaar die ervoor zorgt dat de toekomst voor altijd verandert?

Een romantische novelle die bestaat uit een combinatie van werkelijkheid en fantasie.

Over de auteur

Arita Halff is geboren in Heiloo. Ze heeft jarenlang als docent Nederlands en Burgerschap op het MBO gewerkt. Als freelancer schreef ze human-interestverhalen voor de plaatselijke krant. Ook schreef zij columns voor het maandmagazine ‘OOK’. Tevens voor een onderwijsvakblad. Samen met Bert Kamp bracht ze in 2009 het boek “NAAR ZEE” uit. Bert Kamp maakte de foto’s en Arita Halff schreef daar gedichten bij.
Samen schreven ze “Mobylette” waar ze met plezier aan hebben gewerkt.

Bert Kamp is geboren in Nijverdal en groeide op in Rheden aan de Veluwezoom. Daar keek hij op thermiekvolle dagen vanuit het zolderraam naar de cirkelende zweefvliegtuigen. In 1972 maakte hij op Terlet zelf zijn eerste solovlucht. Verder bezocht hij de Pedagogische Academie, waarna hij ruim 40 jaar in het Onderwijs bivakkeerde. Zijn passies zijn gitaarspelen en fotografie. Met zijn camera is hij vaak AAN ZEE te vinden.

Productinformatie

ISBN
9789464504019 / 978-94-645-0401-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-03-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

"Gaat het?"
Haar Mobylette heeft zich inmiddels in een blauwe rookwolk gehuld, waarbij het achterwiel razend ronddraait.
"Ja hoor," zegt ze bijna verlegen. En nu pas zie ik hoe mooi haar ogen zijn. Hoe haar haar niet blond is, maar van goud.
"Ik ben op weg naar het strand van Egmond. We hebben daar een huisje."
Dan flitst het door me heen dat ik dit keer wel heel erg goed mijn best moet doen om mijn vrienden te overtuigen dat we weer op zoek moeten naar een huisje. Dit keer naar...
"Het Leeuwennest," zegt ze.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Johan Steenhoek op 03-05-2023
‘Mobylette’ is een romantische novelle die bestaat uit een combinatie van werkelijkheid en fantasie. Ik heb deze novelle in een adem uitgelezen. Het verhaal over twee verliefde mensen, van puberliefde tot volwassen worden, wordt afwisselend verteld uit het perspectief van de ander. Het is poëtische en romantische literatuur. Mooi hoe Arita en Bert de natuur aan de kust beschrijven en welke invloed die op hun (alter ego’s) heeft. Ook mooi hoe de twee auteurs een inkijkje geven in hun gevoelens. Het boek heeft een verassende opzet en een verassend einde, met teksten van een hoog niveau. Kortom een aanrader.