Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Herfst
Liefde in tijden van redeloosheid

Auteur

Johan De Muynck

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Chantal en Werner ontmoeten mekaar door een dom toeval. Die gebeurtenis leidt tot een relatie, die zich geleidelijk aan ontwikkelt tot een passionele liefde. Tijdens hun zoektocht naar mekaar genieten ze van de leukere dingen van het leven. Eén na één vallen de sluiers van hun eigen levenservaringen. In intense gesprekken over maatschappelijke onderwerpen en existentiële thema’s tasten ze de grenzen af van waarheid en leugen, van hypocrisie en integriteit, maar ook van schoonheid en harmonie. Herfst is een verhaal van liefde en lijden, een confrontatie met het ouder worden, een ode aan kunst en cultuur, een betoog tegen onredelijkheid en dogmatisme.

Over de auteur

Johan De Muynck (69) is een voormalig bedrijfsleider in de energiehandel. Hij is getrouwd, fiere vader van drie prachtige dochters en gelukkige opa van drie schatten van kleinzoons. Zijn nieuwste roman, Herfst, vond zijn inspiratie hoofdzakelijk in talloze gesprekken met familie, vrienden en kennissen, die veelal plaatshadden in zijn vakantiehuis in Zuid-West-Frankrijk. Voorheen verschenen van dezelfde auteur eveneens Schaakmat!, De krullen van Leda en Ikari bij Boekscout.

Productinformatie

ISBN
9789464504330 / 978-94-645-0433-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-03-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was duidelijk dat Chantal hem niet onberoerd liet. Hij genoot elke seconde wanneer ze tegenover hem zat in het restaurant, elk woord dat ze sprak, elke glimlach die ze tentoon spreidde. En dan die knuffel, die net even iets te lang duurde om puur amicaal geïnterpreteerd te kunnen worden, de kus op zijn mond, niet op zijn wang, zoals de vorige keren, dat ze toeliet dat ook hij haar mocht omhelzen, nog langer dan de eerste knuffel, het handkusje, de evidentie waarmee zij het pact sloot om mekaar zo gauw weer terug te zien. Was zij de nieuwe accu in zijn leven? Hij rakelde met zijn handen door zijn haren, streek ze naar achteren. Hij voelde hoe hij met de dag kaler werd. Zijn indian summer was bladlozer dan hij ooit had gedacht. Zijn bladeren waren al voor een flink gedeelte naar beneden gedwarreld. En dan dat bierbuikje. En het zicht dat verminderde. Om nog maar van de rest te zwijgen. Hoe zou Chantal daartegen aan kijken. Zou ze daar geen oog voor hebben, het allemaal maar op de koop toe nemen? Zij was tenslotte een flink stuk jonger dan hij. Zij lette tenminste op haar gezondheid, op haar lichaam, op haar figuur, op haar eetgewoonten. Ze dronk blijkbaar alleen maar cola zero of thee. Hij had haar nog nooit een druppel alcohol zien consumeren. Zij was slank, zij was mooi, neen, zij was nog veel meer dan mooi, ze was de overtreffende trap, de superlatief: ze was attractief, dat was het, ze trok hem aan, als een magneet. Geen perfecte afmetingen, maar wel vooral dat ene dat hem aantrok, die fascinerende, doordringende blik die boekdelen sprak, die intelligente uitdrukking in haar ogen die haar aan hem kluisterde. Hij bewonderde de software van haar brein. Maar ook de hardware van haar lichaam liet hem niet onberoerd, zoveel was duidelijk.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Ikari

Johan De Muynck

2 reviews
De zwaar verminkte lichamen van vier mannen worden door spelende kinderen in het duinengebied Zeurenslag aangetroffen. Rechercheur Koen Bouwman wordt tegen zijn zin op de zaak gezet. Terwijl Bouwman diverse pistes uitpluist, staat de sfeer aan de trading desk bij de nutsfirma PiRho, door het uitbreken van de financiële crisis, onder hoogspanning. Trade Manager Paul Trappeniers, bekend om zijn cholerisch temperament en ongenuanceerde uitspraken, gaat stoom afblazen bij zijn boezemvriend Jacob Belboom, de introverte personeelsdirecteur met een vreemd, ondermaats gevoel voor humor. Gaandeweg wordt duidelijk dat er een samenhang bestaat tussen de moorden en de firma.
20,45
Voorkant cover

De krullen van Leda

Johan De Muynck

Wouter lijdt aan jongdementie. Door zijn asociale gedragingen en cynische uitspraken komt hij continu in conflict met zijn directe omgeving. Hij is in zowat alle opzichten de antipode van zijn vader, een topbankier. Wanneer het financiële kaartenhuisje wereldwijd in elkaar stort ziet Wouters vader slechts één uitweg: zelfdoding. Wouters vrouw, Leda, is met veel pijn en moeite opgeklommen tot belangrijke functies in de juridische wereld. Maar ook zij wordt niet gespaard. Tijdens een lucide fase besluit Wouter euthanasie te laten uitvoeren.
Het verhaal is een metafoor die schetst hoe de toenemende polarisatie in de maatschappij onvermijdelijk leidt tot chaos.
21,45
Voorkant cover

Schaakmat!

Johan De Muynck

Boudewijn is gefrustreerd omwille van zijn eenvoudige afkomst. Door omstandigheden wordt hij desondanks opgenomen bij de Wooloomooloos, een vriendenkring van elitaire jongeren. Gebruik makend van zijn specifieke talenten evolueert hij, na een moeizame start, geleidelijk aan van zero to hero. Ondanks zijn systematische aanpak, waarbij hij het leven beschouwt als een beredeneerd schaakspel, wordt hij geconfronteerd met onvoorspelbare turbulenties, die zijn plannen in de war sturen. Net als zijn vrienden ondervindt ook hij dat de beklimming van de maatschappelijke ladder een proces is van vallen en opstaan.
Parallel aan de belevenissen van het vriendenclubje voltrekken zich gedurende de zes beschreven decennia wereldwijd allerlei dramatische gebeurtenissen en maatschappelijke veranderingen die bepalend zijn voor de toekomst van onze samenleving. Historische mijlpalen maar ook de petite histoire van onze tijd worden uitvoerig beschreven.
In de quote/unquote-sequenties dialogeren de filosofisch ingestelde Gerard en de rationeel denkende Alfons over allerhande thema’s die onze samenleving beroeren.
22,50