Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Categorie 7

Auteur

Yara Workel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Ik ren alsof mijn leven ervan afhangt. Mijn benen zijn al een tijdje gevoelloos. Ik heb het gevoel alsof ik stik, maar ik kan niet stoppen. Takken maken krassen op mijn gezicht en een enkele keer struikel ik. 

Rikki woont in een verwoeste wereld. Overleven is haar enige doel. Opeens verschijnt er een teken op haar arm; het teken van de dood. Alles verandert als Rikki door nieuwe vriendschappen ontdekt wat de ware betekenis is. 

Zeven categorieën 
Twee werelden 
Eén verrader

Over de auteur

Yara Workel is vijftien jaar oud en zit in de vierde klas van het gymnasium. Ze vindt het geweldig om te dwarsfluiten en samen met anderen muziek te maken. Yara heeft de blauwe band in karate. Thuis woont ze met haar ouders, broertje, zusje en hond. Op veertienjarige leeftijd is Yara begonnen met het schrijven van Categorie 7. Natuurlijk hoopte ze dat het een echt boek zou worden, maar tegelijkertijd dacht ze dat het nooit zou lukken. Het is een droom die uitkomt!

Productinformatie

ISBN
9789464504712 / 978-94-645-0471-2
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
15-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Vuur maakt een knetterend geluid in mijn oren. Mijn slaap doet zeer en mijn lichaam voelt als een blok steen. De neiging is groot om mijn ogen te openen, maar ik weet ze dicht te houden. Wat er ook aan de hand is, ik heb waarschijnlijk geslapen en dan kan ik de schijn ophouden. Voetstappen komen mijn richting op, waardoor ik verstijf. Gelukkig loopt de persoon door. Een mannenstem praat tegen iets. Het duurt even voordat ik me realiseer dat die stem van Collin is. Daardoor schiet ik in één keer overeind. Collin draait zich met een ruk om. Hij krijgt een schuine lach op zijn gezicht waar ik van moet zuchten. Versuft kijk ik om me heen. Collin moet dat gemerkt hebben. ‘Je bent buiten bewustzijn geraakt van de klap. Ik denk dat je ongeveer twee uur geslapen hebt en dat je tussendoor een paar keer wegviel. Zodra het gebeurde heb ik je op Lightning, mijn paard, gelegd en zijn we samen met jóuw paard hierheen gelopen.’ De manier waarop hij ‘jouw’ uitspreekt ergert me. We zijn niet meer in het prachtige landschap, hier is het juist duister. Er zijn een paar kale bomen en de grond is grijs. Hoe langer ik in deze wereld ben, hoe minder ik ervan snap. ‘Rikki, je hebt uitleg nodig.’ Dat zei hij eerder ook al. Collin kijkt me ernstig aan. Ergens wil ik echt wel weten wat hij te zeggen heeft, maar dat wil ik hem niet laten merken. ‘Ga je gang,’ zeg ik. Het kwam mijn mond alweer uit zonder na te denken. Collin lijkt opgelucht en gaat zitten op een omgevallen boom. Ik lig op de grond, maar kan hem nog steeds zien. ‘Om met de deur in huis te vallen: je bent anders. Anders dan de normale mens in ieder geval en ik ben dat ook.’ Bijna moet ik lachen. Ik ‘anders’, dat lijkt me sterk. Ik ben de meest gewone, saaie persoon op aarde. Hij heeft het fout. Collins blik staat strak en serieus en dat maakt dat ik verder luister.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Aron Bauer op 15-04-2022
Uitermate goed boek! Wat een spanning heb ik beleefd! Net alsof ik er midden inzat. Het boek was niet langdradig en zitten lekker vee cliffhangers in. Zeker aan te raden, vooral voor young adults!
door Eva Roelofs op 19-04-2022
Ik lees normaal niet zo heel veel Nederlandse boeken, maar dit boek las heel makkelijk en ik kon eigenlijk niet stoppen met lezen door alle spanning. Ik raad dit boek echt aan voor iedereen die een spannend en leuk boel zoekt