Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Planeet Zazo en vijf andere kinderverhalen

Auteur

Willy Chin Joe

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De verhalen zijn erg gevarieerd, waar die zich ook afspelen. In een spaceship naar planeet Zazo met nog levende dinosaurussen, of tijdens een zeiltocht naar een eiland met mysterieuze grotten. In een dichtbij gelegen bos met angstig gevluchte dieren, of in een bos waar tijdens een overlevingsweekend de kracht van vriendschap tot uiting komt. Op een speelplaats waar een ondeugende puppy toch de favoriet wordt, of in een achtertuin waar de poes oma in problemen brengt.

Kinderen kunnen zich in de hoofdpersonen herkennen, zich inleven in de spannende gebeurtenissen en even wegdromen in grootse belevenissen, waarbij in de verschillende avonturen het altijd weer goed komt. De schrijfstijl is soepel, waardoor kinderen dit boek makkelijk kunnen lezen en begrijpen.

Over de auteur

Willy Chin Joe (1944) uit Paramaribo kreeg van twee van zijn kleinkinderen een tot boekje geknutseld zelfgeschreven verhaaltje met tekeningen. Kleindochter was de schrijfster en haar broertje kon nog niet schrijven, daarom was zijn bijdrage mondeling en middels tekeningen. Dit inspireerde de auteur om zelf fantasievolle verhalen voor hen en alle andere kinderen te gaan schrijven, terwijl vroeger zijn schrijven meestal betrekking had op projecten. Bij Boekscout verscheen in 2021 het eerste boek van de auteur, 'De woefies en vier andere kinderverhalen'.

Productinformatie

ISBN
9789464505399 / 978-94-645-0539-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-05-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Eindelijk is dan het grote moment aangebroken. Isa en Ry staan in de nachtelijke duisternis midden in het weiland. Ze kijken volgens afspraak naar het westen, in de richting waar de zon elke dag ondergaat. Klokslag twaalf uur horen ze een zacht snijdend geluid, terwijl er een grote wolk neerdaalt op het gras. Alles is totaal verduisterd zodat een toevallig langskomende aardbewoner niets zal kunnen zien. De kinderen staan midden in de wolk. Opeens zien ze lichtjes die een smal looppad vormen. “Vlug, hierheen,” beveelt een zacht stemmetje. “Als we te laat zijn missen we de aansluiting met het spaceship. Ik ben Kesa, klim maar in mijn spacemobiel en trek de kap over je hoofd. Vergeet niet je stoelriemen goed vast te maken, want we vliegen met de snelheid van het licht.” “Maar, maar waar ben je?” vraagt Isa. “We kunnen je niet zien,” zegt Ry. “Dat weet ik,” antwoordt Kesa.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Suzanne op 10-10-2022
Prachtig boekje met leuke spannende fantasieverhalen. Ook prachtige illustraties. Heel fijn om voor te lezen. Maar ook om zelf te lezen. Zelf in x uitgelezen.