Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het boek over zelfbeschadiging
Een hulpboek over zelfbeschadiging voor automutilanten, naasten en professionals

Auteur

Lisette Grootendorst

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zelfbeschadiging is een onderwerp dat nog weinig besproken wordt in de maatschappij. Je lijkt er pas over te horen wanneer je zelf ervaring hebt met zelfbeschadiging, en dat is best vreemd natuurlijk! Dit boek is speciaal door de manier waarop zelfbeschadiging wordt benaderd: het persoonlijke aspect wordt behandeld in dit boek door de personen áchter de gewoonte te interviewen. Door de mensen die aan zelfbeschadiging doen te behandelen als persoon, worden juist die mensen bereikt voor wie het boek bedoeld is; automutilanten, naasten en professionals. Daarnaast is dit boek wetenschappelijk onderbouwd. Je krijgt dus de informatie van ervaringsdeskundigen en van de wetenschap!

Over de auteur

Lisette Grootendorst (1999) studeert Toegepaste Psychologie en is ervaringsdeskundige op het gebied van zelfbeschadiging. In haar studie en in haar werk bij de stichting zelfbeschadiging leerde Lisette meer over zelfbeschadiging. Ze wilde graag een hulpboek maken voor de mensen die kampen met zelfbeschadiging, de naasten en professionals. Om zo hun leed te verkleinen en hopelijk hen te helpen.

Productinformatie

ISBN
9789464505894 / 978-94-645-0589-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-05-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
84
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

In je leven maak je gebeurtenissen mee die van invloed op je zijn. Veel mensen die zichzelf beschadigen, hebben vroeger verschillende pijnlijke of schokkende gebeurtenissen meegemaakt. Die worden ook wel als traumatische ervaringen omschreven. Een traumatische gebeurtenis kan misbruik zijn, een verkrachting, een scheiding of ernstig gepest zijn op school. Door deze ervaringen voelen de mensen zich vaak angstig, woedend en hulpeloos. Deze ervaringen kunnen ertoe leiden dat je het gevoel hebt geen controle meer over je leven te hebben, of dat je een laag zelfbeeld krijgt. Door deze ervaringen kan je je ook onbegrepen en onzeker gaan voelen. Traumatische gebeurtenissen kunnen je gevoeliger maken voor stressvolle situaties. Hierdoor kan het gebeuren dat je op een stressvolle situatie heftig reageert. Je kan je overweldigd voelen. Zelfbeschadiging is voor sommigen van hen een manier om deze gevoelens te verwerken of te verminderen. Meestal is er een wisselwerking tussen biologische factoren en omgevingsfactoren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek