Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het geheim van Beer
Avonturen van een buitengewone puppy en zijn baasje

Auteur

Annelies Nuiten

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Merel is super blij! Haar allergrootste wens is uitgekomen. Ze heeft een hondje gekregen. Het is een lief, zwart, pluizig bolletje. Samen met haar zus Vlinder noemen ze de puppy Beer.
Beer heeft een enorm geheim. Merel is een grote dierenvriend en komt er per ongeluk achter.
Terwijl Merel leert hoe ze voor Beer moet zorgen, ontdekt Beer de wereld. Meestal hebben ze met z'n tweeën veel plezier. Soms maken ze ook spannende dingen mee. Door het geheim worden ze de beste vrienden en slaan ze zich door elk avontuur.
Laat je gezellig voorlezen of ontdek helemaal zelf het geheim van Beer.

Over de auteur

Annelies Nuiten woont met haar man en drie kinderen in Etten-Leur. Newfoundlanders hebben, naast de zwarte haren en kwijlvlekken op haar kleren, ook een speciaal plekje in haar hart achter gelaten.
Met veel plezier heeft ze aan dit kinderboek gewerkt. Tijdens het schrijven heeft ze regelmatig een stukje voorgelezen aan de kinderen. Als ze schaterden van het lachen, was haar doel bereikt.
Haar kinderen hebben alle illustraties getekend. Zo is dit boek een echte familie-creatie geworden.

Productinformatie

ISBN
9789464505948 / 978-94-645-0594-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Met verbeten gezichten hangen Vlinder en Merel over hun sturen gebogen. Ze stampen op de trappers. Een pluk blond haar vliegt voor Merels ogen. Voor de zoveelste keer veegt ze het achter haar oor.
Tien meter achter hen fietst mama. Ze roept: 'Uitkijken waar je rijdt! De verrassing is er echt nog wel als jullie thuis komen!'
Merel en Vlinder horen het niet eens. Ze denken maar aan één ding. Als ze vandaag uit school thuis zouden komen, dan wacht er een verrassing op hen.
Wat zou het zijn? Vanochtend hadden ze al druk geraden. Het was geen taart, cadeautje of oma die op visite komt. Volgens mama moesten ze geduld hebben. Ze zouden er vanzelf wel achter komen.
Super gemeen dat ze het niet gewoon vertelde. Heel de dag op school hebben ze gepiekerd, wat het zou kunnen zijn. Ze hebben niet eens tikkertje gespeeld in de pauze. Met z’n tweeën stonden ze in het speelbos, tegen een boom aan geleund, om na te denken.
Zelfs de meester had aan Vlinder gevraagd wat er aan de hand was. Normaal is ze altijd als eerste van de klas klaar met haar rekentoets. Nu had ze pas de helft af, omdat ze constant uit het raam aan het staren was.

Merel knalt haar fiets op de standaard.
'We zijn thuis. Ik wil het nú weten,’ stampvoet Merel.
'Nog heel even wachten, kleine driftkikker. Ik dacht dat jij vorige week acht was geworden. Peutertjes gedragen zich beter dan jij. Je ziet het vanzelf als we binnen zijn,' antwoordt mama. ‘Eerst de fietsen in de schuur zetten.’
'Kom nou,' zegt Vlinder ongeduldig. 'We willen naar binnen.'

Eindelijk maakt mama de voordeur open.
Vlinder en Merel rennen onder haar arm door, de gang in. Ze stormen de woonkamer binnen en staan dan abrupt stil.
Midden in de kamer staat een ijzeren kooi.
In de kooi ligt een blauw dekentje.
Een klein, zwart, pluizig bolletje ligt opgerold op de deken.
Voorzichtig sluipen Merel en Vlinder dichterbij. Plotseling beweegt het pluizenbolletje. Een kopje met twee kraaloogjes kijkt hen nieuwsgierig aan.
'Het is een hondje!' roept Merel verrukt uit.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Margot op 17-06-2022
Een ontzettend leuk boek om zelf te lezen of om uit voor te lezen. Kinderen, die van honden houden, zulllen genieten van de verhalen. En als ze nog niet zo gek op honden zijn, zal dat na het lezen van het boek zeker wel het geval zijn.