Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Turbo Road naar Tiwi beach

Auteur

David de Bruijne

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

'Here Jezus, wilt u mij zwart maken?’ bidt Leon als jongen van tien in Kenia. Hij woont als Nederlandse jongen in Nairobi. Hij heeft zwarte vrienden en beleeft een onbezorgde tijd in Nairobi. Naar dat jongetje is de inmiddels dertig jaar oudere Leon op zoek. Hij is in Nederland totaal vastgelopen en wil een nieuw begin maken. De aanleiding is een opdracht van zijn inmiddels overleden vader, er ligt een mysterie, maar daarvan heeft hij aanvankelijk slechts een vaag vermoeden. Door zijn ontmoeting met zijn jeugdvriendin Rosa, verandert zijn reis in een avontuur die hem bijna alles kost. Zijn hernieuwde vriendschap met de wijze Elijah en held van de straat Abdul, geven hem het inzicht en de kracht om door te zetten, te veranderen en te overleven.
‘Wie heeft slavernij uitgevonden?’ De vraag kantelt het perspectief van de volwassen Leon en tijdens zijn avonturen in Kenia wordt hij ook uitgedaagd om over vrijheid, God en liefde na te denken. Het levert een meeslepende thriller waar je als lezer, soms subtiel, soms overduidelijk, wordt gevraagd om over je eigen levensfilosofie na te denken. Als je durft.

Over de auteur

David de Bruijne (1978), woonachtig in Amersfoort, heeft in zijn jeugd in Kenia gewoond en put in het boek regelmatig uit zijn ervaringen van die tijd. De lol van filosoferen en de wil om te schrijven heeft hij van jongs af aan meegekregen. Met dit eerste boek toont David dat er een verhalenverteller in hem schuilt.

Productinformatie

ISBN
9789464506105 / 978-94-645-0610-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
232
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik zie de witte katoenen jurk van mijn moeder driftig in gevecht met de wind. Het silhouet van haar slanke lijf wordt erdoor zichtbaar. Haar zwarte steile haren slaan wild in haar gezicht ondanks de staart die ze vlug in heeft gedaan. Ik zie dat ze wil winnen en dat ze dat niet wil laten merken. Ik kijk trots vanaf een afstand en doe hetzelfde. Zelfs vanaf deze afstand kan ik de grote houten knopen op haar jurk zien. Ze staat met misschien wel vijftig andere moeders voor de startstreep. Ik sta iets verder weg, op de verhoging richting het zwembad waar altijd de klassenfoto wordt genomen.

On your marks!’ hoor ik in de verte.
Get set.’
Ik hou mijn adem in...
Go!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek