Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Als de leeuw brult
Tien jaar Orange Lions basketbal

Auteur

Bryant Abath

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

In Nederland kan men spektakel verwachten als het gaat om basketbal, zowel bij de mannen als de vrouwen. In de afgelopen jaren zijn er veel bijzondere dingen gebeurd, en dan met name bij de nationale teams: de Orange Lions. Zowel de jeugd van de Orange Lions, als de rolstoelbasketballers, de 3x3 teams en de hoofdmacht van de 5x5 Orange Lions hebben veel prachtige wedstrijden laten zien. In dit boek benadert Bryant Abath (1992, Amstelveen) diverse spelers en speelsters die prestaties op het basketbalveld hebben neergezet! Eerder schreef hij drie boeken over basketbal, en inmiddels is hij eigenaar van het platform Support by Report. Dit platform heeft hij in november 2020 opgezet om te schrijven over basketbal, theater en andere mooie initiatieven, zowel nationaal als internationaal.

Over de auteur

Bryant Abath (1992) woont in Amstelveen en heeft een passie voor basketbal. Vanuit deze passie heeft hij inmiddels diverse basketbalboeken geschreven. Verder is hij redacteur van diverse basketbalwebsites en is hij sinds 2020 eigenaar van het platform Support by Report. Op dit platform beschrijft hij de passie en liefde die mensen voor hun werk of hobby hebben. Het doel van het schrijven van deze artikelen is om mensen met elkaar te verbinden, zodat er meer begrip ontstaat voor wat men wil uitstralen of waar iemands passie vandaan komt.

Productinformatie

ISBN
9789464506259 / 978-94-645-0625-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
242
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

"Het gevoel wat in de Vijf Meihal te bekennen was, was een gevoel wat ik altijd had willen voelen. Er was sprake van volledige support, entourage en fanatisme. Alle fans uit Nederland waren daar. Normaal gesproken zie je in Leiden veel dezelfde bezoekers, maar deze keer kwamen ze allemaal voor ons juichen. Dan voel je dat er sprake is van eenheid.” De beste nummers twee zouden zich plaatsen voor het EK. Dat betekende dus niet dat als je tweede zou worden dat je automatisch door was. Er werd heel veel gerekend in Leiden. In een andere poule verloor Roemenië met 70-82 van Letland en uitkwam op een doelgemiddelde van 0.9146. Een optimale uitgangspositie voor de Orange Lions zou zijn dat zij 65 punten zouden moeten maken en niet meer dan zestig punten tegen zouden krijgen. Op deze manier konden ze Roemenië voorblijven, al zou het gaan om een paar duizendsten. In Leiden klonk het luidkeels ‘HOLLAND! HOLLAND!’ Zij zagen een gelijk opgaande eerste helft, waarbij Montenegro wat beter schoot en bij rust met 30-33 voor kwam te staan. Na rust openden de Orange Lions met een driepunter van Roeland Schaftenaar. Daar zou het niet bij blijven. Er werd strak verdedigd en Leon Williams bezorgde de Lions zelfs de voorsprong. Het kon niet op, want opnieuw werd er een steal gepakt en dunkte Mohamed Kherrazi een grotere voorsprong op het bord. De Orange Lions stonden als collectief op. Nick Oudendag was sterk onder het bord, en Montenegro werd wat gefrustreerd. Roeland Schaftenaar zette de stand in het vierde kwart op 54-38 na een driepunter. Het was werkelijk waar feest in Leiden! Alles lukte en de verdediging stond als een huis. Een apotheose kwam tot stand in de Vijf Meihal toen de eindstand van 68-55 op het bord kwam te staan. “Iedereen had echt bovengemiddeld gespeeld. Strohalm op strohalm werd gepakt, we moesten het helemaal zelf doen, en het was gewoon gelukt,” vertelt Mohamed. “Een droom die werkelijkheid is geworden!”

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek