Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Kroepoekmummie (hardcover)

Auteur

Ferdy Karto

Uitvoering
Hardcover
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tussen het overwoekerende groen van het binnen­land, waar hatimannen luid gillen (en jagers daar­om dopjes in hun oren stoppen), ligt een klein Indisch dorpje. Je zou er zo aan voorbij gaan, want er loopt slechts één mod­derig landweggetje naartoe. Het dorp ziet er uit als alle andere; het heeft een plaatselijke roddeltante, een groep brutale kinderen, een slome stoet karbouwen en een kruidenvrouwtje. En een mummie, maar dat weet nog niemand. Die zie je niet, maar hoor je aan het geluid van malende tanden. Twee kinderen zullen dit wezen ontmoeten en daarna, tja, zoals ze zeggen: is het leven in het dorp nooit meer hetzelfde...

 
De Kroepoekmummie is een pakkende vertelling over guitige mensen en onbevangen schepsels. Het gebruikt de Indonesische mystiek, historie en taal om een verhaal over opgroeien te vertellen.

Over de auteur

Ferdy Karto is theatermaker en schrijver. Deze mas schreef korte verhalen, romans, scenario’s (fictie) én artikelen (interessantdoenerij!) over levensbeschouwing. Eerder publiceerde hij Onze Mooie Zonden en The Astonishments of Stork Mayfield. Soms werkt hij aan een toneelstuk, film of probeert hij een gedicht te schrijven. Hij houdt niet van harde wind of zwarte kleding. Vaak mompelt hij in zichzelf. Hij houdt van chocolade, eet veel rijst en – als niemand kijkt – maakt hij in vreemde stemmetjes praatjes met dieren.

Adik Remona Poortman (kunstacademie Rotterdam) tekent de polsen van haar handen voor een Indisch magazine. In de pauze leest ze dan strips, terwijl ze jazz fusion luistert. Haar dag eindigt met krontjong.

Productinformatie

ISBN
9789464506693 / 978-94-645-0669-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-04-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
86
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Zenuwachtig kroop hij centimeter voor centimeter met zijn lichaam naar de rand, totdat je een witte bal aan de rand van de rots zag hangen. Hij keek bangig over het uiteinde naar beneden, waar Susila hem met een handgebaar naar beneden probeerde te lokken. Piet besloot geen aanloop te nemen. Hij wachtte even op het puntje van de rots. Gespannen hield hij zijn armen tegen zijn lijf. Toen stapte hij in de lucht, in plaats van te duiken. De uiteinden van zijn verband dansten in de wind als flikkerende witte vlammetjes. Halverwege zijn val werd hij zo bang, dat hij hard schreeuwde. De vogels vlogen van schrik uit de bomen. WAAAAAYAAAANGUDUUU!!!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek