Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tasja
een beetje activist

Auteur

Vanja Skoric

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tasja voelt zich verwardals als jongens haar vertellen dat voetbal niet voor meisjes is. Waarom zeggen mensen dat meisjes bepaalde dingen niet mogen doen? Ze is nieuwsgierig: is het altijd zo geweest? Tasja's vader vertelt haar een verhaal over vrouwen en meisjes die vechten voor hun rechten! Ben jij ook benieuwd? Kom dan met Tasja meer te weten over vrouwenactivisme!

Over de auteur

Vanja Skoric is mensenrechtenadvocaat, activist en moeder van twee kinderen met een passie voor schrijven. Haar korte verhalen zijn geïnspireerd op de gesprekken die ze voert met haar nieuwsgierige kinderen die willen weten wat ze om zich heen zien, in hun eigen taal. Ze heeft andere kinderen soortgelijke vragen horen stellen, en soms is het moeilijk voor volwassenen om de juiste antwoorden te vinden. Daarom begon ze verhalen te schrijven over het belang van activisme als middel voor positieve sociale verandering, op een kindvriendelijke manier uitgelegd. Haar hoop is om de kinderen inspiratie te geven hoe ze een betere wereld kunnen maken, zonder zich verloren te voelen.

Productinformatie

ISBN
9789464506853 / 978-94-645-0685-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
34
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wij willen allemaal dat onze kinderen meelevende, liefdevolle mensen worden die begaan zijn met hun familie, vrienden en de gemeenschap waarin ze terechtkomen. Veel ouders denken na in hoeverre kinderen ook buiten hun eigen leefwereld iets kunnen betekenen, nl. hoe ze de wereld ten goede kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende manieren waarop we kinderen kunnen helpen actieve wereldverbeteraars te worden. Eén daarvan is ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met activisme.


“Ik hou van voetballen”, zei ze tegen haar vader, “maar mijn vrienden zeggen dat voetbal niet voor meisjes is... Waarom zeggen ze dat?”
Haar vader keek naar haar en glimlachte.
“Nou, soms zeggen mensen dat vrouwen dit en dat niet mogen doen”, zei haar vader, “maar dat mag je er niet van weerhouden om te doen wat je leuk vindt. Dat is vroeger al vaker zo gebleken.”
“Echt waar?” vroeg Tasja. “Mochten vrouwen vroeger niet voetballen?”
“Niet alleen dat, lang geleden mochten vrouwen niet eens kiezen wie het land zou besturen!” zei haar vader. “In Nederland mochten vrouwen 130 jaar geleden niet stemmen. De regels verhinderden hen niet om te stemmen, maar de maatschappij wel.”
“Dat is niet eerlijk!” zei Tasja. “Vrouwen moeten ook inspraak hebben in wie het land regeert!”


Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek