Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De geur van lavendel
Een liefdesverhaal tussen een mens en een vampier

Auteur

Tineke Cobbe

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (7 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is het jaar 1999. Fleur besluit om na lange tijd nog eens af te spreken met haar vrienden. Ze gaan naar een club die net heropend is, daar ontmoet ze de vampier Scott. Hij heeft na een paar ontmoetingen met haar, al snel door dat ze meer is dan enkel een mens met de bloedgroep AB-. Fleur ontdekt dat hij een vampier is en dat ze speciaal bloed heeft. Hun band word alleen maar sterker en er moeten antwoorden gevonden worden voor het te laat is. Blijft Fleur leven of gaat ze de dood tegemoet? En waarom zijn dromen en de geur van lavendel zo belangrijk voor haar?

Over de auteur

Tineke Cobbe woont met haar man en drie kinderen in Lichtervelde. Al van een jonge leeftijd zitten er veel verhalen in haar hoofd, maar ze opschrijven was een stap te ver voor haar. Tineke zette toch de stap om te schrijven tijdens de beginperiode van de coronapandemie. Ook na een grote keuze om te stoppen met een job die haar totaal niet zat, kreeg ze meer zin in het bedenken van een goed verhaal. Dit alles was nooit tot stand gekomen zonder de grote steun van haar gezin, familie en vrienden!

Productinformatie

ISBN
9789464507058 / 978-94-645-0705-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
152
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Scott zit bij me, we kijken naar elkaar, maar ik voel dat ik
bloos en kijk van hem weg. Hij legt zijn vinger op mijn kin
en komt met zijn lippen naar mijn oor.
‘Mag ik deze kus stelen?’ fluistert hij. Het zuchtje wind dat
langs mijn oor passeert doet mijn hele lichaam beven.
Mijn hart maakt een sprongetje en we kijken terug in elkaars ogen, zijn ogen zijn donkerder dan de vorige keer.
Het bruin is bijna zwart. Hij komt traag met zijn lippen
dichter tegen de mijne en kijkt me diep in de ogen. We kussen en onze tongen spelen met elkaar. Ik doe mijn ogen
dicht en hij kust mijn nek. Ik geef me helemaal over aan dit
moment.
‘Scott …Scott stop!’ Hoor ik mijn broer roepen.
Ik kan niet stoppen de drang is te groot, ik voel het warm
bloed in mijn lichaam stromen. Het warme zoete sap. Ik
doe mijn ogen open en zie dat ik van Fleur aan het drinken
ben.
Fleur? O nee, ik moet stoppen!
Mijn broer trekt nog eens aan me en ik laat mijn greep los.
Hij houdt me vast maar ik word ziek van wat ik voor me
zie. Fleur is wit. Is ze dood? Ze ligt met haar hoofd op de
tafel, maar ik zie gelukkig beweging. Haar hart klopt nog
maar zwak, veel te zwak.
‘Domme kloot, wat doe je nu? Gelukkig dat ik je op tijd kon
stoppen. Waar was je?’ Hij zegt het boos maar ik zie de bezorgdheid in zijn ogen.
‘Ik weet het niet, ik verloor de controle. Ik zag haar in het
bos... ik zag haar.’
Mijn broer weet al helemaal niet waarover ik het heb. Vampieren dromen niet en dit was net een droom.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Marijke Witman op 11-12-2022
Ik las voor Boeken toer De geur van lavendel van Tineke Cobbs. Het is het jaar 1999. Fleur besluit om na lange tijd nog eens af te spreken met haar vrienden. Ze gaan naar een club die net heropend is, daar ontmoet ze de vampier Scott. Hij heeft na een paar ontmoetingen met haar, al snel door dat ze meer is dan enkel een mens met de bloedgroep AB-. Fleur ontdekt dat hij een vampier is en dat ze speciaal bloed heeft. Hun band word alleen maar sterker en er moeten antwoorden gevonden worden voor het te laat is. Blijft Fleur leven of gaat ze de dood tegemoet? En waarom zijn dromen en de geur van lavendel zo belangrijk voor haar? Ik heb meer boeken gelezen over vampiers en dat maakte me nieuwsgierig. Op een avondje uit komen de meisjes een man tegen die hen nieuwsgierig maakt. Al snel in het verhaal wordt duidelijk dat hij een vampier is. Hoe Fleur daar mee omgaat is opmerkelijk en dat is ook voor de rest van het boek. Het is een leuk verhaal maar de karakters worden niet uitgediept. Het boek leest wel vlot weg en het eind is zeker verrassend.
door Elly op 15-09-2022
Wat een première!!!!! De geur van lavendel, een geur die je na het lezen van het boek, zo voor je kan halen. Een liefdesverhaal waarin de liefde zo voelbaar is! Doe zo verder, ik kijk er naar uit om je volgende boek te lezen en hopelijk nog veel meer.
door Wijna Wagenaar op 12-08-2022
De geur van Lavendel van Tineke Cobbe mocht ik lezen en wat heb ik genoten . Het boek is haar debuut . De cover past goed bij het verhaal . Fleur gaat met haar vrienden stappen , en spreekt af in een club die is heropend , alwaar ze Scott ontmoet . Ze ontdekt dat hij een vampier is ,en dat ze met haar bloedgroep AB heel aantrekkelijk is voor hem en andere vampieren. Hun band groeit en ze willen antwoorden voordat het te laat is . Waarom is de lavendel geur zo belangrijk en blijft Fleur leven ? Mijn leeservaring Wat een heerlijk eigentijds verhaal . Echt een oud verhaal in een modern jasje geschreven . De karakters gingen leven voor me lezende voort . De omgeving waar het speelt is ook goed uitgewerkt . Het onderwerp is ook heerlijk om even weg te dromen . Een feelgood fantasy verhaal De spanning word lezende voort opgebouwd , waardoor ik het boek moeilijk opzij kon leggen . Het heeft me 3 uur gekost en toen was het jammer genoeg uit . Ik hoop op meer verhalen uit je pen , Tineke . Het krijgt van mij 5 sterren
door Els op 28-07-2022
Ik vond het een heel mooi verhaal. Ik heb het vlot uitgelezen. Top!
door Bo op 25-07-2022
Ik vond het een super verhaal . Heb dit boek in 1 keer uitgelezen kan niet wachten tot het 2de boek uitkomt . Het was mij een ware eer om uw proef lezer te zijn .
door Gina op 24-07-2022
Hoofdstuk 7, ik leg het boek voor vandaag aan de kant, en ga lekker dicht bij men man liggen! Dit is wat het afgelopen hoofdstuk met me deed 😀, heerlijk boek om te lezen! Spannend op de juiste momenten, leest lekker vlot. Morgen lees ik verder. Hopelijk komt er meer van dit!
door Christine op 19-07-2022
Mooi verhaal doe zo verder Tineke