Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Egeltje Eigenwijs
De avonturen van Egeltje Eigenwijs

Auteur

Mirjam de Leon

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de grote wereld lopen dappere dieren. Dit boek gaat over een bijzonder egeltje dat per ongeluk terecht komt in een paradijselijke tuin. Hij heeft een goede neus, loopt kilometers op zoek naar een vriendje om mee te spelen. Door de verhalen van Robin Roodborst, vertrekt hij op een dag voor een reis over het grote water. Een spannende reis die hij maakt met hulp van bijzondere zeedieren die hij ontmoet. Zijn huisje wordt versierd met de mooiste parasol die er is en het hele dorp viert feest. Tante Cato en de lakeien zorgen elke dag voor een bedje en eten. De kleine egel ontmoet niet alleen dieren, maar in December zelfs Sinterklaas en de Kerstman. Niets meer te wensen over. Of toch wel?

Over de auteur

Als je een oud vrouwtje met een brilletje en een knotje ziet, die altijd op de grond ligt of op haar knieën zit (ook al is ze op visite bij de koningin) dan heb je Tante Cato. Ze houdt van dieren. Zo veel dat ze mensen vergeet als er dieren in haar buurt zijn. Ze spreekt nog net niet de taal van de dieren maar ze probeert dat wel en het zal haar ook zeker een keer gaan lukken. De zakken van haar vesten en jassen zitten altijd vol met hondenkoekjes en haar kleren zitten altijd onder de haren. Ze heeft op een eiland gezeten met allemaal grote bruine beren om haar heen en heeft gewandeld met een grote witte wolf.

De illustraties zijn gemaakt door Fred Rosenhart. Deze optimistische duizendpoot is acteur, schrijver en kunstenaar. Als acteur en schrijver is hij gespecialiseerd in historische en educatieve stukken, die hij meestal uitvoert op locatie. Fred werkt voor diverse musea zoals de Cruquius, het Frans Hals Museum en het Rijksmuseum.

Productinformatie

ISBN
9789464507492 / 978-94-645-0749-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-07-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
102
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Egeltje Eigenwijs keek en dacht na (je zag de stoomwolkjes uit zijn oortjes komen, zo diep probeerde hij na te denken) “Hoe kom ik aan de overkant zonder dat ik dat hele eind moet zwemmen?” Hij liep elke avond langs het strand heen en weer, piekerde en peinsde, probeerde een stukje mee te dobberen op een plankje hout. Maar hij kwam niet ver.

Eindelijk wist hij wat hem te doen stond. Hij moest hulp vragen! Gelukkig was het druk met allemaal dieren op het strand en hij liep naar de eerste toe, die hij zag aankomen. Het was een zoute zeekrab. Hij vroeg aan de zoute zeekrab of ie op zijn rug mee mocht maar liep snel achteruit toen de krab hem probeerde te pakken met zijn krabbentang.

De krab begreep Egeltje Eigenwijs niet want de zoute zeekrab sprak geen Nederlands en dacht dat egeltje een lekker hapje was.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Monique Schippers op 25-10-2022
Heerlijk kinderboek over een egeltje dat meer dan één avontuur beleeft. Kinderen zullen zich in hem herkennen en in hem willen verplaatsen. Leuk om voor te lezen. Persoonlijk vond ik het leuk om de gekozen omgeving te herkennen in het boek t.o.v. de inspiratie
door Pieter Keur op 06-10-2022
Erg leuk kinderboek