Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik hou van mij
Meer zelfliefde door zelfreflectie, zelfontwikkeling en zelfacceptatie

Auteur

Pamela Wendt

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In een wereld waar uiterlijke schoonheid en rijkdom steeds meer de norm lijken te zijn, wordt één belangrijk ding vaak vergeten, en dat is zelfliefde. Zelfliefde wordt vaak verward met egoïsme of arrogantie, terwijl iemand die van zichzelf houdt vaak juist liefdevol en open is naar anderen toe. Van jezelf houden begint bij jezelf leren kennen. Aan de hand van leuke, passende quotes en oefeningen, zal dit boek jou meer inzicht geven en jouzelf antwoord laten geven op belangrijke vragen zoals: Hoe praat jij over jezelf? Durf jij je grenzen duidelijk aan te geven? Waar hecht jij de meeste waarde aan? En weet je wat je echt zou willen?

Over de auteur

Pamela Wendt (1993) heeft haar studie in Australië stopgezet en is net aangekomen in Spanje als daar ineens de eerste volledige lockdown wordt afgekondigd. Het verplicht hele dagen binnen zitten dwingt haar tot nadenken; wie is ze en wat wil ze nou echt? Met zeeën van tijd en een langgekoesterde wens om ooit een boek te schrijven, besluit zij haar stoute schoenen aan te trekken en begint zij aan haar eerste boek. In dit boek stelt zij haar lezers in de gelegenheid om hetzelfde proces te doorlopen; om naar binnen te keren en zichzelf enkele belangrijke vragen te stellen.

Productinformatie

ISBN
9789464507911 / 978-94-645-0791-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ons brein gelooft wat wij het vertellen!

Als we ons echt zouden realiseren hoe krachtig onze woorden zijn, zouden we deze waarschijnlijk zorgvuldiger kiezen.

Dit geldt zowel voor woorden die we hardop uitspreken, als voor woorden die we in gedachten tegen onszelf zeggen.

Als we continu over onszelf zeggen dat we niet goed genoeg zijn, wordt dit op een gegeven moment onze eigen waarheid en uiteindelijk zelfs onze identiteit.

Onze hersenen geloven immers dat wat wij zeggen de waarheid is! Hoe vaker we iets herhalen, hoe meer onze hersenen (en dus wijzelf) hiervan overtuigd raken.

Dus als wij de woorden ik ben niet genoeg (of niet mooi genoeg, niet slank genoeg et cetera) continu uitspreken of denken, dan denken onze hersenen oké dat zal dan wel waar zijn.

Dat resulteert vervolgens in gedrag dat daarbij past; zoals bijvoorbeeld nooit risico’s durven nemen, geen geld durven vragen voor onze dienstverlening of geen nee durven zeggen tegen anderen (please gedrag).

Vervolgens trekken we mensen en situaties aan die deze overtuiging met hun woorden en/of gedrag bevestigen.

We worden behandeld alsof we niet goed genoeg zijn, er wordt getwijfeld aan ons kunnen en we worden misschien zelfs gemanipuleerd om dingen te doen die we eigenlijk niet willen.

We laten het vervolgens allemaal zelf toe, want we geloven immers dat we het niet verdienen om beter behandeld te worden. Het is een vicieuze cirkel waar we moeilijk uitkomen, tenzij wij onze woorden (en dus gedachten) aanpassen.

Om de kracht van onze gedachten zelf (fysiek) te ervaren, kunnen we een mini visualisatie oefening doen. Lees de eerste alinea van de oefening eerst goed door, voordat je jouw ogen sluit.

Sluit je ogen en denk aan iets heel zuurs, bijvoorbeeld een citroen of zure mat. Visualiseer dat je deze citroen/zure mat voor je neus houdt, hoe ruikt deze (zuur/zoet)? Bedenk je vervolgens dat je deze deels in je mond stopt en erin bijt, bedenk je hoe (zuur) deze proeft.

Merkte je dat je er meer speeksel werd aangemaakt in je mond tijdens het visualiseren? Dan ben je geslaagd in het voor de gek houden van je eigen brein!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Irene op 01-09-2022
Een fijn boek wat mij precies het duwtje in de goede richting gaf om meer van mij te gaan houden!