Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bob Dylan
Tomorrow is never what it’s supposed to be

Auteur

Frits Tromp

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

IN 2011 verscheen mijn eerste boek over Bob Dylan. Dat boek is een kroniek van tien jaar ‘optrekken met Dylan’, alsof het een vriend is. Dat is natuurlijk niet zo, maar bij veel momenten is de Amerikaanse bard niet ver weg. Altijd is er wel een lied, een tekst, een live-uitvoering of een concert in de buurt.
Inmiddels zijn we opnieuw een decennium verder - morgen is nooit wat het zou moeten zijn. Je weet nooit helemaal zeker hoe het wordt met Dylan. Hoe was die ‘morgen’, die nieuwe tien jaar?

Over de auteur

Frits Tromp (Heerenveen, 1986) is journalist en schrijver. Tot voorkort studeerde hij Geestelijke Verzorging aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tomorrow is never what it’s supposed to be is zijn tweede boek over Bob Dylan.

Productinformatie

ISBN
9789464508048 / 978-94-645-0804-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
104
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Buiging

Bob Dylan heeft de regelmaat van twee jaar dat hij Nederland aan doet voor concerten. In 2017 was hij voor het laatst in ons land, in 2019 zou Dylan dus opnieuw in een Hollandse concertzaal optreden. Zou je denken. Niets bleek minder waar.

Tijdens de Europese tournee van dat kalenderjaar liet de troubadour ons land links liggen. Wel trad hij een aantal keer op in Duitsland. Met een collega van NDC Mediagroep, die ook een fervent Dylan-liefhebber is, had ik een aantal keer over de mogelijkheid om naar een Duitse show te gaan. Het bleven dromen.

Tot het weekend dat ik mijn collega vertelde dat ik naar Nick Cave in het Concertgebouw in Amsterdam zou gaan. Een van de Conversations With...-optredens. Mijn collega zei dat hij nog steeds twijfelde om naar een Duitse Dylan-show te gaan, waarbij Hamburg een redelijke optie was: goed te doen vanuit Leeuwarden en ook nog goed te doen om ‘s avonds weer terug te gaan. “Als jij gaat, dan ga ik met je mee,” zei ik tegen mijn collega; waarbij we terstond besloten om kaarten voor het Hamburgse concert te bestellen. Datum van bestellen: 24 mei, Dylan’s 78e verjaardag.

Zo zaten we 5 juli in de Barclaycard Arena in Hamburg, dat naast het Volksparkstadion in de stad ligt. Een show met mooie en soms ingetogen uitvoeringen (Girl From The North Country!). En inderdaad, goed te bereizen met de auto.

Na afloop van het optreden gebeurde iets wat ik bij de vorige negen Dylan-bezoeken niet had meegemaakt: bij het ontvangst van het slotapplaus maakte Dylan een diepe buiging voor zijn publiek. Mijn collega en ik vroegen ons af: zou dit een definitief afscheid van de zanger zijn geweest?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Uit Zeeland Zeeuwse laarzen

Frits Tromp

Een ex-vriendinnetje dat als afscheid Zeeuwse laarzen moet terugsturen, heeft weinig gemeen met een nierpatiënt uit het Gelderse Putten. Evenmin heeft de schilder Rembrandt van Rijn weinig van doen met het St. Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk. Toch is er een verbindende factor tussen deze vier onderwerpen: journalist en publicist Frits Tromp. Uit Zeeland Zeeuwse Laarzen is een verhalenbundel met een selectie uit vijf jaar verhalen. De verhalen in dit boek vormen op die manier een geschiedenis van vijf jaar schrijven. Een lustrum waarin veel lijntjes bij elkaar zijn gekomen en tot een boek zijn geknoopt.
17,50
Voorkant cover

Gisteren is een herinnering

Frits Tromp

2 reviews
Op 9/11 veranderde de wereld van Frits Tromp. Niet alleen vanwege de aanslagen op het World Trade Center, maar ook omdat op dezelfde dag een nieuw album verscheen van muzikant Bob Dylan. "Love & Theft" heette dat album en betekende het begin van de fascinatie die Tromp kreeg voor de Amerikaanse zanger. Er is een heel decennium voorbijgegaan sinds dat ene moment. In Gisteren is een herinnering vertelt Tromp wat Bob Dylan hem heeft opgeleverd. En geeft Tromp bij een aantal liedjes een geheel eigen interpretatie. Bob Dylan is still on the road. Frits Tromp reist mee.
18,50
Voorkant cover

Wat zie je, mensenkind?

Frits Tromp

Twaalf weken lang zocht Frits Tromp naar het schrijverschap. Hij zwierf door Leeuwarden, van stadsschouwburg naar de scheve toren. Elke dag stelde hij zich de vraag, wat hij zag. Het mensenkind kwam, zag en beschreef datgene om zich heen. Dat resulteerde in elke dag een verhaal van vijfhonderd woorden. Gewoon omdat het kan. Wat zie je, mensenkind? is het resultaat van twaalf weken elke dag een stukje tekst.
18,50